μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Σήμερα θα δώσουμε μια μικρή προτεραιότητα στα νέα. Στις ειδήσεις. Ξεχωρίζουμε αυτή για τον κ. Γιώργο Γκράνα ο οποίος πήρε την προαγωγή που καιρό περίμενε- δικαιούνταν- επεδίωκε. Από σήμερα θα βάλει στη στολή του ένα ακόμη άστρο ώστε να είναι καινούργιος Αστυνομικός Διευθυντής. Ο δεύτερος στη διεύθυνση της Καβάλας. Ως το τέλος του μήνα, άντε αρχές του επόμενου, θα μάθουμε ποιος εκ των δύο θα μείνει. Αν φύγει ο Γκράνας θα αναλάβει διευθυντής στη Ξάνθη. Αν φύγει ο Κοσκερίδης θα αναλάβει βοηθός του Γενικού στη Κομοτηνή. Σε αυτό το σενάριο ο κ. Γκράνας θα μείνει αστυνομικός διευθυντής Καβάλας.

Σε σύντομες διακοπές είναι από χθες ο κ. Σιμιτσής. Λόγω εκλογικού αποτελέσματος έχει αυτή τη δυνατότητα. Αντίθετα η νέα δήμαρχος κ. Τσανάκα δεν θα πάει διακοπές φέτος. Όλοι καταλαβαίνουμε τον λόγο. Στη Θάσο εθεάθη ο Νίκος Παναγιωτόπουλος που πάντα προτιμά το συγκεκριμένο νησί για τον 15Αυγουστο.

Ο δικηγόρος Κώστας Θεοδωρίδης παραιτήθηκε από τη θέση του νομικού συμβούλου του Δήμου Καβάλας. Ήταν μια αιφνιδιαστική αλλαγή που οφείλεται σε προσωπικούς λόγους. Ο κ. Θεοδωρίδης είχε κερδίσει αυτή τη θέση μέσω διαγωνισμού λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές. Στη θέση του κλήθηκε κι ανέλαβε καθήκοντα ο πρώτος αναπληρωματικός κ. Μάριος Παπαράλλης. Προχθές ο κ. Παπαράλλης κλήθηκε στην συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής Ποιότητας Ζωής να δώσει τα «φώτα» του σε μια ακόμη υπόθεση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μας αιφνιδίασε το χθεσινό δισέλιδο αφιέρωμα της Εφημερίδας των Συντακτών στην πρόταση της ΔΕΠΑ, το γνωστό LNG. Στο προσεκτικό δημοσιογραφικό κείμενο δεν βρήκαμε κάποιο νέο στοιχείο. Εκτός από τον ισχυρισμό ότι αυτό που προτείνει η ΔΕΠΑ στον κόλπο της Καβάλας είναι μέρος σχεδίου που προωθεί η Ε.Ε. Δηλώνουμε επίσης τη διαφωνία μας στον τίτλο του δημοσιεύματος που μοιάζει με κινδυνολογία. Δεν θέλουμε το πλωτό LNG όχι γιατί το θεωρούμε πλωτή βόμβα (όπως γράφει ο δημοσιογράφος). Δεν το θέλουμε επειδή δεν ταιριάζει στην όποια αναπτυξιακή πορεία πήρε ή προσπαθεί να πάρει ο Νομός Καβάλας. Δεν το θέλουμε επειδή δεν είναι μόνο του. Είναι το πρώτο. Αν έρθει αμέσως μετά θα το ακολουθήσουν κι άλλα τέτοια ενεργειακά έργα.

Τα θέματα του LNG και του ΤΑΡ είναι φανερό ότι μπήκαν και παραμένουν στο… ψυγείο. Ο Αύγουστος δεν ευνοεί εξελίξεις σε αυτά. Ότι θα ασχοληθούμε πάλι είναι σίγουρο. Εξίσου σίγουρο είναι ότι η επόμενη συζήτηση- σύσκεψη- παρέμβαση- διαμαρτυρία θα γίνει όταν το ημερολόγιο δείχνει Σεπτέμβρη. Εκτός αν συμβεί κάποια έκπληξη π.χ. καμιά μυστική συνάντηση ή σύσκεψη.

