Dark Mode Light Mode

Μια άλλη ΔΕΥΑΚ περιέγραψε η παράταξη Σιμιτσή

Συνέντευξη τύπου έδωσε χθες ο Κωστής Σιμιτσής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, εκτός προγράμματος όπως φαίνεται, με αφορμή τις ανακοινώσεις Ξανθόπουλου και της δημάρχου πρόσφατα για τη ΔΕΥΑΚ. Αμφισβήτησαν τον κίνδυνο η ΔΕΥΑΚ να καταργηθεί, επέρριψαν ευθύνες στη διοίκηση Τσανάκα για το πώς χειρίστηκε τα θέματα της επιχείρησης τους πρώτους 15 μήνες της θητείας της. Έθιξαν και το γνωστό θέμα εποχιακού προσωπικού, όπου εδώ και μέρες η διοίκηση του δήμου κατηγορείται ότι όταν είχε την ευκαιρία δεν προτίμησε τους εποχιακούς που επιλέχτηκαν μέσω ΑΣΕΠ, να τους ανανεώσει τη σύμβαση, αλλά ανανέωσε τη σύμβαση όπως είχε το δικαίωμα από καινούριο νόμο, σε εποχιακούς που επιλέχτηκαν εκτός ΑΣΕΠ.

«Δίνουμε συνέντευξη τύπου γιατί η δήμαρχος μας προκαλεί», είπε ο Κωστής Σιμιτσής. Σημείωσε ότι αυτούς τους μήνες που η παράταξή του είναι στην αντιπολίτευση, ασκεί εποικοδομητική αντιπολίτευση στη διοίκηση της δημάρχου. Την κατηγόρησε ότι ως προς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τις συνεδριάσεις του, διακρίνεται από έλλειψη ευθύτητας. «Κάτι κρύβει πάντα από το δημοτικό συμβούλιο» είπε ο Κωστής Σιμιτσής κι έφερε δύο παραδείγματα. Την πρόθεση της δημάρχου να μεταφέρει το ναυτικό μουσείο στο κτήριο του ΝΟΚ και την πρόθεση της δημάρχου να δημιουργήσει επαγγελματικό λύκειο ΑμΕΑ το οποίο θα λειτουργεί στο κτήριο του Σανατορίου.

Για τη ΔΕΥΑΚ είπε ο κ. Σιμιτσής, ότι πίσω από τη φασαρία που προκαλεί η διοίκηση κρύβει δική της ανεπάρκεια. Προέβλεψε ότι όλα γίνονται για να δικαιολογηθούν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ.

Αμφισβήτησε τα χρέη της επιχείρησης λέγοντας για παράδειγμα ότι δικαστικά μπορεί και πρέπει ν΄ αμφισβητηθεί ποσό 300.000 ευρώ που πρέπει να πληρώσει η επιχείρηση για το έργο ύδρευσης στη συνοικία των «Χιλίων». Κατηγόρησε τη διοίκηση Καζανίδη ότι δεν χειρίστηκε σωστά τα ζητήματα πρόσληψης ΑμΕΑ, αμφισβήτησε δηλαδή ότι αυτή η υπόθεση θα δημιουργήσει στη ΔΕΥΑΚ υποχρέωση επίσης 300.000 ευρώ.

Στη συνέντευξη για τη ΔΕΥΑΚ μίλησε και ο Χρήστος Τσοχαταρίδης, που είπε ότι η επιχείρηση είχε κέρδη το 2012, 2013 και το 2014. Η ΔΕΥΑΚ τότε – είπε ο Χρήστος Τσοχαταρίδης – είχε βρει τον τόνο της. Αυτό δεν έγινε τυχαία, συμπλήρωσε. Εξήγησε ότι αυτό συνέβη λόγω της μείωσης των μισθών -εξαιτίας μνημονίων – των εργαζομένων της και λόγω των έργων που έγιναν. Εμείς είπε ο κ. Τσοχαταρίδης δεν είχαμε μαγικό ραβδάκι, απλώς δουλέψαμε.

Η παράταξη του Κωστή Σιμιτσή προτείνει και την πρόταση αυτή την έκανε χθες πρώτη φορά, να διευρυνθεί το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΚ, που η ίδια όπως είπε δημιούργησε το 2013. Αυτή η δυνατότητα τόνισε δίδεται με το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Σχετικά με την ανανέωση συμβάσεων σε εποχιακό προσωπικό που επέλεξε η διοίκηση Τσανάκα και όχι το ΑΣΕΠ μίλησε κυρίως ο Λεωνίδας Παππάς. Ηθικά είπε έπρεπε να επιλέξουν ν΄ ανανεώσουν τη σύμβαση όσων εποχικών εργαζόμενων είχαν επιλεγεί με κριτήρια ΑΣΕΠ. Η μεθόδευση – συμπλήρωσε – δεν τιμά τη διοίκηση Τσανάκα, γιατί σε τέτοιες ευκαιρίες πρέπει να επιλέγεται το προσωπικό που έχει επιλεγεί με τα κριτήρια ΑΣΕΠ.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Έτοιμη η ΝΟΔΕ για τη ψηφοφορία της Κυριακής

Επόμενο άρθρο

4 κοκτέιλ με βάση το κρασί