• 26 Απριλίου 2024,

Με βροχή η πορεία του Σαββάτου

 Με βροχή η πορεία του Σαββάτου

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν  το μεσημέρι του Σαββάτου, στην πλατεία Καπνεργάτη, προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, να συμπαρασταθούν στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος των διαδηλωτών, έβρεχε καταρρακτωδώς. Έτσι η έναρξη της πορείας καθυστέρησε αρκετά. Οι διαδηλωτές περίμεναν να σταματήσει η βροχή, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. Η πορεία φρουρούμενη από πάρα πολλούς αστυνομικούς  διέσχισε το κέντρο της πόλης και επανήλθε στη πλατεία Καπνεργάτη, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο. Ορισμένοι διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα όταν η πορεία περνούσε έξω από τα τραπεζικά καταστήματα, τα οποία ωστόσο είχαν λάβει τα μέτρα τους. Δηλαδή χρησιμοποίησαν ειδικά στορ προκειμένου να μην υπάρξουν βανδαλισμοί και ζημιές. Οι περισσότεροι ήταν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου. Συμμετείχε στην πορεία η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  Καβάλας.

Γενικώς οι εκδηλώσεις γι΄ αυτή την επέτειο – γιατί έγινε πορεία και το απόγευμα της Παρασκευής – είχαν τα εξής χαρακτηριστικά:

Δεν είχαν σύμμαχο τον καιρό, ειδικά το Σάββατο. Η κινητοποίηση της ελληνικής αστυνομίας ειδικότερα της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας, ήταν πάρα πολύ μεγάλη.

Και στις δύο περιπτώσεις η πορεία πέρασε έξω από το κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο.

Οι ίδιες κινητοποιήσεις πολιτών πραγματοποιήθηκαν στις υπόλοιπες πρωτεύουσες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου είχαμε μικροεντάσεις και επεισόδια κυρίως στην πορεία που έγινε στην Κομοτηνή.

Διαβάστε επίσης