• 7 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 

Δίνουμε προτεραιότητα στα προεκλογικά νέα παρά το ότι ο κόσμος δεν δείχνει διατεθειμένος να ασχοληθεί ιδιαίτερα με αυτά. Τουλάχιστον τώρα που έρχονται γιορτές. Έχουμε και λέμε. Ο Κωστής Σιμιτσής προχωρά αργά αλλά σταθερά το γνωστό σενάριο υποστήριξης της υποψηφιότητας του από την ΔΗΜΑΡ. Αισιοδοξεί ότι στο τέλος θα πετύχει τον στόχο του αφού συνδυάζει τις καλές σχέσεις που έχει με την ηγεσία του κόμματος με την ικανοποιητική επικοινωνία που διατηρεί με τα τοπικά στελέχη. Άλλωστε αυτά θα αποφασίσουν. Υπό τις σημερινές συνθήκες (κι ενώ τίποτα δεν είναι οριστικό) πιθανότερο είναι τα στελέχη της Καβάλας να αποφασίσουν υπέρ του σημερινού Δημάρχου.

 

Ο Βαγγέλης Παππάς έχει έτοιμα τα γραφεία της δημοτικής του παράταξης. Θα λειτουργήσουν αμέσως μετά τις γιορτές. Βρίσκονται στη πολυκατοικία στην αρχή της οδού Φιλικής Εταιρίας. Ο Μάκης Παπαδόπουλος ετοιμάζει εορταστικής και φιλανθρωπικής φύσεως γεγονότα που θα γίνουν σε όλο το Δήμο. Στήριξη από τη ΝΔ θα πάρει αυτός που θα είναι πιο έτοιμος. Άλλο πράγμα να δηλώνεις ότι ενδιαφέρεσαι για υποψήφιος δήμαρχος κι άλλο πράγμα να έχεις δουλέψει αυτή τη υποψηφιότητα ώστε να έχεις έτοιμη π.χ. μια πρώτη ομάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Προϋπόθεση που ως τώρα δεν πληροί ούτε η γιατρός, ούτε ο βουλευτής. Ζητούν υποστήριξη και μετά βλέπουμε…

 

Στην Ελευθερούπολη υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ είναι απίθανο να υπάρξει παρά τις προσπάθειες που έγιναν και συνεχίζονται. Θα υπάρξει όμως το γνωστό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ με υποψήφιο δήμαρχο πάλι τον κ. Μπράτσο. Ο Γιάννης Φιλόσογλου ψάχνει στηρίγματα καθώς το έδαφος χάνεται κάτω από τα πόδια του… Έστω ατύπως (αλλά ουσιαστικώς) το κόμμα της ΝΔ ετοιμάζεται να υποδεχθεί με χαρά και ανακούφιση την κίνηση Αναστασιάδη. Την οποία θα στηρίξει και ο Μπάμπης Χρυσανίδης, χωρίς ο ίδιος να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Θα είναι όμως η Ρίτσα κι ο Παράσχος Σιμούδης.

 

Στην περιοχή του Δημαρχείου της Καβάλας ήταν την Τετάρτη ο Ανδρέας Γράσσος. Λέμε στη περιοχή κι όχι στο δημαρχείο διότι δεν είναι σίγουρο ότι μπήκε μέσα. Έμαθε ότι εκείνη την ημέρα ο Δήμαρχος απουσίαζε κι αρκέστηκε σε επαφές στην αυλή. Το μήνυμα πάντως το ξαναέστειλε. Ο Ανδρέας Γράσσος είναι εδώ. Για όποιον τον χρειάζεται.

 

Αμέσως μετά τις γιορτές θα ξέρουμε τους υποψήφιους του ΚΚΕ. Οι διαδικασίες όπου να ‘ναι θα αρχίσουν. Κι αφού κάνουν τη γνωστή κομματική διαδρομή (από τη κορυφή στη βάση και το αντίστροφο) θα φθάσουν σε αποτέλεσμα που αμέσως θα γίνει γνωστό. Για αυτόν τον λόγο λέτε να βρίσκεται από χθες στη Καβάλα ο Βασίλης Λιόγκας; Έμαθε ότι αρχίζουν οι διαδικασίες στο κόμμα κι έσπευσε από την Αθήνα πίσω στον… τόπο του εγκλήματος;

 

Κι άλλα προεκλογικά. Ο Μάκης Παπαδόπουλος έδωσε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κομοτηνής. Σε αυτή τη συνέντευξη μίλησε για τη προσπάθεια του όσον αφορά τον Δήμο της Καβάλας. Στην ιστοσελίδα in.post υπάρχει όλο το ηχητικό αρχείο της συνέντευξης κι ένα μικρό εισαγωγικό κείμενο που αναφέρει τα ακόλουθα: Συνέντευξη στο Ράδιο Παρατηρητής και στους Νίκο Βαβατσικλή και Νατάσσα Βαφειάδου παραχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος.Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Καβάλα ο Τόπος της Ζωής μας» μίλησε για την απόφαση του να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο σε μια τόσο δύσκολη και οικονομική συγκυρία, επεσήμανε τις προτεραιότητες του για την πόλη και τους οικισμούς, ενώ αναφέρθηκε και στην σπουδαιότητα ενός ακομμάτιστου ψηφοδελτίου με νέους ανθρώπους, καθώς το επιτάσσουν οι καιροί.

 

Μπράβο στον Γιάννη Πασχαλίδη που το μεσημέρι της Τετάρτης ήταν στη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ. Έκανε κάτι που όλοι οι άλλοι (που επίσης το υποσχέθηκαν) απέφυγαν επιμελώς. Όλοι τους έτυχε εκείνη την μέρα, εκείνη την ώρα να έχουν μια άλλη πιο σημαντική δουλειά. Ο Πασχαλίδης όμως ιεράρχησε πιο σωστά τις διάφορες υποχρεώσεις του και πήγε. Πολύ καλά έκανε.

 

Η απόφαση του Σ.Α.Σ. ήταν αντίθετη από όσα ζητούν επίμονα οι πολίτες. Τόσο της Καβάλας όσο και της Θάσου. Ο συγκεκριμένος βουλευτής όμως έκανε ότι καλύτερο μπορούσε. Κι όπως δήλωσε χθες θα συνεχίσει αυτή του την προσπάθεια. Στο μεταξύ δρομολόγια προς τον Πρίνο δεν θα υπάρχουν τις Κυριακές του Γενάρη και του Φλεβάρη ενώ και τις καθημερινές θα παραμείνουν λίγα. Δεν φταίει το Σ.Α.Σ. για αυτό. Ούτε οι εταιρίες. Φταίνε όλες οι κυβερνήσεις που δέκα χρόνια τώρα νομοθετούν υπέρ των λίγων, αντίθετα με τα συμφέροντα των πολλών.

 

Αυτό – ας μη διαφεύγει της προσοχής μας- δεν συμβαίνει μόνο με τα δρομολόγια των φέρι μποτ και των πλοίων γενικότερα. Είναι ισχυρός και άγραφος κανόνας για οτιδήποτε έχει σχέση με τον έλληνα πολίτη. Τώρα ένας λόγος παραπάνω. Επικαλούνται το μνημόνιο, την τρόικα και τη Μέρκελ για να ψηφίσουν ότι αντιλαϊκό θέλουν. Λογικό είναι μπροστά σε αυτή τη κατάσταση ο κόσμος να αντιδράσει. Μην πάτε μακριά. Δείτε το περιστατικό του Λιάπη. Ακόμη κι αυτός έκανε την… επανάσταση του. Αφού παρέδωσε τις κανονικές πινακίδες πλήρωσε 20 ευρώ κι έφτιαξε πλαστές. Έτσι για να μπορεί να «φορτώνει» τις μπαταρίες…

 

Η εξέδρα επί των οποίων πραγματοποιούνταν οι εορταστικές εκδηλώσεις απομακρύνθηκε από τον Δημοτικό Κήπο. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται κι οι χοροί (μαζί με τους συνοικιακούς συλλόγους) έρχονται αλλά χωρίς εξέδρα; Οι υπεύθυνοι του Δήμου Καβάλας απαντούν απλά. Οι σύλλογοι ήθελαν να χορέψουν όχι στην εξέδρα αλλά πιο χαμηλά. Να βρίσκονται στο ίδιο ύψος με τους θεατές. Κάπως έτσι απομυθοποιείται κι αποσύρεται το πιο βασικό εργαλείο τέτοιων εκδηλώσεων. Η εξέδρα. Παλιότερα για αυτήν οι πρόεδροι των συλλόγων έδιναν μάχες και μάχες ώστε να την εξασφαλίσουν. Τώρα δεν τη θέλουν καθόλου!

 

Στην πρωινή εκπομπή του Μέγκα θα είναι σήμερα καλεσμένος ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής. Φυσικά και δεν θα μιλήσει για τα τοπικά. Θα μιλήσει για όλα τα άλλα που αφορούν την κυβερνητική πολιτική, τα κόμματα, την Βουλή. Ο Γιώργος Καλαντζής είναι από τους πιο σταθερούς και συχνούς καλεσμένους των Οικονομέα και Καμπουράκη.

 

Κι η Δράμα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να γίνει γνωστή τουριστικά, προβάλλεται μάλιστα ως κατάλληλος προορισμός και τις 4 εποχές του χρόνου. Αυτά διαβάζουμε στην ιστοσελίδα dramini. Gr με αφορμή Εγγλέζουν επισκέπτες της γειτονικής μας πόλης. Αφορμή ήταν η Ονειρούπολη: Ένα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο δώρο πρόσφερε η Ένωση Ξενοδόχων στη Δράμα. Ένα fam trip Άγγλων tour operators και δημοσιογράφων που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προεδρείου της Ένωσης.

Το ταξίδι από την Αγγλία οργανώθηκε από την εκπρόσωπο της Δράμας στη Μεγάλη Βρετανία κα Sandra Bruce, ο οποία από φέτος ανέλαβε να βάλει στο χάρτη διακοπών της Αγγλίας περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Στο fam trip συμμετείχαν οι κυρίες: Alexis Parr – συντάκτρια της εφημερίδας Daily Mail, Susan Gellatley – Destination Manager της British Airways Holidays, Janine Cording – Contract Manager of Sunvil Holidays. Η Δράμα παρουσιάστηκε ως προορισμός για όλες τις εποχές. Οι συμμετέχοντες τη γνώρισαν μέσα από τοπικά εδέσματα και αρωματικά κρασιά, από περιπάτους στη φύση και σε γραφικά χωριά, από ξεναγήσεις σε θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία. Κυρίως όμως, τη γνώρισαν μέσα από τα μάτια των κατοίκων που τους εντυπωσίασαν με τη γνήσια φιλοξενία τους και τον τρόπο που ξέρουν να διασκεδάζουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης