μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Αυτός ο Σεπτέμβρης επιφύλασσε μια μεγάλη τιμή για την Μαρίζα Τσακαλέρου αλλά και για την πόλη της Καβάλας. Kυκλοφόρησε διεθνώς ο τόμος μελετών «Διαχείριση Γνώσης για Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα σε Περιόδους Οικονομικής Κρίσης» (Knowledge Management for Competitive Advantage During Economic Crisis) με επιλεγμένα ερευνητικά δοκίμια διακεκριμένων επιστημόνων από όλο τον κόσμο.
Το δοκίμιο που συνέγραψε η Μαρίζα Τσακαλέρου ως πρώτη συγγραφέας, σε συνεργασία με τον Καθηγητή W.B. Lee του Πολυτεχνείου του Χονγκ Κονγκ, έχει τον τίτλο «Καινοτομία και Διαχείριση Γνώσης – Τα εργαλεία της Οικονομικής Ανάκαμψης» και στηρίζεται στο ερευνητικό έργο της Μαρίζας. Μάλιστα έχει ήδη παρουσιαστεί σε σημαντικά διεθνή επιστημονικά συνέδρια και θεωρείται ιδιαίτερα πρωτοποριακό για τον χώρο του.
Εμείς, μαζί με τα συγχαρητήρια μας στην Μαρίζα, θα σημειώσουμε απλά για άλλη μια φορά την ανάγκη να επιστρατεύσουμε τους επιστήμονες μας που διαπρέπουν διεθνώς, ιδιαίτερα όταν ασχολούνται με θέματα καίρια για την κρίση που μαστίζει την χώρα.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ήταν στην Χαλκιδική, προβλέπει σύντομα εκλογές!
Μέσω του Facebook ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος γνωστοποιεί την παρουσία του στην επετειακή εκδήλωση της ΝΔ στην Χαλκιδική το Σάββατο. Ταυτόχρονα γράφει το ακόλουθο πολιτικό σχόλιο: «Όταν ο Καραμανλής έλεγε την -δυσάρεστη, χωρίς αμφιβολία- αλήθεια, ο άλλος έλεγε “λεφτά υπάρχουν”. Τώρα που ο άλλος “άλλος” ξανά λέει “λεφτά υπάρχουν, γιατί άμα λαχει δεν πληρώνουμε” τι θα γίνει; Διαλέγουμε και παίρνουμε. Δεν αργεί η ώρα… Γεια σας απο Χαλκιδική, στα γενέθλια της ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ παράταξης για τον τόπο».
*Στο facebook κειμενάκι του Γιάννη Τζανίδη με αφορμή την έκθεση του Επιμελητηρίου και τις δηλώσεις Μηταράκη: «Βαρέθηκα να ακούω τα ίδια και τα ίδια. Σαν το γραμμόφωνο που έπαιζε τα ίδια τραγούδια αφού ο γραμμοφωνατζής είχε 7-8 πλάκες όλο κι’ όλο.Πριν 22 χρόνια συμμετείχα (ως επιχείρηση) στην πρώτη εμπορική έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας. (στο ισόγειο του Διοικητηρίου). Στα εγκαίνια της Έκθεσης, ο τότε πρόεδρος ζητούσε να ισχύσει και στη Καβάλα η επιδότηση εργασίας με 12% των επιχειρήσεων της Καβάλας όπως ίσχυε και στη Θράκη. Από τότε άλλαξαν κυβερνήσεις, βουλευτές, υπουργοί, πρόεδροι…. Ένας σκασμός “νέες οικονομικές πολιτικές” ξεκίνησαν… Χρόνια πέρασαν, χρόνια ήρθαν, η βελόνα κόλλησε εκεί. Στο 12%. Σε ένα λογικό αίτημα της περιοχής μας που όλοι το υπόσχονται αλλά ποτέ δεν ικανοποιείται.
Διαβάζω στη χθεσινή ειδησεογραφία των εγκαινίων της 22ης πλέον έκθεσης… “Προσερχόμενος στην έκθεση ο κ. Μηταράκης προσπάθησε να «περάσει» αισιόδοξα μηνύματα για την ελληνική οικονομία. Ερωτηθείς για την διαφορά ποσοστού στην επιδότηση εργασίας ανάμεσα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είπε ότι αυτό θα διορθωθεί με την κατάθεση του επόμενου Αναπτυξιακού Νόμου”. Τελικά… Μας αρέσει να ζούμε με το πολιτικό ψέμα.
*Ο Γρηγόρης Αποστολίδης πρόεδρος του EuroTaxi Καβάλας επαναλαμβάνει τις καθημερινές δυσκολίες του κλάδου και όχι μόνο: «Ελλάδα χώρα των κριτών και των σωτήρων. Χώρα της διαπλοκής και των δήθεν. Έλληνες όλοι αρχηγοί με γνώμη στο κάθε τι … Πείτε και σε με τον αδαή τον τρόπο να απαλλαγώ από το χρέος μου στον ΟΑΕΕ. Πως θα το ξεπληρώσω;
Με την Ανάπτυξη Σαμαρά η την στροφή στη δραχμή του Σύριζα; Ας μου πει κάποιος τώρα πως θα βάλω περισσότερους ανθρώπους στο ταξί για να πάω μεροκάματο σπίτι (μου); Πως θα πληρώσω την Εφορία τον ΕΝΦΙΑ και πως θα πάω τα παιδιά μου φροντιστήριο; Πως θα πείσω τον πολίτη να χρησιμοποιήσει ΤΑΞΙ που είναι πιο ακριβό από άλλα μέσα μεταφοράς την στιγμή που είμαι ο μόνος ελεύθερος επαγγελματίας που δεν μπορώ να κάνω έκπτωση; (διάφορο του νόμιμου);
Πως με τέτοιους νόμους (απελευθέρωσης 4070/12- 4093/12-4199/13) που όλο μας βάζουν στην γωνία χάνοντας επιβατικό κοινό Θα μπορέσω να πληρώσω τις ασφαλιστικές μου εισφορές που είναι πλέον πάνω από το 50% του τζίρου μου; Άντε φωστήρες σωτήρες και κριτές των πάντων πείτε μου γιατί δεν αντέχω άλλο την υποκρισία. Τι θα κάνετε τώρα που τόσα χρόνια δεν κάνατε;
Θα μας μιλήσετε πάλι για οργάνωση νέες τεχνολογίες και καινοτόμες ιδέες; Τα κάναμε όλα !!!!! Πελάτης να ανέβει στο όχημα όμως πουθενά. Ακούει κανείς;

Τηλεοπτικοί πομποί μέσω του ΕΣΠΑ!
Όπως διαβάζουμε στο Facebook, σε κείμενο του Κώστα Αντωνιάδη, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Παρασκευή το πρόβλημα με την κάλυψη του τηλεοπτικού σήματος και την Digea. Διαβάζουμε επίσης ότι η πρώτη προοπτική για να λυθεί το θέμα που προέκυψε από τις αρχές του μήνα είναι να αγοραστούν οι επιπλέον πομποί μέσω του ΕΣΠΑ! Αυτό όντως δεν το είχαμε σκεφθεί ότι μπορεί να γίνει. Για κάθε πρόβλημα στην σημερινή Ελλάδα υπάρχει το ΕΣΠΑ, γιατί όχι και για την ψηφιακή εποχή; Προκύπτει επίσης ότι η Digea πραγματικά δεν έχει καμιά επιπλέον υποχρέωση. Άρα – όπως γράφαμε προ μιας εβδομάδας- η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει (θέλει δε θέλει) να … καθαρίσει κι αυτή τη μπουγάδα. Το κείμενο Αντωνιάδη που αναρτήθηκε χθες το μεσημέρι είναι το ακόλουθο: Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του κ. Περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργο Παυλίδη, με αφορμή τον αποκλεισμό από τους δέκτες του ψηφιακού σήματος ενός μεγάλου τμήματος των συμπολιτών μας, ενδεικτικά για την Π.Ε. Καβάλας, αναφέρω το πρώην Δήμο Ορφανού, το πρώην Δήμο Πιερέων, το πρώην Δήμο Ορεινού, το νοτιοδυτικό τμήμα της Θάσου και τις Δημοτικές ενότητες Ζυγό, Κρυονέρι, Κοκκινόχωμα κτλ, υπήρξε απάντηση από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, όπου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση στην Περιφέρεια μας, μέσα από το Τομεακο ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα Κοινωνία της ενημέρωσης, ώστε να υπάρξει λύση στο ως ανω πρόβλημα της τηλεοπτικής απομόνωσης. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας.

Ψιλοαπενταγμένα δημοτικά έργα
Στη συνέντευξη τύπου της προηγούμενης εβδομάδας- βασικό θέμα της οποίας ήταν οι σχέσεις του Δήμου με τους φιλοζωϊκούς συλλόγους- η Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα του ΕΣΠΑ που έχουν σταματήσει εδώ και 2-3 μήνες. Τα χαρακτήρισε «ψιλοαπενταγμένα» κι έδειξε να ανησυχεί για την εξέλιξη που θα έχει το θέμα αυτό. Δυστυχώς η Δήμαρχος ούτε ρωτήθηκε, ούτε η ίδια εξήγησε αναλυτικά τι συμβαίνει.
Γνωρίζουμε από προηγούμενες δηλώσεις άλλων ότι τα έργα αυτά δεν απεντάχθηκαν. Σταμάτησε η χρηματοδότηση τους, προσωρινά! Αυτή την απάντηση έδιναν και δίνουν και στον Δήμο Καβάλας οι αρμόδιοι της Αθήνας. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται κι άλλα παρόμοια έργα (του ΕΣΠΑ) σε όλη την Ελλάδα. Εκτός αν στη δική μας περίπτωση ισχύει κάτι διαφορετικό και δε το γνωρίζουμε. Αν δεν συντρέχει λόγος ειδικότερης ανησυχίας τότε οι Δήμαρχοι οφείλουν να πιέσουν προκειμένου η χρηματοδότηση να επανέλθει άμεσα. Φράσεις όπως η συγκεκριμένη «ψιλοαπενταγμένα έργα» δείχνουν ότι τα έργα αυτά ίσως να έχουν κι άλλα κουσούρια, πέραν του βασικού που αφορά την πρωτεύουσα. Τα έργα που έμειναν στη μέση και δεν λένε να ξαναρχίσουν δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών. Καμιά φορά προκαλούν ατυχήματα, όπως αυτό που έγινε στο τέλος του Καλοκαιριού πλησίον του πάρκινγκ της Ροδόπης.

Συνάντηση στο ΠΑΣΟΚ
Σήμερα το απόγευμα ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Καβάλας κ. Ιορδάνης Χοροζίδης καλεί σε συνάντηση τα μέλη της νομαρχιακής και άλλα τοπικά στελέχη του κόμματος. Πρόκειται για την πρώτη από τις πρωτοβουλίες που ο νέος γραμματέας θα αναλάβει προκειμένου να επαναφέρει την οργάνωση σε σωστή πολιτική πορεία. Σήμερα η συνάντηση θα γίνει στα νέα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην πόλη μας. Κλήθηκαν (μεταξύ των άλλων) πρώην βουλευτές, πρώην γραμματείς και πρώην αιρετοί γενικότερα.

Η ανταπόκριση του Αίσωπου
Μετά τις δηλώσεις της Δημάρχου με τις οποίες χωρίς όρους καλεί τους φιλόζωους σε συνεργασία, η ανταπόκριση του Αίσωπου ήταν άμεση. Η σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του συλλόγου αναφέρει: Ευχαριστούμε την Αντιδήμαρχο κα. Πρασσα καθώς και την Δήμαρχο Καβάλας για την πρόσκληση τους για επανασχεδιασμό του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων. Είμαστε στο πλευρό του Δήμου με μοναδική αλλά απαραίτητη προϋπόθεση την διασφάλιση της ευζωίας των τετράποδων φίλων μας. Επίσης ξεκαθαρίζουμε ότι σε καμιά περίπτωση δεν συντασσόμαστε με το υβρεολόγιο που έχει βγει στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες και θα παρακαλούσαμε τον κόσμο να μας στηρίζει χωρίς τη χρήση ύβρεων προς τους θεσμούς, αλλά με δυναμική παρουσία και χρησιμοποιώντας τα βέλη της κείμενης νομοθεσίας.

Στο γήπεδο
Λιγοστές οι παρουσίες αιρετών χθες στο γήπεδο, για το ματς του ΑΟΚ. Ούτε ο Θόδωρος Μαρκόπουλος, ούτε η Δήμαρχος εμφανίστηκαν. Απουσίαζε κι ο Ντίνος Κλειτσιώτης που κι αυτός ήταν στο προηγούμενο εντός έδρας. Απ’ ότι είδαμε το δημοτικό συμβούλιο «εκπροσώπησε» ο Νίκος Ξανθόπουλος από τους πρώην ξεχωρίσαμε τον Κώστα Παπακοσμά και τον Ανέστη Δημητριάδη. Η παρουσία του Πέτρου Πετρόπουλου δεν υπολογίζεται αφού αν δεν είναι ο Πέτρος στο γήπεδο, ποιος θα είναι; Πάλι χθες ανακοίνωσε τις συνθέσεις από τα μεγάφωνα, τον σκόρερ του γκολ της ομάδας μας κτλ.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης