• 24 Απριλίου 2024,

Μετά το ραντεβού με τον υπουργό Μανιάτη

 Μετά το ραντεβού με τον υπουργό Μανιάτη

Στην Αθήνα ταξίδεψε τη Δευτέρα ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής προκειμένου να παραβρεθεί στη σύσκεψη με θέμα των αγωγό ΤΑΡ που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υπουργού περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, όπου πολιτικοί και φορείς Καβάλας και Δράμας υπογράμμισαν ότι δεν θα ανεχθούν όδευση του αγωγού από την περιοχή μας. Τα τεχνικά επιτελεία των δύο πλευρών θα συζητήσουν από μηδενική βάση το θέμα των τεναγών, τόσο σε επίπεδο τεχνικών δεδομένων όσο και σε επίπεδο κόστους, οικονομικού και περιβαλλοντικού.

Πέραν του αγωγού, ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης μίλησε με τον υπουργό για το θέμα των απορριμμάτων, ενώ συζητήθηκε και ο αγωγός φυσικού αερίου της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ που περνά από τη Νέα Καρβάλη. Οι εγκαταστάσεις ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο κι έτσι η εταιρεία υποστηρίζει ότι η κατασκευή και διόρθωση του αγωγού θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από την πολιτεία. Η ΔΕΣΦΑ λόγω μονοπωλίου είναι η μόνη που μπορεί να κατασκευάσει τον αγωγό κι έτσι εκείνο που εξετάστηκε ήταν η πηγή χρηματοδότησης του έργου.

Λεπτομέρειες για τα θέματα που τέθηκαν στη διάρκεια της συσκέψεως παρέθεσε ο Δήμαρχος το απόγευμα της Δευτέρας στη διάρκεια της συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου.

 

Διαβάστε επίσης