Μια διαφορετική μέρα στο Κολυμβητήριο

 Μια διαφορετική μέρα στο Κολυμβητήριο

Σίγουρα διαφορετική απ΄ όλες τις προηγούμενες ήταν η χθεσινή ημέρα για το κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας στο Περιγιάλι, εξαιτίας του ότι από το βράδυ της Τετάρτης φιλοξενεί 800 περίπου πρόσφυγες. Οι άνθρωποι αυτοί ήταν ιδιαίτερα ήσυχοι και ήρεμοι, προσαρμόστηκαν στο περιβάλλον του χώρου που τους φιλοξενεί. Λέγεται μάλιστα ότι κάποιοι κινήθηκαν στα καταστήματα της περιοχής, αγοράζοντας προϊόντα ακόμα και από το όμορο στο κολυμβητήριο σούπερ μάρκετ του «Βασιλόπουλου».

Η παρουσία της ελληνικής αστυνομίας ήταν αισθητή και διακριτική ταυτόχρονα. Οι άνθρωποι είχαν βολευτεί κυρίως στις κερκίδες, αλλά και στους εσωτερικούς χώρους του κλειστού κολυμβητηρίου. Χρησιμοποίησαν κουβέρτες που τους προσφέρθηκαν ως στρώμα για να ξεκουρασθούν και να κοιμηθούν. Ο Δήμος Καβάλας έδρασε με τον καλύτερο τρόπο. Χθες στις 10.30 το πρωί πρόσφερε πρωϊνό. Οι πρόσφυγες μπήκαν όλοι σε μία σειρά, πήραν μια φραντζόλα κι ένα κομμάτι κασέρι. Πολλοί συμπλήρωσαν το πρωϊνό τους με ένα ζεστό ρόφημα που αγόρασαν από το κυλικείο του κλειστού κολυμβητηρίου.

Οι εθελοντές ήταν εκεί. Οι γιατροί του κόσμου, επίσης. Από κοντά είδαν την κατάσταση διάφοροι πολίτες και εκπρόσωποι φορέων, κομμάτων, όπως για παράδειγμα ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΚΚΕ Βασίλης Καταπόδης και ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας. Πολλοί δημοτικοί υπάλληλοι ήταν επίσης στο κλειστό κολυμβητήριο, αλλά κι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Γραμμένος.

Όλη η διοίκηση του Δήμου Καβάλας πέρασε χθες από το κλειστό κολυμβητήριο για να δει από κοντά την κατάσταση. Όλοι αναρωτιόνταν πότε οι πρόσφυγες θ΄ αποχωρήσουν. Απάντηση δεν μπορούσε να δοθεί, αν και τα τηλέφωνα είχανε πάρει φωτιά. Η δήμαρχος επιδίωξε από το πρωί ν΄ απαντήσει στο ερώτημα, ούτε κι αυτοί τα κατάφερε. Το μεσημέρι βρέθηκε στο κλειστό κολυμβητήριο κι έκανε δηλώσεις.

Σημειώνουμε ότι το γυμναστήριο του κλειστού κολυμβητηρίου χρησιμοποιήθηκε κανονικά χθες από τους συμπολίτες που κάθε μέρα κάνουν προπόνηση στο χώρο, όπως δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου η πισίνα του κλειστού κολυμβητηρίου, για ευνόητους λόγους.

 

 

Διαβάστε επίσης