• 19 Μαΐου 2024,

Με πολλές απουσίες ο ΑΟΚ στην Μυτιλήνη

 Με πολλές απουσίες ο ΑΟΚ στην Μυτιλήνη

Ο ΑΟΚ αναχωρεί αύριο το πρωί για τη Μυτιλήνη, εκεί όπου αύριο αντιμετωπίζει στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής την ομάδα της Καλλονής.

Η αποστολή αναχώρησε οδικώς τις πρώτες πρωινές ώρες για Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια πέταξε για τη Μυτιλήνη.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα και βάση των απουσιών ο ΑΟΚ πολύ δύσκολα θα διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Στην Καβάλα έμειναν οι τιμωρημένοι Τριποτσέρης, Ντουτσαρίδης, Μπρατσιάνι. Ακόμη οι τραυματίες Τάσιτς, Ουσμάν Μπάρι καθώς και ο Ντος Σάντος που αποτελεί ξένο σώμα απ` ότι δείχνουν τα πράγματα. Επίσης τραυματίας είναι ο Γελαδάρης και ίσως και αυτός να μην είναι στην αποστολή. Δεν υπολογίζεται ο Βούλγαρος Κούτεφ που τις επόμενες μέρες θα περάσει από μαγνητική για να διαπιστωθεί αν έχει πάθει ζημιά ο μηνίσκος. Εκτός αποστολής και οι μόνιμοι τραυματίες Καπνόπουλος και Ζιαμπάρης.

Τουλάχιστον επιστρέφει ο Μαραγκός που ξεπέρασε την ίωση, που τον ταλαιπωρούσε.

Ο ΑΟΚ πολύ δύσκολα συμπληρώνει δεκαοκτάρα.

Αναφορικά με την ενδεκάδα, θα έχουμε και πάλι πολλά νέα παιδιά.

Ο Αποστολίδης θα είναι ο τερματοφύλακας με πλάγιους στην άμυνα Παγώνη και Καλαγκάνη. Δυο στόπερ θα παίξουν ο Κάργας με τον Μαραγκό. Στη μεσαία γραμμή οι δυο ανασταλτικοί θα είναι ο Κοτίτσας και μάλλον ο Τσομπανόπουλος. Εκτός αν παίξει αμυντικό χαφ ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος. Στην επίθεση σίγουρος είναι στη θέση του φορ ο Θεοδωρίδης. Δυο πλάγιοι θα είναι ο Πλιάγκας με τον Ντόση. Μένει μια ακόμη θέση.

Αν ξεκινήσει ο Τσομπανόπουλος, τότε ελεύθερος στον κάθετο άξονα θα είναι ο Παπαδόπουλος. Αν ο Παπαδόπουλος παίξει αμυντικό χαφ, θα ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα ο Χλωρός.

Υπολογίζονται ακόμη οι: Σουλογάνης, Ντομί, Ρεβυθόπουλος, Καζαντζίδης. Σύμφωνα με δημοσίευμα ο Εν Ντιαγιέ, θέλει να επιστρέψει μέχρι το τέλος στον ΑΟΚ ενώ παράλληλα ψάχνει ομάδα να παραμείνει και στη νέα αγωνιστική σεζόν στην Ελλάδα.

Διαιτητής της αυριανής αναμέτρησης είναι ο Σωσώνης από τη Φθιώτιδα, με βοηθούς Γιαννουγλίδη( Αθηνών), Δόσκορη( Φθιώτιδα). Το ματς ξεκινάει στις 16.00.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια: Παναιτωλικός- Παναχαϊκή, Ηρακλής- Βύζας Μεγάρων, Πιερικός- Φωκικός, Ηρακλής Ψαχνών- Καλλιθέα, Ολυμπιακός Βόλου- Θρασύβουλος, Εθνικός Γαζώρου- Δόξα Δράμας. Τη Δευτέρα θα παίξουν : Εργοτέλης- Πανσερραϊκός, Αναγέννηση Γιαννιτσών- Νίκη Βόλου και Απόλλων Σμύρνης- Λάρισα.

*Βοηθός στην Καλλονή, ο Γιώργος Κόλτσης

Ο ΑΟΚ θα συναντήσει στη Μυτιλήνη έναν παλιό γνώριμο. Ένα από τα καλύτερα παιδιά που φόρεσαν τη φανέλα με το καραβάκι στο στήθος τη δεκαετία του `90. Μιλάμε για τον Γιώργο Κόλτση που είναι συνεργάτης του Μπάμπη Τεννέ, στον πάγκο της Καλλονής.

Ο Κόλτσης ήταν βασικός στην ομάδα του Γιώργου Παράσχου που διεκδίκησε την έξοδο στο ΟΥΕΦΑ. Μάλιστα ήταν από τους παίκτες που βοηθούσαν πάντοτε αθόρυβα σε ειδικούς ρόλους. Η Καλλονή στο παιχνίδι της Τετάρτης που μας πέρασε έχασε με 1-0 μέσα στη Δόξα Δράμας. Ο Τεννές χρησιμοποίησε την ακόλουθη ενδεκάδα: Σιδεράκης, Κώτσιος, Αναστασιάδης, Γάλας, Σερφά, Ντιμπαλά, Κριπιντίρης, Μαρσέλο, Μανούσος, Λεοζίνιο 71` Χωριανόπουλος, Καντζί.

Με 50 βαθμούς είναι στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στην έδρα της έχει 10 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Έχει πάρει 33 βαθμούς εντός και 17 εκτός, όπου μάλλον παρουσιάζει αδυναμίες με 3 νίκες, 8 ισοπαλίες και 5 ήττες. Στη Δράμα έσπασε το αήττητο των 12 αγωνιστικών. Η Καλλονή στα τελευταία 6 παιχνίδια έχει 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα.

*Τι έγινε στο ματς του Α` Γύρου

Στις 9 Δεκεμβρίου του 2012 είχε αντιμετωπίσει ο ΑΟΚ στο «Ανθή Καραγιάννη» την ομάδα της Καλλονής. Ο Νίκος Παπαδόπουλος είχε κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του ΑΟΚ που πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Μοκάκε με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Ενσαλίβα. Προπονητής στους φιλοξενούμενους ήταν ο Δάκης Καβακάς, που μετά το ματς απολύθηκε από τον πάγκο της ομάδας.

Οι δυο ομάδες είχαν παραταχθεί με τις ακόλουθες συνθέσεις.

ΑΟΚ: Αποστολίδης, Τριποτσέρης, Καλαγκάνης, Μαραγκός, Ενσαλίβα, Μοκάκε 60` Αναστασόπουλος, Ντιέ, Χλωρός, Ντος Σάντος 71` Πλιάγκας, Πακάλτσης 46` Παγώνης, Μπρατσιάνι.

Καλλονή: Μάπας, Χωριανόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Αναστασιάδης, Σερφά, Σιλιγαρδάκης 65` Ντάμπος, Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Μανούσος, Γκονζάλες 81` Κριπιντίρης, Καζάκης 54` Μανουσάκης. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τσακαλίδης από τη Χαλκιδική.

*Τα υπόλοιπα παιχνίδια

Ο Ηρακλής Ψαχνών έχει μόνο μια νίκη στα τελευταία 11 παιχνίδια και αυτή με τον ΑΟΚ. Υποδέχεται την Καλλιθέα χωρίς τους τιμωρημένους Ζουλιώτη, Ντελέκο. Η Καλλιθέα προέρχεται από το 2-1 επί του Εργοτέλη και 4 νίκες στα 5 τελευταία παιχνίδια.

Ο Ηρακλής υποδέχεται τον Βύζαντα Μεγάρων που εκτός έδρας έχει μόνο μια νίκη. Ακόμη τρεις ισοπαλίες και έντεκα ήττες. Ο Ολυμπιακός Βόλου κόντρα στο Θρασύβουλο έχει τιμωρημένους τους: Κατσιαρό, Πετκάκη, Καπετάνο ενώ κάρτες έχουν συμπληρώσει οι: Γκίτκος, Μπολότι. Λόγω χρεών αφαιρούνται 3 βαθμοί από το Θρασύβουλο που εκτός έδρας έχει μόνο μια νίκη. Ο Παναιτωλικός είναι αήττητος για 11 συνεχόμενα ματς ενώ έχει μόνο μια ήττα στα τελευταία 15 ματς. Μπελόν και Σφακιανάκης δεν υπολογίζονται. Αμφίβολος ο Βάντερσον στο στρατόπεδο της Παναχαϊκής που έχει πολλές αδυναμίες σε εκτός έδρας παιχνίδια. Ο Πιερικός έχει μόνο μια νίκη στα τελευταία δέκα παιχνίδια ενώ από τον Φωκικό θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Λίτσος, Γουόρντεν και ακόμη ο Παπαζούδης, ο Νάστος, ο Θωμόπουλος.

Η Δόξα Δράμας έχει αρκετές απουσίες μέσα στην έδρα του Εθνικού Γαζώρου. Εκτός Ταραλίδης και Μιλένκοβιτς. Επίσης ο Στεργιανός και ο Σοϊλέδης. Η Νίκη Βόλου που παίζει μέσα στα Γιαννιτσά, έχει 5 νίκες στα 6 τελευταία παιχνίδια. Ο Εργοτέλης που έχει μόνο μια νίκη στα 6 τελευταία ματς ενώ από τον Πανσερραϊκό, θα λείψει ο τιμωρημένος αμυντικός Παρασκευαϊδης. Ο Απόλλων Σμύρνης είναι αήττητος στα τελευταία 12 παιχνίδια πρωταθλήματος. Επιστρέφουν Χατζηζήσης και Φαρινόλα Η Λάρισα είναι αήττητη στα 10 τελευταία ματς, με μια μόνο ήττα στα τελευταία 16 παιχνίδια. Αμφίβολοι ο Ζεκίνια και ο Ραπτάκης.

Τ. Π

 

 

Διαβάστε επίσης