• 18 Απριλίου 2024,

Με προσωπική παρέμβαση Σαμαρά να δοθεί οριστική λύση στην ΒΦΛ

 Με προσωπική παρέμβαση Σαμαρά να δοθεί οριστική λύση στην ΒΦΛ

Με προσωπική παρέμβαση Σαμαρά και καλά τελικά δεν κόπηκε η παροχή αερίου στην Βιομηχανία της Καβάλας και έτσι το τελεσίγραφο για κλείσιμο της κάνουλας το απόγευμα της Παρασκευής που μας πέρασε δεν ίσχυσε.

Πάντως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Βιομηχανίας που έφθασε τόσο κοντά στο λουκέτο αφού η διακοπή παροχής φυσικού αερίου στην ουσία σημαίνει λουκέτο.

Τα τελευταία χρόνια η Βιομηχανία ανά τακτά χρονικά διαστήματα απειλείται απο λουκέτο και οι λύσεις που δίνονται δεν είναι οριστικές αλλα λειτουργούν όπως μια ασπιρίνι για μερικούς μήνες.

Αφού ο ίδιος ο Σαμαράς καταπιάστηκε με το θέμα και δεν άφησε την ΔΕΠΑ να κλείσει την κάνουλα του φυσικού αερίου ας δώσει μια οριστική λύση στο πρόβλημα αφού το εργοστάσιο της Καρβάλης είναι το μονα΄δικό στην Ελλάδα που παράγει λίπασπα είναι κερδοφόρο και δεν πρέπει για πολλούς και διαφόρους λόγους να κλείσει.

Η Βιομηχανία στην φάση που είναι ίσως η καλύτερη λύση θα ήτανε να αλλάξει χέρια αλλα αυτή η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό θα πρέπει να γίνει ομαλά και γρήγροα.

Ο Λαυρεντιάδης έχει βάσσανα και καημούς αυτήν ην εποχή και αυτό που προέχει είναι να βγεί απο την φυλακή.

Καταλαβαίνετε οτι αυτό είναι ΄πρώτη του προτεραιότητα και μετά το εργοστάσιο που εν τω μεταξύ θα πρέπει να βρεί τον τρόπο να λειτουργεί και να πληρώνει.

Σήμερα που μιλάμε οι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας είναι 1,5 μήνα απλήρωτοι και περιμένουν την μέρα που θα σηκωθούνε και οι τραπεζικοί τους λογιαριασμοί θα έχουν λεφτά.

Το έχουμε γράψει και το ξαναγράφουμε οτι η ΒΦΛ και η Καβάλα Oil είναι οι δύο μοναδικοί οικονομικοί πυλώνες της Καβάλας και είναι υπόθεση όχι μόνο όσως δουλεύουν εκεί αλλα όλων των Καβαλιώτων.

Τέλος πάντων για να το κλείσουμε το θέμα αν όντως ο Σαμαράς ασχολήθηκε προσωπικά με την ΒΦΛ θα πρέπει να τον πιέσουμε να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα και οχι σε 3 μήνες να είμαστε πάλι στα κάγκελα.

Αλλάζει ο νόμος για τις απεργίες

ο Αντώνης

Η κυβέρνηση Σαμαρά μετά απο διάλογο που θα έχει με όλα τα συνδικαλιστικά σωματεία και οργανώσεις θα προωθήσει νόμο σύμφωνα με τον οποίο οι εργαζόμενοι για να κάνουν απεργία θα πρέπει να υπάρχει πλειοψηφία όλων των εργαζομένων και οχι της συνέλευσης του ΔΣ του σωματείου.

Παράλληλα θα δίνει το δικαίωμα και στο εργοδότη αν οι απεργίες είναι επαναληπτικής να κλείνει την επιχείρηση του.

Καταλαβαίνετε τι επρόκειτο να γίνει τους επόμενους μήνες για να σκέφθεται η κυβέρνηση να αλλάξει τον νόμο περί απεργιών και συνδικαλισμού.

Επειδή ο ξεσηκωμός των εργαζομένων θα είναι σχεδόν καθημερνός η κυβέρνηση τρέχει να πάρει τα μέτρα της.

Και να είστε σίγουροι οτι καμμία μονοκομματική κυβέρνηση δεν θα τολμούσε να πάρει τέτοια απόφαση και να αλλάξει τον νόμο για τις απεργίες.

Οι επόμενες κινήσεις των αγροτών

Την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας αποφασίζουν την μορφή των κινητοποιήσεων τους αφού όπως αφήνουν να εννοηθεί οι εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν τους καλύπτουν.

Είναι σίγουρο οτι κάτι θα κάνουν αλλα ακόμα δεν έχουν αποφασίσει.

Εκτός απο το κλείσιμο των δρόμων υπάρχει το ενδεχόμενο να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα αν και για να συμβεί αυτό θα χρειαστούνε πολλά χρήματα σε καύσιμα.

 

Το κορίτσι της σημερινής μας φώτο ΄που είναι αθλήτρια του μπήτς βόλλευ όπως διαπιστώνε και εσείς αφού είναι προφανές ανήκει στην κατηγορία των RESPECT.

 

Τέλος όσο αφορά τον καιρό

σε γενικές γραμμές και μέχρι την Τετάρτη θα είναι καλός αφού μετά την Τετάρτη περιμένουμε νέο κύμα με καταιγίδες.

Θερμοκρασία νορμάλ για την εποχή και πάμε παρακάτω.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης