• 19 Μαΐου 2024,

Λειτουργία των ολοήμερων στις αρχές Οκτώβρη

 Λειτουργία των ολοήμερων στις αρχές Οκτώβρη

Εξηγεί ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας

 

Μπορεί οι μαθητές να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες την τρέχουσα εβδομάδα ωστόσο η λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων θα καθυστερήσει χρονικά. Το γεγονός οφείλεται στα υφιστάμενα κενά, μας εξήγησε ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γιώργος Κουράκης. Επειδή έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των υπηρεσιακών μεταβολών και των αποσπάσεων εκείνο που αναμένεται είναι η πρόσληψη των αναπληρωτών. Λόγω μη έγκαιρης δημοσίευσης της σχετικής προκήρυξης στο ΦΕΚ, οι αναπληρωτές έχουν περιθώριο να καταθέσουν τις αιτήσεις τους έως τις 11 Σεπτεμβρίου. Όλα αυτά μεταφράζονται και σε νέα καθυστέρηση πριν αρχίσει να ομαλοποιείται η φετινή έναρξη των μαθημάτων.

Τη Δευτέρα επομένως, από τα 70 ολοήμερα σχολεία της περιφερειακής ενότητας κάποια θα αναστείλουν τη λειτουργία τους έως την ημερομηνία πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Ο κ. Κουράκος εξέφρασε την ελπίδα του ότι μεταξύ 14 και 20 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών. Ενώ, έως τις αρχές Οκτωβρίου θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα ολοήμερα σχολεία της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Τα βιβλία έχουν ήδη παραδοθεί στις σχολικές μονάδες και τα πάντα είναι έτοιμα για το κουδούνι του αγιασμού, την Παρασκευή 11/9. Τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία του χερσαίου τμήματος παρατηρούνται επίσης και στο νησί της Θάσου. Αναβαθμισμένο θα είναι φέτος το δημοτικό σχολείο Οφρυνίου λόγω δυναμικότητας και ορισμένα νηπιαγωγεία είναι πλέον ολοήμερα. Μεγάλες διαφορές στις μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δε σημειώνονται συγκριτικά με τα περσινά δεδομένα. Περίπου 200 – 300 παιδιά λιγότερα θα φοιτήσουν φέτος στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Διαβάστε επίσης