• 19 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Λύθηκαν τα προβλήματα για το ασθενοφόρο εξ Ιταλίας

 Λύθηκαν τα προβλήματα για το ασθενοφόρο εξ Ιταλίας

Ο γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδόνιας Θράκης Θανάσης Καρούντζος, υπέγραψε τη Μεγάλη Τρίτη, απόφαση με την οποία εγκρίνεται να τεθεί σε κυκλοφορία το ασθενοφόρο του νοσοκομείου Καβάλας, δωρεά του ιταλικού Ερυθρού Σταυρού. Αυτό που τώρα μένει είναι το νοσοκομείο Καβάλας να απευθυνθεί στη διεύθυνση συγκοινωνιών στο διοικητήριο, για να εκδοθούν τις προσεχείς ημέρες οι πινακίδες κυκλοφορίας.

Το ασθενοφόρο που για το αυτονόητο περίμενε πέντε ολόκληρους μήνες, θα τεθεί στη διάθεση του κέντρου υγείας Ελευθερούπολης, καθώς ουσιαστικά η δωρεά των Ιταλών αφορούσε το συγκεκριμένο χώρο πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης.

Η απόφαση του Θ. Καρούντζου μετά από προσωπικές ενέργειες του βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη, αναφέρεται στην κυκλοφορία ενός μεταχειρισμένου ασθενοφόρου του νοσοκομείου Καβάλας, που παραχωρήθηκε δωρεάν κατά κυριότητα από τον Ερυθρό Σταυρό της Ιταλίας, το περιφερειακό τμήμα Απουλίας.

Πρόκειται για αυτοκίνητο μάρκας Fiat, που χρησιμοποιεί ως καύσιμο πετρέλαιο, κατασκευάστηκε το 2002. Βάσει της ίδιας απόφασης το όχημα θα έχει πινακίδες του υπουργείου υποδομών μεταφορών και δικτύων, χρώματος πορτοκαλί, στις οποίες θ΄ αναγράφεται ο ειδικός αριθμός του αυτοκινήτου, με συγκεκριμένα διακριτικά ψηφία, που αναφέρονται σε κρατικά αυτοκίνητα.

Στο πλάι το αυτοκίνητο θα έχει λωρίδα κίτρινου χρώματος, πλάτους 10 εκατοστών, στη μέση περίπου του αμαξώματος παράλληλα με το έδαφος. Ένδειξη και στις δύο πλαϊνές πλευρές του, ολόκληρου τίτλου της υπηρεσίας στην οποία ανήκει. Όπως διαβάζουμε στο κείμενο της απόφασης του κ. Καρούντζου, στις 18 Δεκέμβρη του 2013, με απόφασή του ο διοικητής του νοσοκομείου αποδέχθηκε τη δωρεά, ενώ μνημονεύονται επίσης έγγραφα του τελωνείου Καβάλας και του νοσοκομείου, τα οποία όμως δεν αναφέρεται τι ημερομηνία έχουν.

Εικάζεται ωστόσο ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη για την καθυστέρηση ως προς το πρόβλημα που κρατούσε το ασθενοφόρο εκτός κυκλοφορίας, εντοπίζεται στο νοσοκομείο Καβάλας και όχι στο υπουργείο υγείας, στην Αθήνα.

 

Διαβάστε επίσης