μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Κλειστό Κολυμβητήριο

Φανερά χαρούμενος ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Ακριτίδης- υπεύθυνος εκ μέρους του Δήμου Καβάλας για τη λειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου στο Περιγιάλι- ανέφερε την περασμένη Πέμπτη στο Δήμαρχο το ενδιαφέρον της ομάδας πόλο του ΠΑΟΚ να χρησιμοποιήσει την μεγάλη πισίνα για τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Α1. Έπρεπε όμως να συμφωνηθούν οι όροι αυτής της συνεργασίας. Ο Δήμος Καβάλας δέχθηκε την εισήγηση του κ. Ακριτίδη οι όροι να είναι εύκολοι προκειμένου ο χώρος να δοθεί. Σιμιτσής και Μιχαλάκης δέχθηκαν να μην ζητηθούν ούτε πολλά χρήματα, ούτε να μπουν αυστηρές προϋποθέσεις. Κατά τον κ. Ακριτίδη όταν μια ομάδα της Θεσσαλονίκης ζητά να χρησιμοποιεί το κολυμβητήριο της Καβάλας τότε ο αγώνας δικαιώνεται! Κάπως έτσι εξυπηρέτησαν τον ΠΑΟΚ κι όπως φαίνεται θα συνεχίσουν να το κάνουν για όσο χρειαστεί. Στόχος του Δήμου Καβάλας είναι με αυτή τη φιλοξενία να αναδειχθεί περισσότερο το κλειστό κολυμβητήριο αλλά και η προσπάθεια του Δήμου Καβάλας να το κρατά σε λειτουργία αν και οι καιροί είναι δύσκολοι.

 

Η δίκη της Κομοτηνής

Αύριο συνεχίζεται στο Εφετείο Θράκης η σημαντική δίκη της λεγόμενης «συμμορίας με τα καλάζνικοφ». Για την μεταγωγή των κατηγορούμενων τη Πέμπτη στο δικαστήριο πάρθηκαν πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας τα οποία τρόμαξαν τους κατοίκους της Κομοτηνής. Χαρακτηριστικά είναι όσα γράφει η εφημερίδα «Χρόνος» της Κομοτηνής: «Η προσέλευση και μόνο των 31 κατηγορουμένων στο δικαστικό μέγαρο της Κομοτηνής, αποτέλεσε γεγονός πρωτόγνωρο για την πόλη μας και προκάλεσε σχόλια, αφού οι δρόμοι έκλεισαν για τις ανάγκες της μεταγωγής από σωφρονιστικά καταστήματα όλης της χώρας και τα οχήματα της αστυνομίας κινήθηκαν ακόμα και αντίθετα σε μονόδρομο για να προσεγγίσουν το κτίριο». Σε άλλο σημείο η ίδια εφημερίδα γράφει επίσης: «Πινάκιο τεσσάρων σελίδων με τα ονόματα των 31 κατηγορουμένων και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο καθένας από αυτούς αναρτήθηκε έξω από την αίθουσα του Εφετείου Θράκης για τη χθεσινή δίκη, που έλαβε ολιγοήμερη διακοπή και αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα και φυσικά παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον». Σύμφωνα με το τόπο διαμονής των κατηγορούμενων από τους 31 οι 26 διαμένουν στο Νομό Καβάλας.

 

Εκθεσιακό Κέντρο

Πληροφορίες από την Κομοτηνή, την Θεσσαλονίκη και την Καβάλα αναφέρουν ότι το θέμα του Εκθεσιακού Κέντρου έληξε. Θετικά σε σχέση με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ. Η απόφαση του οποίου εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης. Τώρα η διαδικασία θα συνεχιστεί καθώς το ακίνητο πρέπει να γραφτεί στα περιουσιακά στοιχεία του Επιμελητηρίου Καβάλας. Αυτό θα γίνει μάλλον στο Κτηματολογικό γραφείο της Καβάλας.

 

Ομόφωνη απόφαση

Πριν από λίγες μέρες η διοίκηση του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας έλαβε ομόφωνη απόφαση ανανέωσης της σύμβασης με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιούλη Παπαδόπουλο. Τώρα η συνεργασία του Ωδείου με τον κ. Παπαδόπουλο έχει ημερομηνία λήξης τον Σεπτέμβρη του 2014. Όλοι είναι ικανοποιημένοι από τη δουλειά του Γιούλη στο Δημοτικό Ωδείο. Παρόλα αυτά η διοίκηση του πρότεινε κι αυτός δέχθηκε μια μικρή μείωση στην αμοιβή του. Έτσι, για να συμβαδίζουν οι συμφωνίες του ωδείου με το γενικότερο κλίμα περικοπών που και τώρα ισχύει στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

 

Οικονομική ενίσχυση

Μία ακόμη απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού που αφορά την οικονομική ενίσχυση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας πήρε το δρόμο της στην εφημερίδα της Κυβέρνησης. Σύμφωνα με αυτήν το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ενισχύεται με 37.000 ευρώ περίπου, επιχορήγηση του Υπουργείου για το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Όπως όμως συχνά λέει ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ανέστης Δημητριάδης «άλλο πράγμα οι αποφάσεις του Υπουργείου κι άλλο πράγμα να έρθουν τα χρήματα και να μπουν στο ταμείο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας».

 

Βουλευτές

Οι βουλευτές Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης και Γιάννης Πασχαλίδης ήταν στη Καβάλα μέχρι και την Παρασκευή. Αναχώρησαν για την Αθήνα το Σάββατο, έμειναν εκεί χθες αφού έπρεπε το βράδυ να συμμετάσχουν στη ψηφοφορία με την οποία ολοκληρώνονταν η συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τη πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο βουλευτές προσπάθησαν να μην αλλάξουν το πρόγραμμα τους τη Παρασκευή, άλλωστε μόλις είχαν επιστρέψει στη Καβάλα από την Αθήνα. Όσο για τον Γιώργο Καλαντζή, αυτός δεν ήρθε ποτέ στη Καβάλα. Έμεινε στην Αθήνα λόγω υποχρεώσεων του στη Κοινοβούλιο.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδίασε τους βουλευτές της Καβάλας και όχι μόνο. Ήταν αιτία να αναβληθεί για αργότερα η εκδήλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις Κρηνίδες, θέμα της οποίας ήταν ο πρωτογενής τομέας. Σημειώνουμε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας έδιναν μεγάλη σημασία στην εκδήλωση. Είχαν τυπώσει έντυπα πρόσκλησης σε αυτή, τα οποία μοίραζαν χέρι χέρι σε όλο το πρώην Δήμο Φιλίππων. Κινητοποίηση που πήγε στο βρόντο λόγω των εξελίξεων στην Αθήνα.

« Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν θείο δώρο. Πρώτα πρώτα συσπείρωσε τους βουλευτές που στηρίζουν την Κυβέρνηση. Στη συνέχεια έδωσε σε αυτή ένα επιπλέον επιχείρημα στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τη τρόϊκα» είπε την Παρασκευή το βράδυ το Ντίνος Κλειτσιώτης. Νωρίτερα είχε παρακολουθήσει τον εσπερινό στον εορτάζοντα ναό του Αγίου Νεκταρίου στην Άσπρη Άμμο.

 

Συνεδρίαση στο ΤΕΕ ΑΜ

Παρά το ότι οι εκλογές στο Τεχνικό Επιμελητήριο πλησιάζουν η διοικούσα επιτροπή του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας συνεχίζει τις συνεδριάσεις της, με τα απολύτως απαραίτητα θέματα. Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα με θέματα στην ημερήσια διάταξη: Ενημέρωση Προέδρου, Έγκριση Δαπανών, Θέματα Δράμας, πρόταση για ίδρυση κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων μηχανικών στη Καβάλα και τη Δράμα, στελέχωση ομάδων εργασίας, ορισμός εκπροσώπων κτλ.

 

Στον Πρωθυπουργό

Νέο ραντεβού με τον Πρωθυπουργό έχει τις προσεχείς μέρες η διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Η συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη, φυσικά στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Μίχαλος θα είναι επικεφαλής της ομάδας των προέδρων που θα συναντήσει τον κ. Σαμαρά. Στην οποία θα μετέχει και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης.

 

Ανακοίνωση για τον Δήμαρχο

Στις 5 Νοέμβρη ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: Με αφορμή δηλώσεις του Δημάρχου Καβάλας, κυρίου Σιμιτσή, για υποτιθέμενες καταγγελίες, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί και αφορούν Νηπιαγωγούς του Συλλόγου μας, παρακαλούμε τον κύριο Σιμιτσή, κατά πρώτο λόγο αλλά και τις υπόλοιπες παρατάξεις, να μην εμπλέκουν τον πολύπαθο χώρο της Εκπαίδευσης σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Ο ίδιος σύλλογος στις 29 Οκτώβρη εξέδωσε άλλη μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση: Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογός μας ξεκίνησε συνεργασία με τους κυρίους Θεοδωρίδη Θ. Κωνσταντίνο, Πατσάκα Χ. Δημήτριο και Παπαράλλη Δ. Μάριος, δικηγόρους της πόλης μας, σε μία προσπάθεια νομικής κάλυψης όλων των μελών του Συλλόγου για θέματα του κλάδου μας.

 

Επενδυτές;

Ιταλοί ενδιαφέρονται για το αστικό δίκτυο φυσικού αερίου στην ΑΜΘ. Αυτό αναφέρουν δημοσιεύματα της προηγούμενης εβδομάδας στον Αθηναϊκό τύπο. Η ίδια εταιρία ενδιαφέρεται και για την ΔΕΠΑ αφού σύντομα θα αρχίσει νέα (δεύτερη στη σειρά) προσπάθεια για την αποκρατικοποίηση της. Το ενδιαφέρον των Ιταλών για τη ΔΕΠΑ και την Ανατολική Μακεδονία Θράκη συνδέεται με το γνωστό σχέδιο της ΔΕΠΑ για πλωτό LNG. Διότι όποιος αγοράσει τη ΔΕΠΑ θα αποκτήσει πρόσβαση στο ίδιο σχέδιο. Εφημερίδα των Αθηνών είχε συγκεκριμένο κείμενο για αυτή την υπόθεση, χωρίς προς το παρόν να υπάρχει οποιαδήποτε αναφορά στο LNG. To δημοσίευμα αναφέρει: Ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ελληνική αγορά ενέργειας φέρεται να εξέφρασαν στελέχη των ιταλικών ομίλων ΕΝΙ και TERNA στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στη διάρκεια συναντήσεων, παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος Ασημάκη Παπαγεωργίου.Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΝΙ εξέφρασε ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διαγωνισμό αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ, που αναμένεται να επαναπροκηρυχθεί, όπως και για τις νέες Εταιρίες Παροχής Αερίου που θα ιδρυθούν σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Κεντρική Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα. Ήδη η ΕΝΙ κατέχει το 49% των μετοχών και το μάνατζμεντ των ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας.Σε σχετική ανακοίνωση η ΕΝΙ χαρακτηρίζει την Ελλάδα «αγορά-κλειδί» και επισημαίνει ότι στη συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου Paolo Scaroni με τον πρωθυπουργό συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα.Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η TERNA (διαχειρίζεται τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία) εξέφρασε ενδιαφέρον για συμμετοχή στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) που περιλαμβάνεται επίσης στο σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.

 

 

 

Διαβάστε επίσης