• 18 Μαΐου 2024,

Μητρικός θηλασμός στο Εμπορικό Κέντρο

 Μητρικός θηλασμός στο Εμπορικό Κέντρο

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Εμπορικό Κέντρο ομαδικός μητρικός θηλασμός, όπως γίνεται κάθε χρόνο το Νοέμβρη, στην πόλη της Καβάλας και την υπόλοιπη Ελλάδα. Η πρωτοβουλία της εκδήλωσης που είχε την υποστήριξη και του Ιατρικού Συλλόγου, ανήκει σε νεαρές γυναίκες – μάνες – οι οποίες μεταξύ τους συνεννοούνται και θηλάζουν γνωρίζοντας τα πλεονεκτήματα της διαδικασίας.

Η χθεσινή παγκόσμια  ημέρα μητρικού θηλασμού, είχε στόχο και ήθελε ν΄ αναδείξει κι αυτή την πλευρά του προβλήματος, το μητρικό θηλασμό σε ώρα εργασίας. Οι μάνες που έχουν μωρά τα οποία θηλάζουν, ακόμα κι όταν εργάζονται, πρέπει να έχουνε τη δυνατότητα, να κάνουν μητρικό θηλασμό. Η εκδήλωση ήταν πολύ όμορφη, καθώς προετοιμάστηκε από τις νεαρές γυναίκες, πρόσφατες μάνες, που είχαν και την ευθύνη του μπουφέ για τα κεράσματα που προσφέρθηκαν.

Στην εκδήλωση δεν ήταν μόνες. Εκτός από τα βρέφη ήταν κοντά τους τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, αλλά και οι σύζυγοι.

Συζήτησαν μεταξύ τους τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού, αναγνωρισαν τα προβλήματα που υπάρχουν καθώς αυτά τα πλεονεκτήματα δεν είναι ευρύτερα γνωστά.

Μια εκ των μητέρων που μίλησε στους δημοσιογράφους για το μητρικό θηλασμό, αναγνώρισε ότι υπάρχουν μάνες που για λόγους υγείας δε μπορούν να θηλάσουν. Τις δικαιολόγησε. Δεν δικαιολόγησε ωστόσο τις μητέρες που αποφεύγουν το μητρικό θηλασμό, είτε γιατί δημιουργεί υποχρεώσεις και στα βρέφη και στις ίδιες τις μάνες, είτε γιατί δε γνωρίζουν τα καλά του μητρικού θηλασμού.

Διαβάστε επίσης