Μάλλον τον Αύγουστο η απόφαση για το Δήμο Παγγαίου

 Μάλλον τον Αύγουστο η απόφαση για το Δήμο Παγγαίου

Τον Αύγουστο αναμένεται η απόφαση του διοικητικού πρωτοδικείου ή αλλιώς εκλογοδικείου, επί των ενστάσεων που σε αυτό το δικαστήριο συζητήθηκαν, χθες κι αφορούν τις επαναληπτικές εκλογές και το αποτέλεσμα τους, στο δήμο Παγγαίου. Η ακροαματική διαδικασία χθες διήρκεσε μόνο λίγα λεπτά της ώρας, δεν υπήρχε ουσία σε αυτήν, αφού στην πραγματικότητα έγινε εκφώνηση των ενστάσεων που κατέθεσαν πρώτος ο Β. Ξουλόγης στη συνέχεια ο Φ. Αναστασιάδης.
Δεν υπήρχαν μάρτυρες, ούτε τοποθετήθηκαν δικηγόροι, που παρίσταντο ως εκπρόσωποι και του κ. Ξουλόγη και του κ. Αναστασιάδη. Αρκετοί φίλοι και συνεργάτες των δύο προσώπων ήταν από το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας. Ο Λάκης Τζιτζιός, ο Ιορδάνης Καραβέλης, ο Κώστας Γάκης, ο Χάρης Παπαδόπουλος, ο Πάρης Γρηγοριάδης κι εντελώς συμπτωματικά κι ο Βασίλης Κατσιγιάννης, δημιούργησαν πηγαδάκια, όπου συζητούσαν την ένσταση και την αναμενόμενη πια απόφαση του δικαστηρίου. Στο ίδιο δικαστήριο χθες συζητήθηκε η ένσταση της κας Λίτσας Γιαννίση, που αφορά το αποτέλεσμα των σταυρών προτίμησης, στις εκλογές του Δήμου Καβάλας, ειδικότερα στο ψηφοδέλτιο της κας Τσανάκα, ενώ συζητήθηκαν κι άλλες ενστάσεις που αφορούν το αποτέλεσμα των εκλογών στο Δήμο Παρανεστίου.
Επρόκειτο για ενστάσεις που κατέθεσαν υποψήφιοι δημοτικοι σύμβουλοι της υποψήφιας δημάρχου που τελικά κέρδισε τις εκλογές, Αλίκης Σωτηριάδου και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του υποψήφιου δημάρχου Παρανεστίου Παναγιώτη Κουκαριώτη. Μάλιστα στις ενστάσεις αυτές εμπλέκονταν με την ιδιότητα του δικηγόρου και ο πρώην δήμαρχος Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης.
Το τριμελές διοικητικό δικαστήριο ήταν χθες κατάμεστο από κόσμο. Λόγω του ότι δεν λειτουργεί στο δικαστικό μέγαρο ο κλιματισμός η κατάσταση στην αίθουσα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς η θερμοκρασία ήταν αυξημένη. Οι περισσότερες υποθέσεις δεν αφορούσαν τις εκλογές του Μαϊου, ήταν υποθέσεις οικονομικών διαφορών ανάμεσα σε ιδιώτες και το δημόσιο, το ΙΚΑ, την εφορία και τα λοιπά.
Πρώτος έφτασε στο δικαστήριο λίγο πριν τις 10.00 ο Βασίλης Ξουλόγης. Στη συνέχεια ήρθε κι ο Φίλιππος Ανασασιάδης, Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου, που είχαν σύντομη συζήτηση. Στη συνέχεια και για μία περίπου ώρα, ανέβηκαν στο 2οο όροφο του δικαστικού μεγάρου, στη συνεδρίαση του διοικητικού δικαστικού, περιμένοντας την ώρα της συζήτησης της υπόθεσης τους.
Μετά το τέλος της υπόθεσης των δύο ενστάσεων έγιναν δηλώσεις που ήταν σύντομες. Ο Βασίλης Ξουλόγης είπε τα εξής: «Εμείς κάναμε ένσταση, για το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Μαΐου. Θεωρούμε ότι υπάρχουνε ψηφοδέλτια τα οποία δεν έπρεπε να επικυρωθούν ή άλλα που επικυρώθηκαν ή ακυρώθηκαν, εν πάση περιπτώσει και το αντίστροφο, καταθέσαμε την ένστασή μας. Ότι την καταθέσαμε την ένστασή μας, αυτό το σημαίνει πως έχουμε ενδείξεις ότι το αποτέλεσμα ανατρέπεται. Όμως αυτό είναι στην κρίση του δικαστηρίου και περιμένουμε την εξέλιξη».
ΕΡ: Πότε θα βγει η απόφαση;
ΑΠ: «Θεωρώ ότι σε λίγες μέρες πρέπει να βγει η απόφαση, γιατί ως γνωστόν τα προβλήματα στο Δήμο Παγγαίου τρέχουν τα προβλήματά του, η καινούρια διοίκηση θ΄ αναλάβει στις 1 Σεπτεμβρίου, άρα λοιπόν πρέπει έγκαιρα να προετοιμαστεί όποια κι αν είναι αυτή».

Ο Φίλιππος Αναστασιάδης μίλησε όχι μόνο για την ένσταση που κατέθεσε, αλλά και για το πώς προετοιμάζεται ν΄ αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου Παγγαίου, ενώ ρωτήθηκε χωρίς επί της ουσίας ν΄ απαντήσει, ποιοι θα είναι οι συνεργάτες του, στις θέσεις των αντιδημάρχων και στις άλλες θέσεις των προέδρων. Η δήλωση του κ. Αναστασιάδη είναι η εξής: «Σ΄ ένα 20ήμερο το δικαστήριο θα βγάλει την οριστική απόφαση, απορρίπτοντας την ένσταση του κ. Ξουλόγη».
ΕΡ: Οι ενημερώσεις προχωράνε;
ΑΠ: «Πάμε καλά εκεί. Είναι ένα σημείο στο οποίο έχουμε να δηλώσουμε πάρα πολλά, αλλά βρισκόμαστε σ΄ αυτήν εδώ τη διαδικασία… ¨Όταν θα είμαστε έτοιμοι από την ενημέρωση την οποία έχουμε από τους υπηρεσιακούς κυρίως παράγοντες στο Δήμο Παγγαίου, θα βγούμε με μία συνέντευξη να δηλώσουμε την εκτίμησή μας για την κατάσταση και για το πώς θα κινηθούμε με την έναρξη των καθηκόντων μας».
ΕΡ: Οι συνεργάτες σας;
ΑΠ: «Οι συνεργάτες μου είναι εκλεγμένοι ως δημοτικοί σύμβουλοι. Όλοι βοηθούνε. Όλοι μαζί κάνουμε κάθε προσπάθεια για να ενημερωθούμε και να δούμε τη εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, πως, με τι μοντέλο θα διοικήσουμε, που έχουμε κατά νου σε γενικό πλάνο το μοντέλο αυτό. Βρίσκομαι συνέχεια με τους συνεργάτες μου και είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα, μετά το 15αύγουστο θ΄ ανακοινωθούν τα ονόματα των ανθρώπων που θα είναι οι πολύ κοντινοί συνεργάτες, στο ξεκίνημα αυτό που θα κάνουμε την 1η Σεπτέμβρη».

Διαβάστε επίσης