• 28 Απριλίου 2024,

Μια υπέροχη βραδιά στη Σκάλα Σωτήρος

 Μια υπέροχη βραδιά στη Σκάλα Σωτήρος

Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Σκάλα Σωτήρος, στο χώρο του λιμανιού, δίπλα στη θάλασσα, η προγραμματισμένη εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου των «Απανταχού Σωτηριανών», με προσκεκλημένη την Παιδική και Μικτή Χορωδία του Δήμου Θάσου.

Πλήθος κόσμου, ντόπιοι και τουρίστες, από νωρίς κατέκλισαν τον χώρο μπροστά από την προβλήτα του λιμανιού για να παρακολουθήσουν τα δρώμενα που με μεγάλο μεράκι ετοίμασαν τα μέλη του συλλόγου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ρίψη πυροτεχνημάτων που φώτισαν τον ουρανό με πολύχρωμες λάμψεις και δημιούργησαν μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια ακολούθησαν τσουβαλοδρομίες στην αμμουδιά προσφέροντας άφθονο γέλιο και άναψαν φωτιές δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά να χαρούν με την ψυχή τους και στους μεγάλους να θυμηθούν τα ανέμελα παιδικά τους χρόνια.

Ακολούθησε η παρουσία του προγράμματος της Παιδικής και Μικτής Χορωδίας του Δήμου Θάσου που είχε χρώμα καλοκαιρινό και ευχάριστο. Περιελάμβανε ποίηση, πρόζα, αφηγηματικά, μουσική, τραγούδι. Συνέδεσε τον λόγο με τη μουσική, το θέαμα, την διασκέδαση, την φύση και την Ελλάδα. Ήταν αφιερωμένο σε μελοποιημένους στίχους Ελλήνων ποιητών, σε σύγχρονους δημιουργούς, καθώς και σε παραδοσιακά τραγούδια.

Το θαυμαστό τοπίο συμπλήρωσε η καλοκαιρινή θαλασσινή αύρα που μετέφερε στα αυτιά των θεατών τις αξέχαστες και διαχρονικές μελωδίες που ερμήνευσαν με μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο τα μέλη της Χορωδίας του Δήμου Θάσου.

Η επιμέλεια του μουσικού προγράμματος και η διδασκαλία των χορωδιών ανήκει στην καθηγήτρια μουσικής κ. Πελαγία Αναγνωστάκη που απέδωσε αριστοτεχνικά στο πιάνο τα τραγούδια που ακούστηκαν.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δημοτικός Σύμβουλος Θάσου κ. Γιάννης Πλαφαδέλης. Καλωσορίζοντας και παρουσιάζοντας τα μέλη της Χορωδίας του Δήμου, τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους, αναφέροντας πως η παρουσία τους αποτελεί πόλο έλξης για το κοινό, καθώς προσδίδει μια διαφορετική νότα και συμπληρώνει τα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού με το αξιόλογο έργο της και ανέφερε πως η Χορωδία πρόθυμα ανταποκρίνεται στα καλέσματα των συλλόγων.

 

Διαβάστε επίσης