Σε αυτή την αρκετά συγκεχυμένη κατάσταση στο θέμα της αδειοδότησης των γηπέδων (όλου του Νομού κι όχι μόνο του Δήμου Καβάλας) η κ. Τσανάκα δήλωσε χθες αισιόδοξη. Χαρά στο κουράγιο της. Η δήλωση της μας θυμίζει την εκ φύσεως αισιοδοξία των ανθρώπων, η οποία ακριβώς επειδή δεν έχει ιδιαίτερα στηρίγματα σπάνια επιβεβαιώνεται. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες αντίθετα δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι. Μεσολαβεί μία ή και δύο εβδομάδες διακοπών (τους) κι έτσι οι πιθανότητες να βρεθεί τοπικά λύση στο πρόβλημα είναι ελάχιστες.

Πήραν παράταση οι προθεσμίες για τις εγγραφές στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του ΤΕΙ. Αυτό ισχύει πολύ συγκεκριμένα σε 4 από τα 6 προγράμματα. Το μεταπτυχιακό πετρελαίου φυσικού αερίου πήρε παράταση ως 19 Σεπτέμβρη. Το ΜΒΑ έως 12 Σεπτέμβρη, το πρόγραμμα του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών ως 19 Σεπτέμβρη ενώ της λογιστικης έχει ανοιχτή την ημερομηνία των εγγραφών. Για όλα τα μεταπτυχιακά του ΤΕΙ το… πρώτο ημίχρονο των εγγραφών (ως το τέλος Ιουλίου) πήγε αρκετά καλά. Ακολουθεί το δεύτερο τον Σεπτέμβρη κι η έναρξη των μαθημάτων τον Οκτώβρη.

Ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης- διαβάζουμε σε χθεσινό δελτίο τύπου του- πήγε στην Αθήνα παραμονές 15Αυγουστου παρέα με τον περιφερειακό σύμβουλο της ομάδας Γιαννακίδη (νυν Καραλίδη) Τάσο Τσαλδαρίδη. Προσπάθησε να δει τι συμβαίνει με τις εξισωτικές ενισχύσεις των κτηνοτρόφων. Κάτι προσπάθησε, κάτι κατάφερε.

Επί του δελτίου τύπου του βουλευτή έχουμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα. Μόνο ένας Γιάννης Πασχαλίδης μπορούσε να βρίσκεται στα Υπουργεία λίγες μέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο. Πείτε από κεκτημένη ταχύτητα, πείτε επειδή πίστεψε τον Πρωθυπουργό ότι φέτος οι Υπουργοί δεν θα κάνουν διακοπές πήγε στην πρωτεύουσα όταν όλοι οι βουλευτές (ειδικά της επαρχίας) έχουν φύγει από αυτήν. Δεύτερον, δεν θα του γκρινιάζουν οι του Παυλίδη που επισκέφθηκε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με τον Τσαλδαρίδη; Θα του γκρινιάζουν. Εκτός αν τους αναζήτησε και δε τους βρήκε διαθέσιμους λόγω διακοπών.

Φυσιολογικά ο κ. Πασχαλίδης επέστρεψε ήδη στην Καβάλα. Αυτό –το φυσιολογικό- δεν είναι καθόλου σίγουρο. Ο νέος βουλευτής πιθανόν να παραμείνει στην «καυτή» Αθήνα μέχρι και αύριο Πέμπτη, παραμονή της μεγάλης Καλοκαιρινής γιορτής. Είναι τέτοιος ο ζήλος που τον διακρίνει που δεν καταλαβαίνει από εορτές κι αργίες. Αυτό το αναγνωρίζουν όλο και περισσότεροι πολίτες του Νομού.

Διαβάσαμε χθες την ακόλουθη είδηση: «Την απόφαση για την οργανική σύνθεση και κατανομή του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στις περιφερειακές υπηρεσίες και τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπέγραψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.Με την απόφαση αυτή, το 80% του στελεχιακού δυναμικού του Λιμενικού Σώματος κατανέμεται με ορθολογικότερο τρόπο στην Επικράτεια, αποκτώντας ενισχυμένη παρουσία σε ακριτικά σημεία, με γνώμονα τη θωράκιση των θαλασσίων συνόρων και την αποτελεσματικότερη άσκηση της αποστολής του. Η συγκεκριμένη απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του πρόσφατου Προεδρικού Διατάγματος για τη νέα διάρθρωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος, που εξεδόθη με πρωτοβουλία του κ. Βαρβιτσιώτη». Αμέσως μετά θυμηθήκαμε τα δικά μας. Κατάργηση λιμενικών σταθμών Πρίνου και Ελευθερών, με το ζόρι στη θέση τους θα υπάρχουν λιμενικά φυλάκια!

 

Διαβάστε επίσης