Μετά τις βροχές μονώσεις – επισκευές στεγών

 Μετά τις βροχές μονώσεις – επισκευές στεγών

Σήμερα το μεσημέρι συνεδρίασε στο δημαρχείο η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Μετά τις βροχές των προηγούμενων ημερών διαπιστώθηκαν προβλήματα ως προς την στεγανότητα στεγών σε διάφορα δημοτικά κτήρια με αποτέλεσμα να υπάρχουν χθες στην οικονομική επιτροπή έκτακτα θέματα, για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

Εγκρίθηκε κατ΄ αρχήν το πρακτικό για την προσωρινή κατακύρωση του μειοδότη, για επισκευές –μονώσεις σχολείων και παιδικών σταθμών στη δημοτική ενότητα Φιλίππων. Το έργο που έχει προϋπολογισμό 180.000 ευρώ, θα εκτελέσει εργολάβος δημοσίων έργων με έκπτωση 54%. Έκπτωση θανατηφόρα όπως είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Φ. Φιλιππίδης.

Το δεύτερο θέμα για επισκευές στεγών στο 5ο δημοτικό σχολείο, στον Πυθαγόρα, στο ειδικό γυμνάσιο στη Ν. Καρβάλη και στο ΚΑΠΗ της Ν. Καρβάλης, δεν συζητήθηκε τελικά, λόγω κωλύματος μέλους της επιτροπής.

Και σ΄ αυτήν τη διαδικασία υπάρχει ολοκληρωμένο το αποτέλεσμα της δημοπρασίας, πλην όμως αυτό θα εγκριθεί σε επόμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.

Στην επιτροπή που συνεδρίασε χθες το μεσημέρι έγινε ομόφωνα δεκτή η 22η και τελευταία αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Καβάλας για το οικονομικό έτος 2014.

Όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Φ. Φιλιππίδης με απευθείας ανάθεση θα γίνουν εργασίες στη στέγη του δημοτικού ωδείου και του κλειστου γυμναστηρίου της Καλαμίτσας. Ένα δεύτερο έργο που θα γίνει με την ίδια διαδικασία της απευθείας ανάθεσης αφορά τον τείχο στο κάτω μέρος της αυλής του πρώτου Γυμνασίου.

Σε αυτά τα σημεία δημιουργήθηκαν προβλήματα, από τις πρόσφατες βροχές.

Με την ίδια αναμόρφωση του προϋπολογισμού ενισχύεται με ποσό 30.000 ευρώ το ταμείο του νομικού προσώπου ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Χθες ομόφωνα εγκρίθηκε η διαδικασία για την πληρωμή των δικηγόρων που κατ΄ εντολή του Δήμου Καβάλας, χειρίστηκαν το θέμα της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του αγωγού ΤΑΡ, δηλαδή προσέφυγαν ζητώντας αυτή να ακυρωθεί, στο συμβούλιο της επικρατείας.

Σημειώνουμε ότι την οικονομική επιτροπή απασχόλησαν 27 ρυθμίσεις χρεών, οι τελευταίες, καθώς η προθεσμία για κατάθεση τέτοιων αιτήσεων έχει λήξει την 1η Δεκέμβρη.

Ο αντιδήμαρχος Δημοσθένης Τουλκίδης είπε ότι με τη δυνατότητα των ρυθμίσεων ο δήμος Καβάλας έβαλε στο ταμείο του 40.000 ευρώ ήδη, το ποσό προβλέπεται να φτάσει τις 100.000 ευρώ.

Ανακοινώθηκε επίσης από τον κ. Τουλκίδη ότι αλλάζουν τα δεδομένα για τα χρήματα που θα πληρώσει ο Δήμος Καβάλας, στη ΔΙΑΑΜΑΘ το 2015.

Ενώ η σύμβαση προέβλεπε υποχρέωση 200.000 ευρώ, τελικά ο Δήμος Καβάλας θα πληρώσει ποσό 65.000 ευρώ.

Η χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής έγινε χωρίς σ΄ αυτήν να παραστεί εκπρόσωπος δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης.

 

 

 

Διαβάστε επίσης