• 9 Μαΐου 2024,

Μετά την υγρασία έρχονται νορμάλ θερμοκρασίες …

 Μετά την υγρασία έρχονται νορμάλ θερμοκρασίες …

Το χειρότερο απο όλα είναι τα υψηλά ποσοστά υγρασίας που δημιουργούν συνθήκες θερμοκηπίου και μας κάνουν την νύχτα μέρα.

Που λέει και το τραγούδι έκανε την νύχτα μέρα.

Η προχθεσινή Τρίτη ήτανε η πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού και το βράδυ την βγάλαμε στα μπαλκόνια αφού ήτανε αδύνατο να κοιμηθούμε.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ αν δεν έχει δροσίσει ήδη θα δροσίσει σήμερα  και ίσως αυτό που ζήσαμε αυτήν την εβδομάδα να μην το ξαναζήσουμε μέχρι το΄τέλος του φετεινού καλοκαιριού αφού θα πάμε με πιο νορμάλ και αντιμετωπίσιμες θερμοκραασίες.

Εκτός απο χρήμα δεν υπάρχει και διάθεση

Κατα τα άλλα είμαστε μια ανάσα απο το μήνα των διακοπών των ελλήνων και κάτω απο άλλες συνθήκες ήδη θα είμασταν στο νησί των διακοπών μας αλλα τώρα λόγω της γνωστής κατάστασης δεν έχουμε ούτε την διάθεση ούτε το χρήμα για να φύγουμε λίγο απο την σκληρή καθημερινότητα που μας κυνηγά με το πρώτο φώς της ημέρας.

Καθημερινά δίνουμε πάρα πολλές μάχες με πολλά χτυπήματα κάτω απο την μέση.

Δεν ξέρω τι θα γίνει με την χώρα αυτή αλλα έχω καταλάβει οτι πολλοί δεν μας γουστάρουν και μας τρώνε στην μάπα γιατί δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς.

Ακόμα και ο Ρέσλερ που μας έχει τελειωμένους και όπου σταθεί και βρεθεί μιλάει για κατάρρευση της οικονομίας της χώρας μας τους επόμενους μήνες ξέρει καλά οτι δεν μπορεί να υπάρξει Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την συμμετοχή της Ελλάδας.

Και αυτό είναι που τον τρελλαίνει και στάζει φαρμάκι κάθε φορά που μιλάει για την Ελλάδα.

Θα ήθελε πραγματικά να μην τρομάξει έτσι και κλάσει η Ελλάδα και βγεί απο την Ευρωζώνη αλλα θα τρέχει και δεν θα φθάνει έτσι και συμβεί αυτό.

Απλά η μανία του να υπάρξει μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα τον οδηγεί σε λάθος εκτιμήσεις.

Η Ελλάδα έχει την θέληση να αλλάξει , να προχωρήσει στην δημοσιονομική της προσαρμογή και να γίνει ένα κράτος με αρχή και τέλος αλλα δεν μπορεί να δώσει περισσότερα απο αυτά που μπορεί γιατί οι εταίροι μας ζητάνε πράγματα που δεν μπορούμε να τους δώσουμε και εκεί είναι που ξεκινάνε τα προβλήματα.

Βέβαια φταίμε και εμείς που δεν κάνουν σωστή διαχείρηση της κατάστασης αφού θα μπορούμε να κάνουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις που δεν απαιτούνε λεφτά και να πάμε μετά να αναδιαπραγματευτούμε τους φόρους και τα χαράτσια που μας έχει βάλει.

Εμείς όμως δεν κάνουμε τίποτα και απλά ζητάμε καλύτερους όρους.

Δηλαδή και αυτοί μέχρι ένα σημείο έχουν δίκιο αλλα δεν μένουν σε αυτό το σημείο γιατί εκεί που τελειώνει το δίκιο αρχίζει η αντιπάθεια τους για την χώρα μας και παρασύρονται.

Να είστε σίγουροι οτι αν είμασταν πιο συμπαθείς στους εταίρους και δανειστές μας η ιστορία της σωτηρίας μας θα ήτανε πιο εύκολη.

Δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο την κρίση χρέους αλλα και την αντιπάθεια τους που τους κάνει ακόμα πιο σκληρούς απέναντι μας και άδικους πολλές φορές.

Αυτήν την στιγμή έχουμε δώσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου σε άλλους και αντί να μας πάνε απο σίγουρες και ασφαλείς διαδρομές μας πηγαίνουν απο λακούβες και σαμαράκια.

Επειδή εμείς αποδείχτηκε οτι δεν μπορούμε να το οδηγήσουμε το όχημα με ασφάλεια το πήρανε άλλοι το τιμόνι και μας πηγαίουν όπως θέλουν με ότι ταχύτητες θέλουν.

Μέχρι να πάρουμε το τιμόνι και πάλι στα χέρια μας θα δεινοπαθήσουμε αγαπητοί αναγνώστες της στήλης μας.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Το σίγουρο είναι οτι άλλο ένα Σαββατοκύριακο θα το περάσουμε “πεταμένοι” , με την καλή έννοια σε κάποια παραλία και θα πίνουμε μπύρες αβέρτα γιατί με την ζέστη η μπύρα φεύγει άνεμος.

Αν περάσει ο Αύγουστος που είναι δύσκολος μήνας θα πάμε καλύτερα σίγουρα και θα γλυτώσουμε οριστικά την χρεοκοπία αφού μετά τον “νεκρό” Αύγουστο θα κινηθούμε λίγο μέχρι τέλος του χρόνου και το 2013 θα κάνουμε την προσευχή μας μπάς και πάρει μπρός η ελληνική οικονομία που κλείνει 4 χρόνια στην βαθειά ΄ύφεση.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης