μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Σφράγιση καταστήματος

Μετά από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας υπογράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από τον Θόδωρο Μαρκόπουλο δύο αποφάσεις για την σφράγιση δύο καταστημάτων. Η είδηση αφορά το ότι τα καταστήματα αυτά δεν είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος. Για αυτό ίσως την σφράγιση τους την αποφασίζει ο Αντιπεριφερειάρχης κι όχι ο αρμόδιος Δήμος. Πρόκειται για ένα συνεργείο αυτοκινήτων (βουλκανιζατέρ) κι ένα πλυντήριο αυτοκινήτων. Η υπηρεσία έκανε έλεγχο και στα δύο καταστήματα διαπιστώνοντας ότι δεν διαθέτουν την απαραίτητη άδεια λειτουργίας. Αποφάσισε την σφράγιση τους, ενημέρωσε ταυτόχρονα και το αστυνομικό τμήμα της ίδιας περιοχής. Βάση των αποφάσεων του κ. Μαρκόπουλου ( πάντα μετά από την εισήγηση της υπηρεσίας) τα καταστήματα όχι μόνο πρέπει εντός συγκεκριμένης προθεσμίας να σφραγιστούν αλλά αυτό οφείλουν να το δηλώνουν βάζοντας σχετική ενημερωτική πινακίδα στην είσοδο τους!

Μέχρι τώρα όποτε ασχολούμασταν με σφράγιση και διακοπή λειτουργίας επιχείρησης αυτό ήταν πάντα μια ίδια ιστορία. Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Να λοιπόν που στο Νομό Καβάλας δεν σφραγίζονται μόνο μπαρ- καφετέριες- ταβέρνες.

 

Τα κουστούμια του ΔΗΠΕΘΕ

Μέχρι το τέλος του έτους το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καβάλας θα έχει μετακομίσει από το σημείο που λειτουργεί σήμερα (στρατόπεδο Κωτσάλου) σε κατάστημα που θα του διατεθεί από την Δημοφέλεια, το οποίο θα βρίσκεται στην Δημοτική Αγορά. Αυτό πέραν του ότι ανακοινώθηκε πολλές φορές από την Δήμαρχο, επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από την ίδια. Πριν αρχίσει η μετακόμιση βρέθηκε αυτός που θα χρησιμοποιήσει αμέσως μετά τον σημερινό χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Θα είναι το ΔΗΠΕΘΕ. Το οποίο θα μεταφέρει και θα αποθηκεύσει στον χώρο του στρατοπέδου τα κουστούμια που διαθέτει από προηγούμενες παραστάσεις του. Σήμερα όλο αυτό το ενδυματολογικό υλικό είναι αποθηκευμένο σε χώρο του κτιρίου της Λορντ.

 

Στη συνεδρίαση ο Μάκης

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος παραβρέθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στη συνεδρίαση της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ την οποία παρακολούθησε. Η παράταξη του δεν έχει εκπρόσωπο στη διοίκηση της επιχείρησης. Επέλεξε να είναι ο ίδιος στη συνεδρίαση για την καλύτερη του ενημέρωση. Φυσικά έγινε δεκτός με θετικό τρόπο και σχόλια. Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να επανέλθει.

Ας μη ξεχνάμε ότι ένας άλλος εκπρόσωπος της ίδιας παράταξης, ο Αχιλλέας Νικολαϊδης, παρακολούθησε την περασμένη Δευτέρα την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

 

Κτηνοτρόφοι στον Έβρο

Περίπου 25 κτηνοτρόφοι από την Καβάλα ταξίδεψαν την Πέμπτη στον Έβρο για να παραστούν σε συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πάρη Κουκουλόπουλο. Ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων της Καβάλας Νίκος Δημόπουλος είχε συναντήσει τον ίδιο υπουργό στο τέλος Αυγούστου στην Αθήνα. Τότε ήταν πολύ επίκαιρα τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες για την περικοπή των επιδοτήσεων προς τους κτηνοτρόφους.

Η νέα συνάντηση του κ. Δημόπουλου με τον κ. Κουκουλόπουλο την περασμένη Πέμπτη ήταν μια καλή ευκαιρία να συνεχιστεί η συζήτηση του Αυγούστου, να ερωτηθεί ο υπουργός γιατί δεν τήρησε τις Καλοκαιρινές του υποσχέσεις. Στο τέλος δεν έγινε τίποτα το ιδιαίτερο. Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας προσπάθησαν να πιέσουν τον κυβερνητικό παράγοντα αλλά απέτυχαν και σε αυτόν τον τομέα. «Αυτοί νομίζουν ότι έλυσαν όλα τα προβλήματα, πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν προβλήματα» είπαν οι καβαλιώτες κτηνοτρόφοι όταν η συνάντηση με τον Υπουργό ολοκληρώθηκε. Υπό αυτές τις συνθήκες δύσκολα οι δικοί μας κτηνοτρόφοι θα δεχθούν να έχουν νέα συνάντηση με εκπρόσωπο του ίδιου Υπουργείου. Θεωρούν τη διαδικασία άσκοπη.

 

Εκδρομές

Αρχίζουν να υλοποιούνται οι «μεγάλες» σχολικές εκδρομές μιας και φθάσαμε στον Νοέμβρη. Ήδη αρκετά σχολεία (Γυμνάσια και Λύκεια) έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Βουλής, θα την επισκεφθούν ταξιδεύοντας στην Αθήνα με λεωφορείο. Η συγκεκριμένη εκδρομή είναι διάρκειας 3 ημερών. Στο εξωτερικό θα ταξιδέψουν τις προσεχείς ημέρες 4 μαθητές και 3 καθηγητές του 4ου Λυκείου Καβάλας. Αυτή η εκδρομή αφορά το πρόγραμμα Comenius. Ειδικότερα θα φιλοξενηθούν στη Ρώμη, από σχολείο με το οποίο έχουν συνεργασία δια του ευρωπαϊκού προγράμματος.

 

Ίδια ανακοίνωση

Όχι μόνο στην Καβάλα αλλά και στην Αλεξανδρούπολη υπήρξε ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κόμματος τώρα που οι εθνικές εκλογές πλησιάζουν. Το εντυπωσιακό είναι ότι η ανακοίνωση της Νομαρχιακής της Καβάλας είναι ίδια με αυτή του Έβρου! Ο κορμός του κειμένου είναι απολύτως ίδιος, υπάρχουν μόνο μικρές διαφοροποιήσεις. Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου. Μια απλή ανάγνωση της μας θυμίζει την ανακοίνωση της Καβάλας! Κατά πάσα πιθανότητα ότι συμβαίνει στην Καβάλα ισχύει σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχουν διάφορες επίμονες φήμες για ονόματα στελεχών του ΠΑΣΟΚ που «φλερτάρουν» με τα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Έβρου ανακοίνωσε: ‘Επειδή πολλά έχουν γραφεί και θα γραφτούν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και έχουν έντεχνα διοχετευθεί στις τοπικές κοινωνίες, για ενδεχόμενες υποψηφιότητες με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο στις επερχόμενες εκλογές, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι: Αρχικά το ενδιαφέρον για τον ΣΥΡΙΖΑ μας τιμά. Αποτελεί μια… σαφή ένδειξη ότι πλησιάζει η ώρα της ανατροπής και αλλαγής της πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων. Πλησιάζει η ώρα για μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των πραγμάτων πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Θέλουμε να τονίσουμε όμως ότι το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουμε σκοπό να το τηρήσουμε μέχρι κεραίας, είναι σαφές ως προς τις διαδικασίες επιλογής υποψηφίων βουλευτών. Η επιλογή τους γίνεται από την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ κατόπιν διαβούλευσης με τις Οργανώσεις Μελών, μετά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής από την Κεντρική Επιτροπή, από την οποία θα τεθούν και τα κριτήρια επιλογής, όπως ορίζονται στο καταστατικό και στις αποφάσεις του Συνεδρίου. Οι όποιες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στην ώρα τους με συλλογικό και συγκροτημένο τρόπο. Ακόμα καμία φάση της διαδικασίας επιλογής δεν έχει αρχίσει και η όποια ονοματολογία αποτελεί παραφιλολογία και αποτέλεσμα της φιλοδοξίας και της αγωνίας πολιτικής επιβίωσης αυτών που τη διασπείρουν. Ο λαός μας που αγωνίζεται για επιβίωση, κάθε άλλο παρά ενδιαφέρεται για τις φιλοδοξίες και το βόλεμα προσώπων – συμβόλων της προηγούμενης περιόδου που δεν κάνουν ούτε την ελάχιστη αυτοκριτική, υποστηρικτές των μνημονίων, γεννήτορες και υπηρέτες του καθεστώτος των πελατειακών σχέσεων, της διαφθοράς και της διαπλοκής. Ο λαός μας ενδιαφέρεται για το πώς θα βγούμε από την κρίση και τα καταστροφικά μνημόνια. Η Ν.Ε. Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει σκοπό να υπηρετήσει τις ελπίδες και τις αγωνίες του λαού μας, να αγωνιστεί για μία Αριστερή διακυβέρνηση και ένα Σοσιαλιστικό μέλλον και όχι για διαπλεκόμενα συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες.

 

Έρχονται τα Public

Άρχισαν στο κτίριο του Επιμελητηρίου οι εργασίες για το κατάστημα Public. Αυτό σημαίνει ότι το κατάστημα θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει πιο σύντομα απ’ ότι περιμέναμε. Επειδή αυτά τα καταστήματα όπου υπάρχουν συνεργάζονται με την εταιρία Wind δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι μόλις το Public λειτουργήσει στο κτίριο του Επιμελητηρίου θα διακόψει τη λειτουργία του το κατάστημα της Wind επί της οδού Ομονοίας. Λάθος. Το κατάστημα θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά μάλιστα αμέσως μετά τις γιορτές θα κάνει μια μεγάλη και ριζική ανακαίνιση.

 

Καρναβάλι Ξάνθης

Δεν προετοιμάζεται μόνο η 10η Αλφαβητοπαρέλαση της Καβάλας. Προετοιμάζεται και το Καρναβάλι της Ξάνθης, το οποίο φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια. Η οργανωτική επιτροπή συμπεριέλαβε στις ομάδες που φέτος θα κάνουν παρέλαση δύο συλλόγους από το Νομό Καβάλας. Τους Θρακιώτες της Χρυσούπολης και τον σύλλογο χορού Kavalatino.

 

Δράμα και Διδυμότειχο

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ με απόφαση που έλαβε πριν μία εβδομάδα στήριξε τη λειτουργία του τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Καβάλας στο Διδυμότειχο. Μία ημέρα μετά δόθηκε στη δημοσιότητα η απάντηση του Υπουργού Παιδείας σε ερώτηση βουλευτή του Ν. Έβρου. Ο Υπουργός ρωτήθηκε για το ίδιο θέμα. Η απάντηση του δείχνει ότι όλα είναι πιθανά με τη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου. Βάση προηγούμενης εμπειρίας κατανοούμε ότι πιθανότερο είναι το τμήμα να συνεχίσει να κινδυνεύει παρά να «σωθεί» χάρη στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Όπως γράφει στην απάντηση του ο κ. Λοβέρδος το τμήμα δεν έχει μόνιμους καθηγητές, τα μαθήματα γίνονται από έκτακτους καθηγητές. Καταλαβαίνουμε ότι το κρίσιμο διάστημα όπου θα παρθούν οριστικές αποφάσεις είναι αυτό της προσεχούς Άνοιξης. Τότε θα κριθούν όλα. Ίσως όχι μόνο για το Διδυμότειχο αλλά και για τα δύο τμήματα του ΤΕΙ Καβάλας στην πόλη της Δράμας.

 

Επανέρχεται δριμύτερος

Ο Σταύρος Πεταλωτής ταλαιπωρήθηκε με την υγεία του το τελευταίο διάστημα αλλά δεν το βάζει κάτω. Τον ακούσαμε προχθές να μιλά πάλι για την Αγία Μαρίνα. Ήταν ο γνωστός Σταύρος. Μήνυμα ότι σύντομα θα επανέλθει. Όπως ο ίδιος διευκρίνισε θα επανέλθει και στο ίδρυμα του οποίου είναι πρόεδρος και στη ΔΕΥΑΚ (όπου θα βοηθά χωρίς να πληρώνεται).

 

Διαβάστε επίσης