• 6 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Το προεκλογικό ρεπορτάζ συνεχίζεται. Αυτή τη φορά με τον Νίκο Ξανθόπουλο, τον Γιάννη Τσίρλη και τον Αλέξανδρο Νότα. Εμφανίστηκαν χθες σε συνέντευξη τύπου για να δηλώσουν το πρώτο και βασικό. Την προεκλογική τους παρουσία. Προσπαθούν να δημιουργήσουν κάτι νέο κι ανεξάρτητο. Αν τα καταφέρουν έχει καλώς. Διαφορετικά θα επιδιώξουν συνεργασίες με άλλες παρατάξεις και συνδυασμούς, με τους οποίους έχουν ίδια χαρακτηριστικά και απόψεις.

 

«Αποκλείεται να συνεργαστούμε με τον Σιμιτσή» είπε χθες το απόγευμα ο Νίκος Ξανθόπουλος. Η ομάδα του οποίου αύριο το απόγευμα αποφασίζει όνομα και σήμα, μετά τις γιορτές τα παρουσιάζει και στο τέλος Φεβρουαρίου ξεκαθαρίζει. Ή μόνοι τους ή μετά άλλων. Όπως ακούμε τις απόψεις τους θεωρούμε πιθανή συνεργασία τους είτε με τον Μάκη Παπαδόπουλο, είτε με τον Βαγγέλη Παππά. Κατά τον Νίκο Ξανθόπουλο υπό προύποθέσεις μπορεί να γίνει συνεργασία και με τον Άρη Βέρρο!

 

«Ότι είναι να γίνει θα γίνει ως το τέλος Φεβρουαρίου» δήλωσε χθες ο Νίκος Ξανθόπουλος. Ο δε βουλευτής Ντίνος Κλειτσιώτης προσδιόρισε συγκεκριμένα τον χρόνο που η ΝΔ Καβάλας θα ανακοινώσει τον υποψήφιο δήμαρχο της. Όπως είπε αυτό θα συμβεί μετά τις γιορτές, προς τα μέσα Γενάρη. Άλλος παράγοντας της τοπικής ΝΔ σχολίαζε χθες με φανερή την αγωνία (κρατώντας ταυτόχρονα και την ανωνυμία του) «επιτέλους ας βγει κάποιος μπροστά να τον στηρίξουμε. Ας το κάνει η Τσανάκα. Ας βγει μπροστά ο Κλειτσιώτης».

 

Που φθάσαμε… Κάποτε για το χρίσμα της ΝΔ στο Δήμο Καβάλας σφάζονταν και ξανασφάζονταν παλικάρια! Τώρα που όλα άλλαξαν, ουδείς πρόθυμος. Κάτι ψίθυροι μόνο, κάτι μισόλογα από περιπτώσεις ενδιαφέρουσες αλλά και άτολμες ταυτόχρονα. Οι υποψήφιοι που θέλουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο είναι σαφές ότι στο τέλος δεν έχουν πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Αναζητείται ο γενναίος αλλά τέτοιος δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

 

Αθωώθηκε χθες στο Εφετείο Θράκης ο Λευθέρης Μερέσης. Για δες καιρό που διάλεξε ο Μερέσης να αθωωθεί… Στο παραπέντε της έναρξης της προεκλογικής περιόδου. Τώρα θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του, θα επιδιώξει να επωφεληθεί όσων εξελίσσονται αυτό το διάστημα στον Δήμο Θάσου. Διότι ούτε αύριο φαίνεται εφικτή η εξασφάλιση απαρτίας και η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ξαφνικά ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ βρέθηκε στα πολλά και διαδοχικά δύσκολα.

 

Γκρίνιες διατυπώνουν επαγγελματίες της επαρχίας Παγγαίου επειδή ο Δήμος τους καλεί να πληρώσουν τέλος 0.5% ή αλλιώς τέλος παρεπιδημούντων. Φημολογείται ότι θα πληρώσουν αναδρομικά. Για πόσα χρόνια, δεν έχει ανακοινωθεί. Σε αυτές τις γκρίνιες που κάθε μέρα είναι και περισσότερες η διοίκηση του Δήμου Παγγαίου απαντά ότι υποχρεώνεται για αυτή της την πρωτοβουλία από την κυβέρνηση. Στον πρώην Δήμο Ελευθερών αυτό το τέλος είναι γνωστό και πληρώνεται (;) ήδη.

 

Δύο φορές συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ. Η μία εκ των δύο συνεδριάσεων αφορά τον διαγωνισμό για το χιονοδρομικό κέντρο στο Φαλακρό. Η άλλη έχει πιο τυπικά θέματα. Καμία εκ των δύο συνεδριάσεων δεν αφορά την Καβάλα.

 

Το συνεργείο της ΦΙΑΤ στη Καβάλα του αγαπητού Τάσου Φουρτούνα φιλοξένησε και περιποιήθηκε για λίγες ώρες το ασθενοφόρο που δωρήθηκε στο Νοσοκομείο της πόλης. Ένα τελευταίο φρεσκάρισμα πριν αυτό δοθεί στον κ. Χρήστο Κοπατσάρη. «Αν αργήσουν να βγουν οι πινακίδες τότε θα πάω στον Υπουργό» έλεγε χθες ο Γιάννης Πασχαλίδης.

 

Η Λέσχη Ποντίων Καβάλας δεν έχει προς το παρόν αποφασίσει τις εορταστικές της εκδηλώσεις που πάντως θα γίνουν. Ο σύλλογος ανταγωνιστής απ’ την άλλη ετοιμάζει και προβάλλει την πρόσκληση σε χορευτικό συγκρότημα από την δυτική Μακεδονία. Μέρος της προβολής της εκδήλωσης ανέλαβε στο διαδίκτυο ο Δημήτρης Πογαρίδης: Αυτά τα παλικάρια του Ομίλου Ποντίων Χορευτών Νομού Καβάλας θα απολαύσουν οι Καβαλιώτες την Παραμονή των Χριστουγέννων στον Κήπο. Μαζί τους οι καλεσμένοι τους και καλεσμένοι του Δήμου Καβάλας: Οι περίφημοι Μωμόγεροι των Κομνηνών Εορδαίας.

 

Τους προστάτες της – Τρεις εν καμίνω παίδες- τιμά σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε όλη την Ελλάδα. Η κεντρική εκδήλωση για την ΑΜΘ θα γίνει στη Κομοτηνή. Στη Καβάλα, τη Θάσο, τη Χρυσούπολη και την Ελευθερούπολη η Π.Υ. θα είναι σήμερα ανοιχτή στο κοινό. Για μια ενημέρωση και μια μικρή γιορτή.

 

Αρχίζουν και ξυπνούν και στην Αθήνα. Γράφουν λοιπόν με αφορμή την πρόσφατη βαρυχειμωνιά: Στις 2 Δεκεμβρίου άρχισε να μειώνεται η πίεση, ενώ από τις 10 Δεκεμβρίου έχει σταματήσει εντελώς η ροή φυσικού αερίου από τους Κήπους και την Τουρκία (Botas). Ως γνωστόν οι γείτονες αντιμετωπίζουν προβλήματα με την κακοκαιρία και έχουν κόψει, όπως συνέβη και προ διετίας, τις παραδόσεις προς την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή, πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει κατάσταση συναγερμού 1 (η κλίμακα είναι 1 έως 3 με το 1 να σημαίνει έγκαιρη προειδοποίηση, το 2 επιφυλακή και το τρία έκτακτη ανάγκη, οπότε και παρεμβαίνει ο διαχειριστής και οδηγεί σε αναγκαστική περικοπή φορτίων από την κατανάλωση, κυρίως τους ηλεκτροπαραγωγούς). Αυτή τη στιγμή πάντως η κατανάλωση είναι περίπου 15 εκατομμύρια κυβικά την ημέρα. Και βέβαια για μια ακόμη φορά, γίνεται φανερή η ανάγκη για τη δημιουργία υποδομών ασφάλειας για την τροφοδοσία: εάν σήμερα υπήρχε η αποθήκη φυσικού αερίου στην Καβάλα, το σύστημα θα ήταν εξασφαλισμένο για περίοδο 100 ημερών χωρητικότητα 1 δισ. κυβικά με δυνατότητα παράδοσης 9 εκατ. κυβικά μέτρα ημερησίως)…

 

 

Διαβάστε επίσης