• 3 Μαΐου 2024,

Λέτε η “μικρή ΔΕΗ” να μας βάλει σε περιπέτειες ;

 Λέτε η “μικρή ΔΕΗ” να μας βάλει σε περιπέτειες ;

Το γράφω αυτό γιατί βλέπω μια αποφασιστικότητα στις τάξεις των εργαζομένων της ΔΕΗ που σύμφωνα με τα λεγόμενα τους απο το ξημέρωμα της Πέμπτης έχουν ξεκινήσεις τις 48άωρες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις που αργά η γρήγορα θα οδηγήσουν σε διακοπές της ηλεκτροδότησης και περιπέτειες που θα θυμίσουν την δεκαετία του 80.
Θυμάστε κάτι διωράκια και τριωράκια που είχαμε την δεκαετία εκείνη επί Ανδρέα Παπανδρέου χωρίς ρεύμα μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού ;
Βέβαια τότε η Ελλάδα ζούσε το δικό της παραμύθι και όλα περνούσανε στο ντούκου.
Σήμερα που το παραμύθι έχει γίνει εφιάλτης καταλαβαίνετε οτι ούτε ένα λεπτό δεν μας παίρνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Είναι τέτοιο το περιβάλλον που εδώ και χρόνια , τουλάχιστον 3-4, ΄παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο.
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ θα πρέπει να βρούνε άλλους τρόπους να αντιδράσουν στα σχέδια της κυβέρνησης αφού οι στάσεις εργασίας που έχουν προκυρήξει αργά ή γρήγορα θα μας φέρουν αντιμέτωπους με καταστάσεις άλλων δεκεαετιών , πολύ τραγικές.
Έχω την εντύπωση οτι την σημερινή εποχή τέτοιους είδους αντιδράσεις απο την πλευρά των εργαζομένων που μπορούν ακόμα να οδηγήσουν και σε black out γίνονται μόνο σε χώρες τριτοκοσμικές.
Εαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ θεωρούν οτι οι έλληνες αξίζουν μιας τέτοιας μεταχείρισης ας το πράξουν.
Βέβαια απο την άλλη η κυβέρνηση δια στόματος πρωθυπουργού που βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Στρασβούργο στέλνει μήνυμα αντίστασης και επιστράτευσης των εργαζομένων αν αυτό είναι απαραίτητο.
Ήδη έχει δώσει εντολή ο Σαμαράς να εκπονηθεί το σχέδιο σύμφωνα με το οποίο η ταλαιπωρία της κοινωνίας απο τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΔΕΗ θα είναι περιορισμένες.
Κατά τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε καλοκαιρικά αφού ο Ιούλιος αποτελεί την καρδιά του καλοκαιριού.
Απο τις 15 του μήνα και μετά οι μηχανές του τουρισμού θα δουλεύουν στο φούλ αφού θα έχουμε και τις περισσότερες αφίξεις τουριστών που φαίνεται οτι επιστρέφουν στην Ελλάδα αλλα στους προορισμούς πρώτης γραμμής όπως είναι η Μύκονος , η Σαντορίνη , η Ρόδος κτλπ.
Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν τα Τσιφλίκεια 2014 που γιορτάστηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο πάρκο ΚΟΡΑΛΙ στο Παληό.
Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια απο συγκροτήματα και συλλόγους σε μια βραδιά που είχε πολλά σουβλάκια και πολύ κρύα μπύρα.
Παρόντες στο γλέντι ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς ο νέος αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος καθώς και η καινούργια Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα που μάλιστα χόρεψε μαζί με τους κατοικούς του Παληού παραδοσιακούς χορούς.
Ενα μεγάλο μπράβο στον Πολιτιστικό Σύλλογο του Παληού αλλα και στον Σύλλογο γονένω και κηδεμόνων που έδωσαν τον καλύτερο ευατό τους προκειμένου να πετύχει το γλέντι.
Ο ένας μετά τον άλλο οι φερόμενοι ώς επενδυτές παραιτούνται απο το σενάριο επένδυσης στον ΑΟΚ για λόγους διάφορους.
Και αναρωτιέμαι είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε ;
Δεν είναι δυνατόν όλοι όσοι ενδιαφέρονται την τελευταία στιγμή να κάνουν πίσω. Κάτι δεν πάει καλά , κάτι είναι στραβό.
Εκτός και αν οι φερόμενοι επενδυτές άλλα έχουν στο μυαλό τους και άλλα βλέπουν όταν περνάνε το κατώφλι του Ερασιτέχνη αν και στις περισσότερες περιπτώσεις ούτε αυτό το κατώφλι δεν χρειάστηκε να περάσουν για να τα παρατήσουν.
Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.
Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και πονηροί είναι και ύποπτοι.
Σίγουρα τα καλύτερα είναι μπροστά μας και αυτά περιμένουμε για να μπορέσουμε να πάρουμε τις ανάσες μας.
Πλέον έχουν ξεκινήσει τα μπάνια του λαού και κάθε απόγευμα όλες οι παραλίες εντός του Νομού είναι γεμάτες απο κόσμο.
ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης