• 3 Μαΐου 2024,

Μέχρι την 1η Απριλίου θα πρέπει να τα έχουμε βρεί …

 Μέχρι την 1η Απριλίου θα πρέπει να τα έχουμε βρεί …

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μέχρι το Eurogroup της 1η Απριλίου που θα γίνει στην Αθήνα θα πρέπει να τα έχουμε βρεί σε όλα με τους δανειστές έτσι ώστε στο Eurogroup να επικυρωθούν οι συμφωνίες αυτές και να πάμε παρακάτω.

ΟΙ Ευρωπαίοι λένε οτι το χρέος της Ελλάδας θα το δούμε μετά το καλοκαίρι αφήνοντας να εννοηθεί οτι και μεταξύ τους υπάρχουν διαφωνίες για το αν θα πρέπει να μειωθεί , πως και πόσο το ελληνικό χρέος.

Μετά τις δηλώσεις του Σαμαρά για τον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψει στους έλληνες πολίτες το μεγαλύτερο μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος προκαλώντας τις αντιδράσεις και πάλι των δανειστών που φωνάζουν οτι είναι πολύ νωρίς για παροχές παρά την κατάκτηση του υψηλού , όπως λέει η ελληνική κυβέρνηση πρωτογενούς πλεονάσματος που είναι χρήματα απο τις θυσίες των ελλήνων.

Ξέρετε για επιτευχθεί αυτό το πλεόνασμα πόσοι έλληνες γίνανε αυτόχειρες ;

Και επειδή ο Σαμαράς θέλει να γλυτώσει άλλους τόσους απο τέτοιους είδους σκέψεις θέλει να δώσει πίσω στους έλληνες αυτά που τόσο άδικα και βάρβαρα τους πήρε.

Αυτό βέβαια δεν το καταλαβαίνουν οι Ευρωπαίοι και θα εμποδίσουν τον Σαμαρά να δώσει πίσω στους έλληνες μέρος του πλεονάσματος για να μην δοθεί η αίσθηση οτι παίρνει ο κώλος μας αέρα.

Δηλαδή αν θα συμβεί αυτό θα γίνει γιατί δεν θέλουν να αρχίσουμε να κάνουμε σκέψεις ανάκαμψης παρά για λόγους ουσίας αφού τα χρήματα αυτά είναι περισσευούμενα και μπορούμε να τα ρίξουμε εκεί που υπάρχει πρόβλημα.

Βέβαια ο Σαμαράς λέει οτι τα χρήματα αυτά θα πάνε στην ανάπτυξη και σε προγράμματα που θα δημιουργήσουν συνθήκες για νέες θέσεις εργασίας , κάτι που έπρεπε να έχει κάνει εδώ και χρόνια η Ε.Ε. , αλλα και πάλι δεν τους ενδιαφέρει.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οτι μετά απο 4-5 χρόνια βαθειάς κρίσης και η μανία των Ευρωπαίων , εταίρων και δανειστών μας δεν έχει καταλαγιάσει και παραμένουμε στο στόχαστρο τους.

Θα μπορούσανε πολύ εύκολα και γρήγορα να δώσουν λύση και στην Ελλάδα και στους Έλληνες απο την πρώτη στιγμή της κρίσης αλλα με εκδικητική σκέψη επιλέξανε τον πιο μακρύ και δύσκολο ΄δρόμο για να μας τα κάνουν όλο πιο δύσκολα και μαύρα απο οτι είναι.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κάποια στιγμή να χάσουν την μπάλα , να ξεφύγουν και να κάνουν λάθη που μας δημιουργήσανε όντως πολύ μεγάλη προβλήματα τα οποία και μας πήγανε χρονικά πολύ πίσω.

Δεν υπάρχει άλλη χώρα σαν την Ελλάδα που να είναι 5 χρόνια σε βαθειά κρίση.

Αναρωτιέμαι πολλές φορές βλέποντας όλα αυτά που συμβαίνουν αν οι άνθρωποι αυτοί που αναλάβανε την “σωτηρία” της χώρας στην ουσία αναλάβανε την εξαφάνιση της απο τον χάρτη και απλά δεν το λένε ,και πως να το πούνε.

Διότι όλα αυτά που σκέφθονται για την Ελλάδα και τους έλληνες οδηγούν σε εξαφάνιση της χώρας μας.

Είναι βέβαιο οτι πολλά απο αυτά που έχουν αποφασίσει για την Ελλάδα απο την πρώτη μέρα της κρίσης δεν θα τολμούσανε ούτε να σκεφθούν αν επρόκειτο για κάποια άλλη χώρα.

Εχω την εντύπωση οτι η ελληνική κυβέρνηση θα δώσει απο εδώ και μετά τις μεγαλύτερες μάχες με αντίπαλο την τρόϊκα που θα κάνει τα πάντα προκειμένου να παραμείνει στην θέση του ελεγκτή.

Εμείς θέλουμε μείωση του χρέους , απαγκίστρωση απο τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και απαλλαγή απο την τρόϊκα .

Κανείς δεν θα παραδόσει εύκολα τα όπλα.

Ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ μέχρι και την Τετάρτη θα είναι ανοιξιάτικος και απο την Πέμπτη θα γυρίσει με συννεφιές και πτώση της θερμοκρασίας η οποία δεν ξέρουμε πόσο μεγάλη ή μικρή θα είναι.

Εμείς ας χαρούμε τις ανοιξιάτικες ημέρες που έχουμε μπροστά μας και βλέπουμε.

Πάντως μια πρώτη πρόβλεψη για τον καιρό της Καβάλας μετά την Πέμπτη δεν μιλάει για σοβαρές αλλαγές απλά μόνο για βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Γεροί να είμαστε θα τα ζήσουμε όλα.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης