• 5 Μαΐου 2024,

Μαθήματα χορού στο Σύλλογο Kavalatino

 Μαθήματα χορού στο Σύλλογο Kavalatino

Την 1η του Οκτώβρη θα αρχίσουν τα μαθήματα στον πολιτιστικό σύλλογο λατινοαμερικάνικης κουλτούρας, Kavalatino όπου μάλιστα το πρώτο μάθημα είναι δωρεάν.
Διάφοροι χοροί γίνονται κτήμα των καβαλιωτών, οι οποίοι παρακολουθούν και τη μόδα της εποχής, δηλαδή χορεύουν βάζοντας ταυτόχρονα το σώμα τους σε διαδικασία άσκησης. Ο σύλλογος Kavalatino έχει την έδρα του στην οδό Δαμιανού, πολύ κοντά στο Εργατικό Κέντρο.
Οι πρόβες και τα μαθήματα ουσιαστικά δεν σταμάτησαν ποτέ, για τους πιο σταθερούς, παλιούς μαθητές του Kavalatino. Είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε αναλυτικά για τις δραστηριότητες του συλλόγου, μιλώντας με τον πρόεδρό του, Χρήστο Μπατζάκα. Είπε τα εξής: «Ο σύλλογος ασχολείται με την προώθηση της λατινοαμερικάνικης κουλτούρας. Μαθαίνουμε να χορεύουμε, περνάμε ωραία, κάνουμε πάρτυ. Βρισκόμαστε Δαγκλή και Δαμιανού. Από τις αρχές Σεπτέμβρη αρχίσαμε τις εγγραφές. Για τα νέα μέλη τον Οκτώβριο. Μαθαίνουνε πολλά είδη χορών ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζουνε».
ΕΡ: Λαμβάνεται μέρος και σε αγώνες χορού;
ΑΠ: «Κυρίως το κάνουμε για να διασκεδάσουμε. Όποιος θέλει να το εξελίξει και να πάρει μέρος σε διαγωνισμούς, μπορεί να το κάνει, αλλά κυρίως σκοπός του συλλόγου είναι να είμαστε μία παρέα, να χορεύουμε και να διασκεδάζουμε».
ΕΡ: Σε ποιους απευθύνεσθε, σε άνδρες και γυναίκες ή σε παιδάκια;
ΑΠ: «Απευθυνόμαστε κυρίως σε ενήλικες, οπωσδήποτε από 17 – 18 χρονών, από κει και πέρα οποιαδήποτε ηλικία μπορεί να έρθει να χορέψει».
ΕΡ: Πόσο γρήγορα τους μαθαίνεις αυτούς τους χορούς;
ΑΠ: «Η Σάλσα είναι ένας χορός που μαθαίνεται πολύ γρήγορα, μέσα στο 2ο μήνα, μπορείς εύκολα να τον χορέψεις. Το Τάγκο το οποίο έχει μεγαλύτερη διαδικασία, χρειάζεται ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δηλαδή γύρω στο χρόνο, χρειάζεται για να μπορείς να πεις ότι χορεύω – χορεύω».
ΕΡ: Πόσο συχνά γίνονται τα μαθήματα; Πόσο συχνά δηλαδή χορεύετε;
ΑΠ: «Είναι δυο με τρεις φορές τη εβδομάδα, αναλόγως τι χορός είναι».
ΕΡ: Παρατηρείται τώρα μία έξαρση σ΄ αυτούς τους χορούς. Ο κόσμος τους προτιμάει… που οφείλεται αυτό;
ΑΠ: «Η αλήθεια είναι ότι αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα και προσωπικά δε γνωρίζω γιατί γίνεται αυτό, πραγματικά».
ΕΡ: Μήπως είναι μόδα;
ΑΠ: «Ίσως είναι τα ριάλιτι που τελευταία βγήκανε στην τηλεόραση».
ΕΡ: Η εκμάθηση αυτών χορών, είναι και γυμναστική ταυτόχρονα;
ΑΠ: «Υπάρχουν και χοροί όπως είναι η Ζούμπα που συνδυάζει τη γυμναστική με χορό μαζί».

 

Διαβάστε επίσης