• 26 Απριλίου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Η οικογένεια του θύματος ήρθε στη Καβάλα από τη Ξάνθη όπως αναμένονταν. Με τη στάση της στη διάρκεια της χθεσινής δίκης, πριν από τη δίκη και μετά από αυτή έδωσε μάθημα. Μάθημα συμπεριφοράς. Απέφυγε τις υπερβολές. Κράτησε χαμηλούς τόνους. Ικανοποιήθηκε από την απόφαση του δικαστηρίου αλλά μέχρι εκεί. Σε αυτή την οικογένεια που δοκιμάστηκε και συνεχίζει να δοκιμάζεται δεν έχουμε παρά να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας. Μαζί με τον μεγάλο μας σεβασμό. Οι άνθρωποι παρά τον πόνο τους έχουν ένα υψηλό επίπεδο, πράγμα σπάνιο για τις μέρες μας αλλά και για τις καταστάσεις που βίωσαν και βιώνουν.

 

Για τους ίδιους πάνω κάτω λόγους οι συγγενείς του θύματος άκουσαν τα ίδια καλά λόγια χθες στη δίκη, από τον Εισαγγελέα της έδρας. Στην άλλη πλευρά, οι συγγενείς του δράστη προτίμησαν να τον επισκεφθούν στο κρατητήριο του δικαστικού μεγάρου μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας. Ήταν τέτοια η υπόθεση και το γεγονός χθες που ο κατηγορούμενος δεν είχε ούτε έναν μάρτυρα υπεράσπισης! Κάτι καθόλου τυχαίο.

 

Έξω από το δικαστήριο της Καβάλας «έκοβε» βόλτες χθες το πρωί ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής κ. Σαλαμάγκας. Δεν τον τρομάζουν οι αποστάσεις κι όποτε υπάρχει λόγος μας επισκέπτεται. Ακούμε ότι η δουλειά του στην ΑΜΘ θα δικαιωθεί με προαγωγή και μετάθεση. Για τον Αβραάμ Κοσκερίδη ακούμε ότι στις κρίσεις του Μάρτη μπορεί και να μείνει έναν ακόμη χρόνο στη Α.Δ. Καβάλας. Όσο για τον Γιώργο Γκράνα, μαζί με προαγωγή διεκδικεί μετάθεση στην Α.Δ. Ξάνθης ως διευθυντής. Κι αυτό ακούγεται πολύ πιθανό.

 

Ζούμε στην Ελλάδα όπου τα σενάρια «τρέχουν» με ταχύτητες αυξημένες. Συνεχίζοντας λοιπόν τις αναφορές σε αυτά τα αστυνομικά πρόσωπα (μαζί με τις απαραίτητες προβλέψεις) αναφερόμαστε στον Κώστα Σιμούδη. Ο διοικητής του τμήματος Ασφαλείας «πλησιάζει» στην αναβάθμιση την οποία αξίζει. Είναι πιθανό την Άνοιξη να τον δούμε να ασκεί μέχρι και καθήκοντα αστυνομικού υποδιευθυντή Καβάλας.

 

Στη Δράμα και στη Κομοτηνή οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου δεν έγιναν απόγευμα αλλά το πρωί της περασμένης Κυριακής. Εξ αυτού του λόγου η προσέλευση των πολιτών ήταν μεγαλύτερη. Εδώ προτάθηκε εκδήλωση το πρωί αλλά η πρόταση δεν έγινε δεκτή. Κακώς, όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε.

 

Αυτά παθαίνει κανείς όταν μπλέκει με τις πάσης φύσεως μεγάλες εταιρίες. Από τη μια «ξεφυτρώνουν» κεραίες σε ταράτσες από εκεί που δε το περιμένεις. Από την άλλη «κόβονται» τα δρομολόγια των φέρι μποτ που έχει αποφασίσει κοτζαμάν Λιμεναρχείο Καβάλας! Περί του συγκεκριμένου «φονικού» και χθες δεν ακούστηκε κιχ. «Εξαφανίστηκαν» βουλευτές, δήμαρχοι και ένα σωρό άλλοι αρμόδιοι. Σιωπή παρατεταμένη που δείχνει την ενοχή τους λόγω αδιαφορίας. Έμεινε μόνο η πρωτοβουλία της Θασιακής, η διοίκηση της οποίας συνεχίζει να μαζεύει υπογραφές για περισσότερα δρομολόγια και στις δύο γραμμές. Ε και; Ακόμη κι αν αποφασιστούν κάτι θα γίνει την τελευταία στιγμή και θα «κοπούν». Σάμπως θα αντιδράσει κάποιος;

 

Επιτέλους προεκλογική περίοδος και προεκλογικό γεγονός. Σήμερα ο Μάκης Παπαδόπουλος σε συνέντευξη τύπου στις Κρηνίδες ανακοινώνει το σήμα και το όνομα του συνδυασμού του. Κάλεσε δε τους συνεργάτες του (και τους βέβαιους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους) να είναι παρόντες. Κοντά του σήμερα ίσως δούμε τον Μιχάλη Καπέτη (που όπως λέει τον βοηθά), ίσως και τον δικηγόρο Απόστολο Αποστολίδη που επίσης συμπαρίσταται και βοηθά.

 

Πολύ σωστή η πρόταση του Θόδωρου Μαρκόπουλου για να τιμήσει η Καβάλα τη μνήμη του Νικόλαου Μάρτη, δίνοντας το όνομα του στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου. Πρόκειται για μια εύστοχη ιδέα που αμέσως υιοθέτησε (ομόφωνα) το Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

Τι γίνεται με το χαρτί που ανακυκλώνεται; Ο Δήμος Καβάλας μετά από διαγωνισμό έδωσε το περιεχόμενο των μπλε κάδων σε εταιρία της Λάρισας. Η οποία με φορτηγό κινείται καθημερινά στο κέντρο και αδειάζει αυτούς τους κάδους. Όσα όμως χαρτιά είναι δίπλα και έξω από τους κάδους τα μαζεύει και άλλη (τοπική) εταιρία. Ακούμε ότι η εταιρία της Λάρισας για αυτόν τον λόγο έστειλε εξώδικο στην εταιρία της Καβάλας. Η οποία για προηγούμενο διαγωνισμό έχει κάνει μήνυση στο Δήμο Καβάλας! Μια κατάσταση μπλεγμένη.

 

Οι εκλογές στη ΝΔ Καβάλας συνεχίζονται τη προσεχή Κυριακή αλλά οι πραγματικές και ουσιαστικές εκλογές θα γίνουν αρχές Δεκέμβρη, για τον νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ Καβάλας. Στους δύο τρίτος δεν χωρά, λέει η γνωστή λαϊκή ρήση. Μήπως όμως ο Παντελής Ηλιάδης θα είναι ο τρίτος υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ, μετά τους ήδη γνωστούς Ευθυμιάδη και Ιωσηφίδη; Αυτό θα το γνωρίζουμε τις προσεχείς ημέρες. Ο Παντελής Ηλιάδης – αφού πρώτα πήγε μια… βόλτα στο κόμμα της Ντόρας- επέστρεψε στη ΝΔ. Είναι σα να μην έφυγε ποτέ.

 

Άλλοι που γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα στη ΝΔ Καβάλας εκτιμούν ότι οι εκλογές στις 4 τοπικές τη περασμένη Κυριακή και τα αποτελέσματα αυτών ευνοούν τον Κώστα Ευθυμιάδη. Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης έκανε μια μικρή υποχρεωτική διακοπή στη προεκλογική του προσπάθεια αλλά σύντομα θα επανέλθει δριμύτερος. Όπως ακούσαμε άρχισε να τηλεφωνεί ακόμη και στους «μεγάλους» προκειμένου να ζητήσει βοήθεια.

 

Πολίτης της Καβάλας στο facebook: Ένα μικρό τρακαρισμένο, πεταμένο, σπασμένο, βρώμικο και παρατημένο αυτοκίνητο στο τέρμα της Καλαμίτσας, δίπλα στα σκαλάκια που οδηγούν στην ακτή, σκέφτεστε ποτέ να το απομακρύνετε; Κοντεύει 8 μήνες πεταμένο και σκουριασμένο, ο κόσμος το καλοκαίρι περνούσε από επάνω του για να πάει στην ακτή και κανένας από τον δήμο δεν έχει ενδιαφερθεί ακόμα. Εδώ που τα λέμε δεν έχει κλείσει χρόνο πεταμένο, κοντεύει 8μηνο μόνο…Οι δημοτικοί υπάλληλοι που κάθε μέρα (πολλές φορές) αδειάζουν τον κάδο σχεδόν 5 μέτρα από το αυτοκίνητο αυτό (που μέσα έχει ότι μπορείς να φανταστείς) δεν έχουν αναφέρει τίποτα;

Απάντηση Δημάρχου (επίσης στο facebook): Σας ευχαριστώ για την πληροφορία. Δεν μπορώ να μιλήσω για άλλους, εγώ πάντως παραδέχομαι πως δεν είχα προσέξει το αυτοκίνητο (έτσι κρυμμένο που ήταν). Οι εντολές δόθηκαν και σύντομα θα απομακρυνθεί.

 

Στα δικαστήρια απειλεί να πάει τον Νίκο Γεωργιάδη ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δράμας Χρήστος Καραγιαννίδης. Ο κ. Γεωργιάδης δεν είναι άλλος από τον πρώην προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Καβάλας, εκπρόσωπο εφορευτικής επιτροπής των εκλογών στη ΝΟΔΕ Καβάλας! Αιτία επιστολή του κ. Γεωργιάδη για την έδρα και τα θέματα των κοινωνικών ιδρυμάτων της Δράμας. Ας μη ξεχνάμε ότι αυτά ενοποιήθηκαν σε επίπεδο ΑΜΘ με μία έδρα. Στη Καβάλα. Σε απάντηση της επιστολής Γεωργιάδη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γράφει σε πρόσφατο δελτίο τύπου του: «Δε θα ασχοληθώ με το τι γνωρίζει ο κύριος Γεωργιάδης , αν και θα όφειλε να το κάνει, για τις παρεμβάσεις που έχω κάνει για το συγκεκριμένο ζήτημα στη Βουλή και σε άλλους θεσμικούς φορείς, αυτό όμως που οφείλει να κάνει, σε χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο της μιας εβδομάδας, ο εν λόγω κύριος είναι να ζητήσει δημοσίως συγνώμη για το αήθες υβρεολόγιο που συνέγραψε. Εκτός κι αν επιθυμεί μετά το πέρας της εβδομάδας τη δικαστική οδό για την αποκατάσταση της αλήθειας».

 

Οι ομάδες πόλο της Κέρκυρας και του ΠΑΟΚ έρχονται στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας κι ο Θόδωρος Καλλιοντζής χαίρεται. Αποκτά έμπνευση ενθυμούμενος τα παλιά: «Πόσα πολλά θα μπορούσα να γράψω για το πως κατορθώθηκε να γίνει το κλειστό κολυμβητήριο!!! Πόσα πολλά για τον πόλεμο που μου έγινε για το έργο αυτό!Με πολλές αντιφάσεις μάλιστα . Τόσες που αν τις θυμόμασταν θα γελούσαμε αρκετά . Το κορυφαίο μάλιστα από τον Δήμαρχο που δήλωσε πολλές φορές πως θα με πήγαινε στον Εισαγγελέα. Χαίρομαι που έστω και αργά (ίσως σκόπιμο) δείχνουν να έχουν αντιληφθεί την αξία του έργου αυτού».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης