μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο γιατρός Γιάννης Αστεριάδης είναι από τους πρώτους που υποδέχεται τον Στ. Θεοδωράκη στην παραλία της πόλης

 

Το έντονα προεκλογικό Σαββατοκύριακο «τέλειωσε» χθες το μεσημέρι στη παραλία. Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν είχε «μεγάλο» ακροατήριο απέναντι του. Το γεγονός ήταν μια μικρή έκπληξη. Ο νέος πολιτικός δεν πτοήθηκε, όταν «πήρε» τον λόγο δεν είπε τίποτα το εισαγωγικό. Κάλεσε τους πολίτες να του κάνουν αμέσως ερωτήσεις. Έτσι εξελίχθηκε η διαδικασία που δεν «έβγαλε» πολλές ειδήσεις. Ο χώρος ήταν ακατάλληλος, η ώρα επίσης, ο ήλιος «βασάνιζε» όσους ήταν καθισμένοι στις γνωστές άσπρες πλαστικές καρέκλες. Οι οποίες αποδεικνύονται πολύτιμες και για τις εκλογές.

Από πλευράς κόσμου (αν και από τη προσέλευση ή μη του κόσμου πρέπει να πάψουμε να βγάζουμε συμπεράσματα) «νικητής» ήταν ο Αγανικόλας. Ή μήπως ο Σώρρας; Δύο φορές το Σάββατο τα πλήθη ζητωκραύγαζαν για κάτι διαφορετικό. Αόριστο, παράξενο, άπιαστο όνειρο. Ο κόσμος ωστόσο ανταποκρίθηκε. Προτίμησε τον Σώρρα και όχι τον Σταύρο Θεοδωράκη! Τα γκάλοπ βέβαια δείχνουν άλλα πράγματα όμως τι είναι τα γκάλοπ μπρος στα πραγματικά γεγονότα; Ένα τίποτα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης προσήλθε με φανερή την άνεση στις κινήσεις του (τηλεοπτικές και όχι προεκλογικές), με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό. Περικυκλώθηκε από ανθρώπους του. Είτε τους συνοδούς του, είτε ανθρώπους του κόμματος του από διπλανούς νομούς. Κάπου κάπου έβλεπες και κάποιον ντόπιο. Διαπίστωσε ότι χρειάζεται καπέλο. «Αυτό που γράφει I Love Kavala» είπε στους συνεργάτες του. Κι όταν ουδείς τους προθυμοποιήθηκε να πάει να το βρει και να του το φέρει, το έπραξε ο ίδιος.

Περπατούσε γρήγορα στην παραλία κι οι κάμερες τον ακολουθούσαν. Ως που χάθηκε. Βρέθηκε στα παλαιά ψαράδικα από όπου προμηθεύτηκε πολλά ψάθινα καπέλα. Τα οποία τελικά δεν έγραφαν I Love Kavala. Είχε μάλιστα ξεχάσει να βγάλει τα καρτελάκια με την τιμή. Η τιμή κρέμονταν στο κεφάλι όποιου φορούσε το ψάθινο καπέλο!

Όταν γύρισε στη συγκέντρωση άρχισε να τα μοιράσει. «Οι άλλοι λένε λόγια, εμείς κατευθείαν στις παροχές» είπε αστειευόμενος. Όλη αυτή την ώρα δεν είχε σακίδιο στη πλάτη του. Αντίθετα όλοι του οι συνεργάτες είχαν πολλών ειδών σακίδια μαζί τους. Από τα μικρά απλά μέχρι τα μεγάλα. Αυτά των τεραστίων διαστάσεων.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής δημοσιογράφος κ. Χριστίνα Ταχιάου έδωσε τοπική διάσταση στο γεγονός. «Ναι είμαι ανιψιά του οφθαλμίατρου Περικλή, όπως κάποιοι με ρώτησαν» είπε. Μίλησε ελάχιστα, όπως κι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής από τη Δράμα. Αμέσως μετά ανέλαβε δράση ο Στ. Θεοδωράκης. Προσπάθησε να «σπρώξει» το ποτάμι ώστε να αποκτήσει δύναμη και στην πόλη της Καβάλας. Τι πέτυχε θα το ξέρουμε μετά από 15 περίπου μέρες.

Στο Εμπορικό Κέντρο μιλά αύριο βράδυ ο Μάκης Παπαδόπουλος. Πρόκειται για την κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου, ενός υποψήφιου που δεν σταμάτησε να τρέχει! Επέλεξε τον χώρο του Εμπορικού Κέντρου προκειμένου να υπάρχουν μέτρα προστασίας του κόσμου σε ενδεχόμενη βροχή. Τόσα είδαν τα μάτια μας αυτό το διάστημα, αποκλείεται η βροχή να χαλάσει τις συγκεντρώσεις της τελευταίας εβδομάδας; Προχθές η ομιλία Σώρρα στη πλατεία ίσα ίσα που πρόλαβε την μπόρα. Αντίθετα η εκδήλωση των Βρακοφόρων στο Πάρκο σταμάτησε στη μέση. Έτρεχαν οι νέοι και οι νέες (φορώντας παραδοσιακές φορεσιές) να βρουν υπόστεγο!

Ο Δημήτρης Ραγιάς είναι από τη προηγούμενη εβδομάδα ο εκπρόσωπος τύπου του συνδυασμού του Κωστή Σιμιτσή. Το 2010 τον ίδιο ρόλο είχε αναλάβει η Άννα Σπανδώνη. Τώρα ο υποψήφιος δήμαρχος διάλεξε έναν νέο άνθρωπο και επιστήμονα που σπούδασε στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Σήμερα ο κ. Σιμιτσής δίνει νέα συνέντευξη τύπου με θέμα το πρόγραμμα δράσεων και έργων την επόμενη 5ετία.

Όσο για τη Δήμητρα Τσανάκα, προχθές που παρουσίασε το πρόγραμμα της εξομολογήθηκε στους δημοσιογράφους ότι είχε τρακ αφού επρόκειτο για την πρώτη της συνέντευξη τύπου! Μάλλον έκανε λάθος. Ίσως επειδή πέρασε καιρός από τότε που ως αντιδήμαρχος Καβάλας είχε δώσει κάποιες. Άλλη όμως η σημασία εκείνων κι άλλη η σημασία αυτών. Η κ. Τσανάκα έλαβε πρόσφατα στα χέρια της αποτέλεσμα δημοσκόπησης κι είναι πλήρως ικανοποιημένη από τα νούμερα που διάβασε.

Επειδή είμαστε στο φόρτε της προεκλογικής περιόδου πρέπει να σημειώσουμε την πρόσφατη δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καβάλας κ. Παναγιώτη Αρσονιάδη. Ερωτηθείς σχετικά με τις επόμενες εκλογές στην Ομοσπονδία απάντησε ότι τον Γενάρη (τότε θα γίνουν οι συγκεκριμένες εκλογές) δεν θα είναι υποψήφιος. Εκεί κοντά ήταν κι ο Μάκης Δημητριάδης. Τα μουστάκια του οποίου (έχει;) γέλασαν από ικανοποίηση. Μάλλον ο Μάκης θα είναι ο επόμενος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης