• 22 Μαΐου 2024,

Μετά το δημοψήφισμα …

 Μετά το δημοψήφισμα …

Οι εξελίξεις εντός και εκτός χώρας είναι ραγδαίες αφού απο το τελεσίγαρφο του Ντάϊσεμπλουμ φτάσαμε στην πρόταση του Γιούνκερ που θέλησε στο παρα πέντε της λήξης του προγράμματος να δώσει κάποιες ελπίδες για συμφωνία που αποδείχθηκαν αμυδρές και φρούδες  αφού η απάντηση της ελληνικής κυβέρνμησης στην πρόταση Γιούνκερ, αν και εξετάστηκε απο ένα έκτακτο Eurogroup το βράδυ της Τρίτης και λίγες μόνο ώρες πρίν εκπνεύσει το πρόγραμμα στήριξης , δεν πέρασε αφού με παρέμβαση των “φίλων” μας των Γερμανών και προσωπικά της ίδιας της Μέρκελ η νέα αυτή πρόταση θα εξεταστεί μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής και μάλλον με άλλη κυβέρνηση και άλλο πρωθυπουργό αφού όπως όλα δείχνουν πάμε για μια νίκη του ΝΑΙ αφού οι έλληνες ήθελαν μια καλύτερη διαπραγμάτευση απο τον Τσίπρα αλλα δεν διαπραγματεύονται την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη.

Οταν βγαίνει ο Τσίπρας στην ΕΡΤ1 το βράδυ της Δευτέρας και λέει οτι αν κερδίσει το ΟΧΙ και παρόλα αυτά εισπράξει και ένα μεγάλο ΟΧΙ εν συνεχίεα απο τους δανειστές θα προσπαθήσει να θωρακίσει την χώρα έτσι ώστε να μην λείψουν απο τους έλληνες φάρμακα και τρόφιμα καταλαβαίνετε οτι στο μυαλό του έχει την ρήξη με οτι αυτό συνεπάγεται.

Μπορεί να μην μπορεί κανείς να μας διώξει απο το ευρώ αλλα δυστυχώς αν επέλθει η ρήξη θα αναγκαστούμε να φύγουμε μόνοι μας.

Χωρίς καθόλου χρηματοδότηση της ΕΚΤ προς της ελληνικές τράπεζες αυτές θα χρεοκοπήσουν και μετά απο μερικούς μήνες θα αναγκαστούμε να πάμε στην δραχμή για να έχουμε λεφτά.

Ο Τσίπρας έχω την εντύπωση οτι εγκλωβίστηκε μόνος του σε ένα δίλλημα που βάζει την κυβέρνηση της αριστεράς στην βούλα του πέναλτι.

Ο Τσίπρας πήγε για μια καλή συμφωνία είδε οτι είχε αντιδράσεις και αν πήγαινε την συμφωνία που του προσφέρανε στο ελληνικό κοινοβούλιο ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαζόταν πρώτον και η κυβέρνηση θα έπεφτε δεύτερον.

Αντί αυτού ο Τσίπρας έπαιξε το τελευταίο του χαρτί με το δημοψήφισμα βάζοντας τον λαό μπροστά προκειμένου να έχει το ΟΚ του για να πάει να πάρει την Δευτέρα  μια συμφωνία που ήθελε και η βάση του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία όμως δεν υπάρχει στα πρακτικά της Ε.Ε.

Το δημοψήφισμα που επέλεξε να κάνει προκειμένου να γλυτώσει σε πρώτη φάση την διάσπαση του κόμματος του βάζει στην βούλα του πέναλτι την κυβέρνηση του που σε περίπτωση που κερδίσει το ΟΧΙ πέφτει και πάμε σε νέα εκλογική αναμέτρηση.

Τα λεγόμενα των Ευρωπαίων αλλα και οι δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού περί χρεοκοπίας τραπεζών και οχι λαών έχει βάλει το δημοψήφισμα σε μια άλλη βάση.

