Μετά την τελευταία δύσκολη στροφή έρχεται το ισιάδι της ανάκαμψης

 Μετά την τελευταία δύσκολη στροφή έρχεται το ισιάδι της ανάκαμψης

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό και όσα μας είπε απο το βήμα της ΔΕΘ η Ελλάδα είναι έτοιμη να πάρει την τελευταία στροφή της κρίσης και εν συνεχεία να βγεί στο ισιάδι της ανάπτυξης.

Βέβαια για την στροφή αυτή την δύσκολη που θα είναι και η τελευταία ακούμε εδώ και και κανά χρόνο και στο ισιάδι δεν βγαίνουμε.

Πάντως ο πρωθυπουργός τόνισε πολλές φορές κατά την διάρκεια της ομιλίας του οτι το 2013 θα είναι η τελευταία χρόνια της ύφεσης και της κρίσης αφού απο το 2014 θα γυρίσουμε σελίδα όσο αφορά τα οικονομικά της χώρας.

Μάλιστα είπε οτι τα περισσότερα λεφτά που θα μας μείνουν απο το πρωτογενές πλεόνασμα που έρχεται θα πάνε σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Ολα αυτά βέβαια χωρίς να ερωτηθεί ο ξενοδόχος που είναι γνωστός και δεν είναι έλληνας.

Εμείς μπορεί με το μυαλό μας να χτίζουμε παλάτια αλλα θα πρέπει να πάρουμε και το ΟΚ των αφεντικών που κρατάνε τα κλειδιά του ταμείου.

Πάντως ο Σόϊμπλε για άλλη μια φορά δήλωσε οτι ο μηχανισμός στήριξης είναι διατεθειμένος να στηρίξει οικονομικά την Ελλάδα και μετά το σωτήριο έτος 2014 αλλα σε καμμία περίπτωση δεν θα προχωρήσει σε νέο κούρεμα που θα προκαλέσει τριγμούς σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας κόψουν την όρεξη για ένα νέο κούρεμα που θα είναι και η οριστική λύση στο ελληνικό πρόβλημα και να μας προετοιμάσουν για ένα νέο δάνειο που θα παρατείνει για περισσότερα χρόνια την οικονομική μας ομηρία.

Αλλα λένε αυτοί , άλλα λέει και περιμένει ο Σαμαράς να δούμε τελικά τι θα γίνει εκεί γύρω στον Νοέμβρη γιατί τότε θα παρθούνε οι τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα.

Πάντως το ΔΝΤ άσχετα με αυτά που λένε οι Γερμανοί είναι υπέρ του νέου κουρέματος που θα δώσει μια πραγματική ΄λύση στο ελληνικό πρόβλημα και θα βοηθήσει τους έλληνες πραγματικά να πάνε παρακάτω.

Βέβαια ο Σαμαράς απο το βήμα της ΔΕΘ δεν είπε κουβέντα για την μείωση της τιμής του πετρελαίου αφού μάλλον κάτι τέτοιο δεν περνάει και έτσι προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι με την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων.

Μάλιστα φέτος θα δίνεται το επίδομα θέρμανσης προκαταβολικά χωρίς δικαιολογητικά.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή αφού θα έπρεπε κανονικά ο Σαμαράς που είναι έτοιμος να περάσει και την τελευταία δύσκολη στροφή να διεκδικήσει και τελικά να πάρει την μείωση της τιμής του πετρελαίου.

 

Η πρώτη μέρα του πολέμου

δεν αργεί …

Ολα είναι έτοιμα για την επίθεση των Αμερικανών στη Συρία με οργασμό καταιγιστικών βομβαρδισμών για 3 μέρες.

Μόλις πάρει το ΟΚ ο ΟΜΠΑΜΑ θα αρχίσει το πάρτι.

Να ξέρετε οτι η πρώτη μέρα του συγκεκριμένου πολέμου δεν θα αργήσει.

Οι δυσκολίες για την τελική έγκριση ήτανε και αυτές μέρος του σχεδίου που υλοποιείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί απο την αρχή.

Ομάδα που μπορεί να φθάσει ψηλά

Τρένο δίχως φρένο η ομάδα μας στο Eurobasket και η ήττα απο την Ιταλία που είναι και απο τα φαβορί της διοργάνωσης δεν πρέπει να μας τρομάζει.

Παίξαμε με ελλείψεις και νομίζω οτι η ομάδα απο την οποία γνωρίσαμε την πρώτη μας ήττα είναι στα μέτρα μας.

Μια καλή εθνική χωρίς ελλείψεις μπορεί να διαλύσει την Ιταλία.

Το άλλο που μας κάνει εντύπωση είναι οτι όποτε παίζει η Ελλάδα στο Euro σπάει τα κοντέρ της τηλεθέασης αφου ο κόσμος φαίνεται οτι διψά οχι μόνο για την Εθνική στο μπάσκετ αλλα και για διάκριση που μπορούμε να την έχουμε στην διοργάνωση αυτή γιατί η ομάδα πάει τρένο.

Με καλό καιρό

και αυτήν την εβδομάδα

Τέλος όσο αφορά τον καιρό θα συνεχίσουμε και αυτήν την εβδομάδα καλοκαιρινά.

Ο Σεπτέμβρης θα είναι καλός μήνας απο άποψη καιρικών συνθηκών και παραμένει ερωτηματικό ο Οκτώβρης που σίγουρα ο καιρός θα αλλάξει.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα. Θα τα ξαναπούμε και πάλι αύριο το πρωί. Να είστε καλά και να έχετε το νού σας και τα μάτια σας 14 !

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης