• 19 Μαΐου 2024,

Λειτούργησε η αντλία θερμότητας – Στο κλειστό δημοτικό κολυμβητήριο

 Λειτούργησε η αντλία θερμότητας – Στο κλειστό δημοτικό κολυμβητήριο

Με διαφορετικά δεδομένα αρχίζει η νέα χρονιά για το κλειστό κολυμβητήριο του δήμου Καβάλας με τους αρμόδιους της ομάδας εργασίας να επιχειρούν τη θέρμανση του νερού της πισίνας όχι με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά με την αντλία θερμότητας. Ο υπεύθυνος της ομάδας έργου δημοτικός σύμβουλος Σάββας Εμφιετζής μας εξήγησε ότι η μέχρι τώρα λειτουργία της αντλίας ήταν δοκιμαστική προκειμένου να προετοιμασθεί απολύτως το σύστημα και να εξασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή απόδοση με την μικρότερη δυνατή κατανάλωση.

Πάντως η πιλοτική λειτουργία της αντλίας και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, καθιστά τους υπευθύνους αισιόδοξους, αφού η εξοικονόμηση του πετρελαίου και μάλιστα στη διάρκεια των κρύων ημερών μειώθηκε άμεσα σε ποσοστό 40%. Η λειτουργία της αντλίας συνεχίζεται ακόμη και τις ημέρες που οι εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές αφού η θερμοκρασία του νερού πρέπει να διατηρείται σε κάποιο φυσιολογικό επίπεδο. Τις τελευταίες εορταστικές ημέρες η λειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου περιορίστηκε σε αθλητική χρήση, διότι οι όμιλοι προετοιμάζονται για αγώνες.

Ο κ. Εμφιετζής εκτίμησε ότι το 2012 ήταν μια καλή χρονιά για το κολυμβητήριο κάτι που αποδεικνύεται κυρίως από τον αριθμό των αθλητών. Σε λειτουργία βρίσκεται φέτος και η μικρή πισίνα με αρκετά πιτσιρίκια να αθλούνται, αποτελώντας τη βάση για τα προαγωνιστικά και αγωνιστικά τμήματα των ναυταθλητικών συλλόγων. Πολλοί περισσότεροι συγκριτικά με την περσινή περίοδο είναι και οι αθλητές της μεγάλης πισίνας, ενώ ενθαρρυντική είναι η αύξηση του κοινού που χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου.

Στόχος της ομάδας έργου για τη νέα χρονιά είναι η επιδιόρθωση της μόνωσης στη σκεπή, ενώ εάν εξασφαλισθεί η ένταξη και στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ τότε θα χρησιμοποιηθεί και η αβαθή γεωθερμία ώστε στο τέλος του 2013 τα κόστη να είναι πλέον μηδενικά.

 

=

 

Διαβάστε επίσης