• 9 Μαΐου 2024,

Μας ζορίζουν οι θεσμοί (Τρόϊκα) να τηρήσουμε το πρόγραμμα (Μνημόνιο) …

 Μας ζορίζουν οι θεσμοί (Τρόϊκα)  να τηρήσουμε το πρόγραμμα (Μνημόνιο)  …

Τα λεφτά τελειώνουν και μέσα στον Μάρτη αν δεν εκταμιεύσουμε απο τον “μεγάλο αδερφό” θα υπάρχει πρόβλημα.

Για να πάρουμε λεφτά οι εταίροι μας λένε οτι θα πρέπει η κυβέρνηση απο εδώ και στο εξής να κινείται σε ρυθμούς ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ τηρώντας τις δεσμεύσεις των προηγούμενων γιατί αλλιώς δεν έχει μία !

Ο Βαρουφάκης στις δηλώσεις αυτές του Ντάϊσεμπλουμ απαντά οτι σε καμμία περίπτωση η Ελλάδα δεν πρόκεται να  συνεχίσχει την πολιτική του “σκότους” με αντίτιμο την έκταμίευση της επόμενης δόσης αλλα αποκλείει και πιστωτικό γεγονός δηλώνοντας και μέσα απο την τηλεοπτική εκπομπή του Χατζηνικολάου οτι η Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Ωραία τα λέει ο Βαρουφάκης αλλα αν δεν μας δώσουν λεφτά οι Ευρωπαίοι ποιός θα μας τα δώσει ο Αη Βασίλης που έρχεται απο την Καισαρεία ;

Επειδή τα πράγματα και αυτή την φορά είναι πολύ ξεκάθαρα και ξεκάθαρες είναι και οι θέσεις των δύο μονομάχων ετοιμαστείτε για ένα ακόμή σήριαλ μέσα στο μήνα που θα έχει τον ίδιο τίτλο : “ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΠΤΩΧΕΥΣΗ “

Οι εταίροι επιμένουν οτι αν δεν τηρηθούν τα μέτρα του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ δεν έχει λεφτά και η κυβέρνηση απαντά ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ !

Και ερωτώ εγώ ο ανυποψίαστος και καλοπροέραιτος έλληνας πολίτης απο την Καβάλα της Μακεδονίας :

Οταν έρθει η ώρα για να πληρώσουμε αυτά που πρέπει τι θα γίνει ;

Θα πληρώσουμε με κουμπιά ;

Πρίν τελειώσει το ένα θρίλερ ξεκινάει το άλλο και νομίζω οτι αυτό είναι πιο επικίνδυνο και πιο κοντά σε ένα “ατύχημα” που όλοι θέλουμε να αποφύγουμε γιατί η υπομονή και των δύο παικτών τίνει να εξαντληθεί απο τις προηγούμενες διαπραγματεύσεις και κανείς απο τους δύο δεν έχει το καθαρό μυαλό που απαιτείται στις περιπτώσεις αυτές.

Η ελληνική κυβέρνηση βέβαια είναι αισιόδοξη οτι όλα θα πάνε καλά στο τέλος και θα βρεθεί λύση αποδεκτή και απο τους δύο που θα μας επιτρέψει να πάμε παρακάτω.

Υπάρχει πάντως με τους Ευρωπαίους μια διαφορετική προσέγγιση της όλης κατάστασης αφού αυτοί σκέφτονται νέα δανεικά , σύμβαση και τρίτο ΜΝΗΜΟΝΙΟ και εμείς σκεφτόμαστε την πρώτη μέρα της άνοιξης που μέσα στο μυαλό μας περίπου είναι σαν το λιβάδι που κατηφορίζει η Λόρα Ιγκλς στους τίτλους του  σήριαλ “ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ”.

Και όπως πέφτει κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της τρεχάλας η Λόρα έτσι βλέπω να  πέφτουμε και εμείς και δεν ξέρω ποιός θα μας σηκώσει που όλοι μας έχουν στην μπούκα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Τσίπρα είναι οτι δίπλα στις φωνές των  Ντάϊσεμπλουμ και Σόϊμπλε που είναι γνωστό οτι δεν μας γουστάρουν συντάσονται και υπουργοί οικονομικών άλλων χωρών που θα έπρεπε να τους έχουμε στο πλευρό μας και οχι απέναντι μας.

Η Ελλάδα σε αυτή την μαραθώνια μάχη θα πρέπει να κάνει συμμάχους και όχι αντιπάλους.

Τέλος για τον ΕΝΦΙΑ ο Βαρουφάκης δηλώνει οτι θα πάρει χρόνο να τον αλλάξουν ή να τον αντικαταστήσουν με έναν άλλο φόρο βάζοντας τέλος στα όνειρα όλων αυτών που καθυστερούσανε να πληρώσουν την τελευταία δόση γιατί και καλά ο Τσίπρας θα τον χάριζε …

Κατα τα άλλα πάμε καλά και απο ότι φαίνεται ο Μάρτης θα μας χαρίσει αρκετές ανοιξιάτικες , όμορφες στιγμές αφού φαίνεται οτι το σκηνικό του καιρού έχει αρχίσει να αλλάζει οριστικά.

Τα μηχανήματα των Αμερικανών λένε πάντως οτι η άνοιξη θα είναι ιδιαίτερα υγρή σε αρκετές χώρες της Νότιας Ευρώπης.

Αύριο Πέμπτη θα συνεδριάσει η Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας με θέμα την ήττα στις εκλογές και είναι πολύ πιθανό να τεθεί απο ορισμένους βουλευτές και θέμα ηγεσίας γιατί στην Ελλάδα ο αρχηγός που χάνει θα πρέπει να φεύγει.

Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα.

Λοιπόν αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί τα πράγματα συνεχίζουν να είναι δύσκολα και ύποπτα.

με το 1 με το 2 μετο 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης