• 19 Μαΐου 2024,

Λίγο ακόμη χρόνο δίνει στον Μαρινόπουλο η Δημωφέλεια

 Λίγο ακόμη χρόνο δίνει στον Μαρινόπουλο η Δημωφέλεια

Χθες το πρωί η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ανησυχία για τον Μαρινόπουλο και τα απλήρωτα ενοίκια του στη Δημοτική Αγορά επειδή για το ίδιο ακίνητο υπάρχει ήδη ενδιαφέρον άλλων εταιριών. Η Δημωφέλεια «κάνει» άμυνα προκειμένου να είναι έτοιμη για το χειρότερο σενάριο, ο Μαρινόπουλος να αποχωρήσει κι ο χώρος να αδειάσει. Όντως υπάρχουν ενδιαφερόμενοι (αρκετοί), αναφέρεται για παράδειγμα και επιχείρηση που έχει την έδρα της στη Δράμα. Ωστόσο όπως χθες αποδείχθηκε στη συνεδρίαση της διοίκησης της Δημωφέλειας, γίνεται προσπάθεια ο Μαρινόπουλος να πληρώσει και να μην φύγει.

Κατά πληροφορίες χθες αποφασίστηκε να του δοθεί μια ακόμη μικρή παράταση για να πληρώσει ένα ενοίκιο από αυτά που οφείλει. Διαφορετικά θα γίνουν πιο συγκεκριμένες και «επιθετικές» οι σε βάρος του νομικές ενέργειες. Υπάρχει ταυτόχρονα ελπίδα ότι θα πληρωθούν οι επιταγές που κατατέθηκαν στη δημοτική επιχείρηση κι έχουν ημερομηνίες Φεβρουαρίου. Σήμερα ο Μαρινόπουλος οφείλει στη Δημωφέλεια ποσό άνω των 200.000 ευρώ.

Η συζήτηση του θέματος χθες στο συμβούλιο της Δημωφέλειας διήρκεσε μία περίπου ώρα. Το θέμα προτάχθηκε από 13ο που ήταν. Ο Γιάννης Μούτλιας άσκησε κριτική στη κ. Ιωσηφίδου για τους χειρισμούς της στο θέμα, αντίθετα ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Μουριάδης ήταν συγκαταβατικός. Ψήφισε την εισήγηση της διοίκησης ενώ ο Γιάννης Μούτλιας όχι.

Αυτές οι μέρες φαίνεται να είναι κρίσιμες για το όλο θέμα. Αν ο Μαρινόπουλος πληρώσει ένα ενοίκιο τότε όλα θα συνεχιστούν ομαλά, με αγωνία βέβαια για τις επόμενες πληρωμές. Αν ο Μαρινόπουλος δεν πληρώσει τότε θα υπάρξουν εξελίξεις. Κατ’ αρχήν δικαστικού χαρακτήρα.

Δικαστικά θα διεκδικηθούν τα χρέη του Μαρινόπουλου- Εμφανίστηκαν ήδη ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές

Καμία ανησυχία δε νιώθει η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα εξαιτίας των καθυστερήσεων που σημειώνονται στην καταβολή των ενοικίων εκ μέρους του πολυκαταστήματος Μαρινόπουλος, το οποίο βρίσκεται στο κτήριο της Δημοτικής Αγοράς. Αυτό δήλωσε η δήμαρχος το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι ήδη υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες προκειμένου να μισθώνουν τον ισόγειο χώρο, εάν φυσικά η επιχείρηση αποχωρήσει.

Η δήμαρχος διευκρίνισε επίσης ότι ούτε κίνδυνος απώλειας των ενοικίων υπάρχει από τη στιγμή που τα αντίστοιχα ποσά θα διεκδικηθούν δικαστικά. Αυτή θα είναι και η οδός που θα ακολουθήσει ο δήμος Καβάλας, η δικαστική τακτοποίηση των οφειλών της επιχείρησης. Η κ. Τσανάκα ενημερώθηκε γενικότερα για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας Μαρινόπουλος.

Έμαθε πως η επιχείρηση χρωστά σε όλη τη χώρα όχι μόνο τα μισθώματα των υποκαταστημάτων αλλά και πλήθος προμηθευτών. Μάλιστα όπως μας είπε η δήμαρχος χαρακτηριστικά: «Πληροφορήθηκα ότι η επιχείρηση πληρώνει μόνο όσους την ενοχλούν. Αμέσως μόλις ανακοίνωσε ο δήμος Καβάλας ότι δρομολογεί διαδικασία εξώσεως η εταιρεία βρήκε χρήματα για να μας πληρώσει. Πάντως, η δικαστική διεκδίκηση των οφειλομένων πρέπει να συνεχιστεί».

Διαβάστε επίσης