Μετά τον προυπολογισμό έρχεται το … ασφαλιστικό !

 Μετά τον προυπολογισμό έρχεται το … ασφαλιστικό !

Τον  σκόπελο του προυπολογισμού η κυβέρνηση του Τσίπρα τον ξεπέρασε πέρνοντας τους 153 ψήφους που αποτελούν και μια ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση που θα πρέπει να αντιμετωπίσει τώρα το ασφαλιστικό που επίσης θα φέρει κραδασμούς στην συγκυβέρνηση αν και η ψήφιση του προυπολογισμού δείχνει οτι δεν υπάρχει διάθεση για άλλες εξελίξεις αλλα στην Ελλάδα ποτέ μην λες ΠΟΤΕ !

Πάντως ο προυπολογισμός για το έτος 2016 όλοι συμφωνούν οτι είναι ένας ακόμα δύσκολος προυπολογισμός και είναι προϊόν του τρίτου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ που απο τον Ιούλιο του 2015 έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση του Τσίπρα οτι θα τηρήσει.

Έκανε ο Τσίπρας οτι ταρζανιλίκια μπορούσε να κάνει έκανε τις κωλοτούμπες του και τώρα ήρθε η ώρα να τηρήσει της δεσμεύσεις του απέναντι στους δανειστές για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις και να πάμε παρακάτω.

Το έχουμε γράψει και το ξαναγράφουμε , και αν χρειαστεί θα το ξαναγράψουμε οτι ο δρόμος της Ευρωπαϊκής ανάτασης της χώρας περνάει μέσα απο μια δύσκολη και ζόρικη δημοσιονομική προσαρμογή που θα πρέπει όμως να τηρήσουμε για να πάμε παρακάτω.

Αν είμασταν πιο τολμηροί και αποφαιστικοί απο την αρχή αυτής της δύσκολης περιπέτειας ίσως σήμερα να μην μιλούσαμε για ένα 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ αλλά για την πρώτη μέρα της οικονομικής άνοιξης.

Και άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε. είχανε ανάλογες περιπέτειες και βγήκανε απο το τούνελ της κρίσης πιο γρήγορα απο ότι εμείς που 6 χρόνια μετά ακόμα παλεύουμε με τους εφιάλτες της κρίσης.

Λίγο οι λάθος πολιτικές λίγο η δική μας ατολμία για μεταρρυθμίσεις μας φέρανε στο σημείο που είμαστε σήμερα.

Τώρα όσ αφορά το ασφαλιστικό διακρίνω μια εκστρατεία ενημέρωσης απο την πλευρά της κυβέρνησης που θέλει να περάσει στον κόσμο οτι αν δεν γίνουν σοβαρές και δυσάρεστες αλλαγές είναι σίγουρο οτι σε μερικά χρόνια το ασφαλιστικό μας σύστημα θα έχει καταρρεύσει πλήρως.
Υπό αυτή την πίεση λοιπόν η κυβέρνηση αναγκάζεται να πάρει ακόμα πιο δύσκολες αποφάσεις που όμως θα σώσουν την παρτίδα και θα εξασφαλίσουν το δικαίωμα και στις επόμενες γεννιές να πάρει σύνταξη.

Φαίνεται οτι η κυβέρνηση θα μπορέσει έστω και με την εύθραυστη πλειοψηφία που έχει να ψηφίσει και την νέα δέσμη των προαπαιτούμενων και να προχωρήσει στην επόμενη φάση αυτή της υλοποίησης γιατί το ακούσαμε και αυτό απο τους δανειστές μας.

Οτι ντεμέκ ψηφίζουμε μέτρα και μεταρρυθμίσεις που όμως δεν τηρούμε στη συνέχεια και έτσι επί της ουσίας δεν υπάρχει πρόοδος.

Πάντως ο θεός να μας φυλάει απο μια νέα εκλογική αναμέτρηση σε περίπτωση που η κυβέρνηση χάσει την πλειοψηφία της αφού το πρόσφατο παρελθόν έχει δείξει οτι οι εκλογές μόνο πίσω μας πάνε και αναγκαζόμαστε να χάνουε πολύτιμο χρόνο.

Απο τότε που έχουν μπλέξει στην περιπέτεια της κρίσης πρέπει να έχουμε ζήσει πάνω απο 4 εκλογικές αναμετρήσεις που όμως δεν προσφέρανε τίποτα.

Αν την κρίση είχε την δυνατότητα να αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση οικουμενική σήμερα θα μιλούσαμε κάτω απο άλλες συνθήκες.

Ο καιρός αυτή την εβδομάδα ΄σύμφωνα με την ΕΜΥ θα είναι καλός με ηλιοφάνειες και δροσιές αφού για αυτή η εβδομάδα είναι η πρώτη που το θερμόμετρο ΄θα πέσει κάτω απο τους δέκα βαθμούς.

Αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί θα έχουμε και κάτι 6άρια και 8άρια έτσι για να ανάβουν τα αίματα.

13 εκατομμύρια ευρώ θα αναζητήσουν οι έλληνες μέσα απο τα δελτία τζόκερ στην επόμενη πλέον κλήρωση αφού και η προχθεσινή οδήγησε σε τζακ – ποτ.

Πάντως εμένα προσωπικά αυτά τα αλλεπάλληλα τζακ ποτ που ανεβάζουν τα κέρδη οσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα με πονηρεύουν λίγο.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

Μην χάνετε την πίστη , το κουράγιο την αισιοδοξία και τον αυθορμητισμό σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης