Μετά την ενημέρωση από ΔΕΠΑ συνεχίζεται η στάση αναμονής του Επιμελητηρίου

 Μετά την ενημέρωση από ΔΕΠΑ συνεχίζεται η στάση αναμονής του Επιμελητηρίου

Στην Αθήνα βρέθηκαν την Παρασκευή ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης και ο Α’ αντιπρόεδρος Μάρκος Δέμπας προκειμένου να ενημερωθούν από τα στελέχη και τους μελετητές της ΔΕΠΑ για τον πλωτό σταθμό LNG στην Καβάλα. Το πρωί της Δευτέρα ρωτήσαμε τον κ. Δέμπα εάν κατόπιν της συναντήσεως εκείνος και ο πρόεδρος έγιναν σοφότεροι και πείσθηκαν από τα επιχειρήματα που άκουσαν. Ο Μάρκος Δέμπας μας απάντησε:
«Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μέχρι να πεισθούμε. Πρέπει να παρατεθούν όλα τα στοιχεία στο πλαίσιο ενός πλήρους διαλόγου, διότι κι εμείς από την πλευρά μας δε διαθέτουμε εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις. Στη διάρκεια της επισκέψεως, μάθαμε αρκετά στοιχεία που δε γνωρίζαμε τόσο καλά, ενώ ακούστηκαν και επιχειρήματα που έρχονται σε αντίθεση με απόψεις οι οποίες υποστηρίχθηκαν στην Καβάλα.
Μετά την κατάθεση των οριστικών μελετών εκ μέρους της ΔΕΠΑ θα πρέπει να ακολουθήσει μια ανοιχτή διαβούλευση, ώστε να υπάρξει η γόνιμη αντιπαράθεση όσων προβληματίζονται με την ενδεχόμενη περιβαλλοντική επιβάρυνση και όσων πρεσβεύουν τη θέση της ΔΕΠΑ. Εξάλλου και ως Επιμελητήριο εκείνο που ζητούσαμε ήταν μια πλήρη ενημέρωση πριν προχωρήσουμε στην οργάνωση του συλλαλητηρίου. Έτσι ερμηνεύεται και η στάση αναμονής που υιοθετήσαμε πριν από την ενημέρωση της Παρασκευής».
Ο Μάρκος Δέμπας δεν είναι ακόμη σίγουρος ότι η επένδυση θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε στην περιοχή μας ειδικά από τη στιγμή που η ΔΕΠΑ υποστηρίζει ότι χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας δεν πρόκειται να προχωρήσει στο σχεδιασμό της. Η Καβάλα δε θα πρέπει να προτρέξει για το συγκεκριμένο θέμα κι έτσι να εμφανιστεί για μία ακόμη φορά ως η περιοχή που απαντά «όχι σε όλα». Η τελική άποψη θα διαμορφωθεί λαμβάνοντας υπόψη το σεβασμό στην τοπική κοινωνία και το σεβασμό στο περιβάλλον της περιοχή η οποία στηρίζεται στον τουρισμό. Τα στοιχεία που παρατέθηκαν από την πολυμελή αντιπροσωπεία της ΔΕΠΑ και ανατρέπουν κάποιες καβαλιώτικες απόψεις επιβάλλεται να αξιολογηθούν καταλλήλως.

Διαβάστε επίσης