• 18 Μαΐου 2024,

Μια εφορία λιγότερη…

 Μια εφορία λιγότερη…

Ανακοινώθηκε χθες η κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Χρυσούπολης από 1η Οκτώβρη

Αναρτήθηκε χθες στο διαδίκτυο υπουργική απόφαση που υπογράφει ο κ. Στουρνάρας, με την οποία διακόπτουν τη λειτουργία τους από την 1η Οκτώβρη πολλές και διάφορες εφορίες σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσα σε αυτές και η εφορία της Χρυσούπολης. Πολλές λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, αντίθετα τεχνικά και άλλα προβλήματα ανακύπτουν. Τα οποία δεν είναι δυνατόν να λυθούν μέσα σε μία εβδομάδα (την ερχόμενη εβδομάδα), στην διάρκεια της οποίας μάλιστα οι εφοριακοί έχουν 3 μέρες απεργία (απεργία υπάρχει και σήμερα στις εφορίες). Η Δ.Ο.Υ. της Ελευθερούπολης δεν σώθηκε, όπως κάποιοι πιστεύουν. Θα καταργηθεί και αυτή αλλά έναν μήνα αργότερα. Την 1η Νοέμβρη του 2012. Σύμφωνα με πληροφορίες που «κυκλοφόρησαν» χθες, η ουσιαστική κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Χρυσούπολης θα γίνει αργότερα (εντός του Οκτώβρη) αφού με τίποτα δεν προλαβαίνει να γίνει την 1η του μήνα.

Σήμερα στην Χρυσούπολη εργάζονται περίπου 10 υπάλληλοι. Έμαθαν τα νέα από το διαδίκτυο χθες το απόγευμα. Σενάρια αναφέρουν ότι δεν θα μετακινηθούν στην Καβάλα όλοι. Πάντως η απόφαση του υπουργού είναι πολύ συγκεκριμένη. Η εφορία της Χρυσούπολης καταργείται, οι αρμοδιότητες της μεταφέρονται στην Δ.Ο.Υ. Καβάλας. Εδώ έχουμε άλλου τύπου προβλήματα. Δεν υπάρχει χώρος για τους επιπλέον υπαλλήλους κτλ. Σημειώνουμε ότι μόλις προ δύο ημερών, στη γενική συνέλευση της περασμένης Τετάρτης, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας είχε καθησυχάσει τους εφοριακούς της Χρυσούπολης αφού εν ολίγοις τους είπε ότι τα σχέδια συγχωνεύσεων- καταργήσεων εφοριών «παγώνουν». Μία μέρα μετά υπήρξε η εντελώς αντίθετη υπουργική απόφαση.

Σήμερα οι εφορίες του Νομού Καβάλας θα είναι κλειστές. Η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία του κλάδου θα είναι μαζική. Για τις τρεις μέρες απεργίας την ερχόμενη εβδομάδα, πολλά πράγματα θα κριθούν από την πιθανή ανακοίνωση και το περιεχόμενο των κυβερνητικών μέτρων.

 

Διαβάστε επίσης