Μακριά απο μια συμφωνία οι δύο πλευρές …

 Μακριά απο μια συμφωνία οι δύο πλευρές …

Δεν υπάρχει κανένα νεώτερο απο το μέτωπο των διαπραγματεύσεων αφού το Σαββατοκύριακο οι εξελίξεις που υπήρχαν ήταν κυρίως στο εσωτερικό της χώρας με την συνεδρίαση βουλής σε επίπεδα αρχηγών και την ενημέρωση του Τσίπρα για τις απαιτήσεις των δανειστών.

Εχουν πλέον καταλάβει όλοι οτι συμφωνία με βάση  τα προσχέδια ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αφού οι προτάσεις των δύο πλευρών απέχουν πάρα πολύ.

Η κυβέρνηση ζήτησε και πήρε την αναβολή της πληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ στο τέλος του Ιούνη αλλα δεν νομίζω οτι υπο αυτές τις συνθήκες θα αλλάξει κάτι.

Οσοι Ιούνηδες και να περάσουν αν δεν υπάρξει μια παρέμβαση για πολιτική συμφωνία δεν θα έχουμε αποτέλεσμα.

Άλλωστε ο Βαρουφάκης δήλωσε οτι η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσης με τους δανειστές έχει υπερβεί αρκετές κόκκινες γραμμές και μπορεί να κάνει άλλο πίσω.

Βέβαια η ελληνική κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με ένα σωρό δυσκολίες γιατί προσπαθεί να αλλάξει τα βασικά σημεία μιας συμφωνία που υπάρχει εδώ και πέντε χρόνια και δεν είναι βιώσιμη.

Αυτά που είχανε ψηφίσει οι προηγούμενες κυβέρνησεις έρχεται τώρα να ανατρέψει η κυβέρνηση Τσίπρα και όπως καταλαβαίνετε αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο.

Απο την άλλη η Ευρώπη θέλει μέσω της Ελλάδας να στείλει ένα μήνυμα σε όλες τις χώρες του Νότου που αντιμετωπίζουν προβλήματα παρόμοια με τα δικά μας για το ποιός είναι το αφεντικό και ποια πολιτική θα ακολουθήσουν προκειμένου να περάσει η μπόρα.

Συμφωνία θα υπάρχει σίγουρα αφού και οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει οτι το GREXIT δεν είναι επιλογή.

Βέβαια η δανειστές έχοντας απέναντι και τον Τσίπρα ακολουθούν την ίδια τακτική που ακολουθούσανε και με τους πρηγούμενους προωθυπουργούς και προηγούμενες κυβερνήσεις.

Κάθε φορά δηλαδή που υπάρχει υποχώρηση της Ελλάδας σε κάποιο αίτημα τους ζητούν όλο και περισσότερα μέτρα προσπαθώντας να έχουν μια καθολική επικράτηση στις διαπραγματεύσεις και να φτάσουν σε μια συμφωνία που θα είναι κομμένα και ραμμένη στα μέτρα τους.

Ο Τσίπρας λέει οτι χρειάζεται μια οριστική λύση και ο Σαμαράς απάντησε οτι υπάρχουν 3 προυποθέσεις προκειμένου να υπάρξει εθνική συνεννόηση απέναντι στο μέτωπο των δανειστών.

Ας τα βρούμε πρώτα με τους έξω και τα βρίσκουμε μετά και μεταξύ μας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί οτι σύμφωνα με διάφορες δημοσκοπήσεις η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων θέλει ευρώ και θέλει και μια καλή συμφωνία.

Και εγώ ήθελα να κερδίσω το τζόκερ αλλα δεν έπιασα ούτε ένα νούμερο.

Κατα τα άλλα αγαπητοί αναγνώστες της στήλης πάμε καλά και συνεχίζουμε άκρως καλοκαιρινά με το θερμόμετρο να αγγίζει και να ξεπερνάει πλέον ακόμα και τους 30 βαθμούς υπο συνθήκες θερμοκηπίου αφού ο συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών με υψηλά ποσοστά υγρασίας ΄θυμίζουν αρκετά το καλοκαίρι του 2010 που ήτανε εφιαλτικό.

Δεν θα μπορούσαμε με τίποτα να αντέξουμε να ζήσουμε ένα παρόμοιο καλοκαίρι υπο συνθήκες μάλιστα οικονομικής χρεοκοπίας.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είμαστε όλοι καλά και δυνατοί για να αντέξουμε άλλη μια δύσκολη εβδομάδα.

Καλή σας ημέρα και το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο ύποπτοι και πονηροί είναι και ύπουλοι.

με το 1 με το 2 με το 3

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης