Μέσω των σχολικών επιτροπών – Ο δήμος Καβάλας χορηγεί πρωινό σε 68 μαθητές

 Μέσω των σχολικών επιτροπών – Ο δήμος Καβάλας χορηγεί πρωινό σε 68 μαθητές

Στοιχεία ζήτησε κι έλαβε ο δήμος Καβάλας από τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναφορικά με τον αριθμό των μαθητών δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, που πιθανώς να υποσιτίζονται αφού οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα. Από τον αριθμό των 101 μαθητών που εντοπίστηκαν με ανάλογο πρόβλημα, οι 68 φοιτούν σε σχολεία του δήμου Καβάλας. Οι διευθυντές των σχολείων κλήθηκαν από τη δημοτική αρχή προκειμένου να διευκρινιστεί το πλήθος των μαθητών που σταδιακά φαίνεται να αυξάνεται. Όσο όμως κι αν διευρυνθεί αυτός ο αριθμός, μας διαβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης, το πρόβλημα θα αντιμετωπίζεται αρμοδίως.

Από τη Δευτέρα επομένως, στους συγκεκριμένους μαθητές θα χορηγείται πρωινό, δηλαδή μία τυρόπιτα κι ένα γάλα και μάλιστα χωρίς τα ίδια τα παιδιά να γνωρίζουν οτιδήποτε περί της προσφοράς του δήμου. Η αντιμετώπιση του θέματος θα γίνεται με διακριτικότητα. Κατόπιν συνεννοήσεως του δήμου, των διευθυντών και των κυλικείων, οι μαθητές θα προμηθεύονται καθημερινά πλέον το πρωινό τους. Φυσικά η δαπάνη θα καταβάλλεται από τον δήμο μέσω των σχολικών του επιτροπών.

Όπως μας εξήγησε ο κ. Μιχαλάκης, εδώ κι αρκετό καιρό ο δήμος προσφέρει και στους μαθητές του εσπερινού γυμνασίου γεύματα, τα οποία προκύπτουν από την υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι». Προβλέποντας τις συνθήκες που σταδιακά θα δυσχέραιναν, ο δήμος είχε προετοιμασθεί από το 2011. Η δημοτική αρχή επίσης στηρίζει και το τραπέζι της αγάπης. Μάλιστα ετοιμάζει τη λειτουργία ενός μεγάλου μαγειρείου – παρασκευαστηρίου εντός των εγκαταστάσεων της παιδόπολης, όπου θα κατασκευάζονται με χαμηλότερο κόστος τα γεύματα του «Βοήθεια στο σπίτι» και των παιδικών σταθμών, παράλληλα όμως θα καλύπτει και ανάγκες υποσιτισμού όπως οι προαναφερόμενες.

Συγκινητική είναι όμως και η προσφορά πολιτών που μόλις ενημερώθηκαν για υποσιτιζόμενα παιδιά, επέδειξαν άμεσα το ενδιαφέρον τους, ενώ και σύλλογοι γονέων προσφέρουν βοήθεια σε ορισμένες οικογένειες.

 

Διαβάστε επίσης