Την Κυριακή οι έλληνες έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση και με τις προθέσεις του έλληνα πρωθυπουργού γνωστές σε περίπτωση που η κάλπη βγάλει ΝΑΙ αυτό που ψηφίζουμε είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην ΕΥΡΩΠΗ , ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην κυβέρνηση του ΤΣΙΠΡΑ που δήλωσε οτι δεν θα είναι πρωθυπουργός παντός καιρού.

Οι έλληνες στις εκλογές της 25ης του Γενάρη δώσανε με μεγάλη πλειοψηφία την διακυβέρνηση της χώρας στον Τσίπρα για να πάει εντός Ευρωπαϊκού πλαισίου να διεκδικήσει μια καλύτερη συμφωνία.

Δεν τα κατάφερε, απειλεί με ρήξη και θέλει το ΟΚ του έλληνα πολίτη που έχει ξεκαθαρίσει απο καιρό οτι θέλει την χώρα του εντός Ευρωζώνης.

Υπο αυτές τις συνθήκες το αποτέλεσμα του δημοψιφήσματος ακόμα και με την συγκεκριμένη διατύπωση που ρωτάει αν θα πρέπει να γίνει δεκτή η οχι η  πρόταση των δανειστών δεν έχει τύχη.

Σίγουρα οι έλληνες έχουν πληρώσει ολα αυτά τα χρόνια πάρα πολλά απο φόρους άδικους και σε πολλές περιπτώσεις εξωφρενικούς αλλα δεν θέλουν σε καμμία περίπτωση να δούνε την χώρα τους να γυρίζει στην δραχμή.

Απο τα δύο κακά επιλέγουν το λιγότερο κακό και πεποίθηση της πλειοψηφίας των ελλήνων είναι οτι το λιγότερο κακό είναι η Ευρώπη και με μέτρα παρά δραχμή χωρίς μέτρα.

Το άσχημο είναι οτι σε περίπτωση που κερδίσει το ΟΧΙ η χώρα θα μπεί σε νέες περιπέτειες αφού η παραίτηση της κυβέρνησης του Τσίπρα που δεν μπορεί όπως δήλωσε να γίνει πρωθυπουγός σε μια ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ θα μας οδηγήσει σε εκλογές ροκανίζοντας και το υπόλοιπο καλοκαίρι που έχει δεχτεί έτσι και αλλιώς ένα μεγάλο πλήγμα απο τις εξελίξεις του δημοψιφήσματος με ακυρώσεις χιλιάδων τουριστών που αποφύγανε να έρθουν στην Ελλάδα σε μια τόσο δύσκολο περίοδο.

Ολα πήγανε άσχημα και βγήκε το χειρότερο σενάριο οχι μόνο για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλα και για τον ελληνικό λαό που είναι πάντα αυτός που πληρώνει τον βαρκάρη. Η ομηρία των ελλήνων στα ΑΤΜ για τρία εικοσάρικα , καταστάσεις πρωτόγνορες για την Ελλάδα, δεν είναι εύκολες και δεν μπορούν να ξεπεραστούν και εύκολα. Εκτός απο αυτούς που θέλουν ΤΣΙΠΡΑ και ΟΧΙ υπάρχουν και αυτοί που θέλουν ΤΣΙΠΡΑ και ΝΑΙ γιατί θέλουν να δώσουν την ευκαιρία στον έλληνα πρωθυπουργό να κυβερνήσει την χώρα σε ένα Ευρωπαϊκό περιβάλλον γιατί πιστεύουν σε αυτόν. Για τον λόγο αυτό αν την Κυριακή κερδίσει το ΝΑΙ και ο Τσίπρας παραιτηθεί μην παραξευνετείτε αν στις εκλογές τις βουλευτικές που θα γίνουν μετά απο ένα μήνα δείτε τον ΣΥΡΙΖΑ με απώλειες βέβαια σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση του Γενάρη έρχεται πρώτο κόμμα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης