• 17 Μαΐου 2024,

Μέτρα κατά των συνθημάτων

 Μέτρα κατά των συνθημάτων

Νέες εργασίες, εξωτερικής βαφής του κτηρίου του ΟΤΕ στο κέντρο της πόλης υλοποιήθηκαν χθες. Αυτή τη φορά βάφτηκε η πρόσοψη του κτηρίου, μπροστά στην πλατεία Καπνεργάτη. Τις προηγούμενες ημέρες είχε βαφεί η πλαϊνή πλευρά του κτηρίου, προς την πλευρά της οδού Κύπρου. Το βάψιμο της πρόσοψης ομορφαίνει το κτήριο του ΟΤΕ (κεντρικό κτήριο για τις υπηρεσίες του στην πόλη της Καβάλας), το πρόβλημα όμως είναι πάντα το ίδιο. Τα συνθήματα που άγνωστοι γράφουν κυρίως στο πλάι του κτηρίου από την πλευρά της οδού Κύπρου αλλά και στην πρόσοψή του από την πλευρά της οδού Αβέρωφ.

Όπως εξηγούν ειδικοί ο ΟΤΕ ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει ένα ειδικό βερνίκι που θα κάνει τον τοίχο πιο γυαλιστερό και θα διευκολύνει να βγαίνουν τα συνθήματα που άγνωστοι γράφουν το βράδυ. Ειδικότερα αν χρειαστεί που φαίνεται ότι θα χρειαστεί το ειδικό βερνίκι θα στρωθεί πάνω από τη μπογιά έτσι ώστε κάθε φορά που θα πρέπει να σβηστούν τα συνθήματα μ΄ ένα ειδικό τρόπο – κατά πάσα πιθανότητα πλύσιμο – θα βγαίνουν μόνο οι μπογιές των συνθημάτων και όχι η μπογιά του τοίχου.

Τις προηγούμενες ημέρες εξωτερική βαφή έγινε και στο κτήριο «Μέγαρο Τόκκου», επίσης στην οδό Κύπρου. Μέσα σε λίγα 24ωρα κι ενώ το κτήριο ήταν φρεσκοβαμμένο άγνωστοι έγραψαν στην πρόσοψή του συνθήματα.

 

Διαβάστε επίσης