Μάλλον το σχέδιο διάρρηξης απέτυχε!

 Μάλλον το σχέδιο διάρρηξης απέτυχε!

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης λίγο μετά τις 10 σε κεντρικό σημείο της πόλης, επί της οδού Ομονοίας.

Η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία, οι αυτόπτες όμως μάρτυρες περιγράφουν το εξής περιστατικό.

Δύο άντρες που φορούσαν κουκούλες, χρησιμοποίησαν καρέκλα και έσπασαν την τζαμαρία εισόδου πολυκατοικίας στην οδό Ομονοίας, ανάμεσα στον πεζόδρομο της Π. Μελά, και της οδού Φιλελλήνων. Σπάζοντας την τζαμαρία στην είσοδο της πολυκατοικίας βγήκαν από αυτήν όπου φαίνεται είχαν κλειδωθεί. Στη συνέχεια αδιαφόρησαν για τους πολίτες που έμειναν άφωνοι από το περιστατικό, έφυγαν προς τον πεζόδρομο της Π. Μελά, χάθηκαν στα στενά της στοάς Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι δυο άντρες εικάζεται ότι θέλησαν να κρυφτούν στην είσοδο της πολυκατοικίας είτε για να κάνουν διάρρηξη στα γραφεία που εδρεύουν εκεί, είτε γιατί είχαν στόχο παρακείμενο πρακτορείο του ΟΠΑΠ.

Για κακή τους όμως τύχη, κλειδώθηκαν μές στην πολυκατοικία, έτσι δε μπορούσαν να βγούνε έξω. Πήραν μία καρέκλα που βρήκαν στο θυρωρείο – τη χρησιμοποιεί ο θυρωρός – έσπασαν την τζαμαρία, απεγκλωβίστηκαν αλλά οποιοδήποτε σχέδιο κι αν είχαν κατά νου, δεν το υλοποίησαν. Περίοικοι έψαξαν πληροφορίες για το τι μπορεί να είχε προηγηθεί στα γραφεία της πολυκατοικίας από την οποία βγήκαν οι δύο κουκουλοφόροι.

Διαπιστώθηκε ότι δεν είχε συμβεί το παραμικρό. Δεν είχε γίνει καν απόπειρα διάρρηξης. Άρα πιθανότερο σενάριο είναι οι δύο κουκουλοφόροι να κρύφτηκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου τελικά κλειδώθηκαν, προκειμένου αργότερα λίγο μετά τις 11.00 που το όμορο πρακτορείο του ΟΠΑΠ κλείνει να κινηθούν κατά του υπεύθυνου του καταστήματος ή να κάνουν διάρρηξη σε αυτό το κατάστημα αφού διέκοπτε τη λειτουργία του.

Οι αστυνομικοί εκφράζουν την απορία τους για όλο αυτό το περιστατικό. Αντίθετα κάτοικοι της περιοχής και κυρίως αυτόπτες μάρτυρες έχουν εξήγηση, αυτήν που προαναφέραμε.

 

Διαβάστε επίσης