μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις του σε σχέση με την Ανατολική Μακεδονία, με μια απόφαση «σταθμό» στα χρονικά της ΑΜΘ ορίζει αντικαταστάτη του (όταν θα απουσιάζει ή θα κωλύεται) τον Θόδωρο Μαρκόπουλο. Αυτό όντως δεν το είχε πει και δεν το είχε κάνει ούτε ο Άρης Γιαννακίδης, ο σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης σε έργα ΕΣΠΑ. Πλέον δεν έχουμε λόγους να διαμαρτυρόμαστε και να γκρινιάζουμε αφού η Καβάλα έχει τον Περιφερειάρχη β’. Τα ξεχνάμε όλα όσα προηγήθηκαν, χαρούμενοι κοιτάμε μπροστά. Επόμενος στόχος να αγοράσουν πρώτα για την Καβάλα πομπούς τηλεοπτικούς ώστε πρώτα στην Καβάλα να λυθεί το πρόβλημα της μη τηλεθέασης.

Κοιτάξτε πως τα φέρνει η άτιμη η ζωή. Οι πομποί δύναται να αγοραστούν μέσω του ΕΣΠΑ. Που πάει το μυαλό όλων μας; Στον Άρη Γιαννακίδη και τη νέα του θέση. Τελικά όταν κι αν κάνουν οι προηγούμενοι αλλά και οι επόμενοι πάντα θα υπάρχει ο Άρης. Άλλοτε θα «βγαίνει» από εκεί που δεν τον περιμένεις, άλλοτε θα τον επιβάλλουν οι συνθήκες και οι περιστάσεις.

Ολοκληρώνοντας αυτή την αναφορά στα πρόσωπα της Θράκης που τόοοοσο μεγάλο καλό έκαναν κάνουν στην Ανατολική Μακεδονία οφείλουμε να σημειώσουμε την άλλη… επιτυχία του κ. Παυλίδη. Την Παρασκευή που συνεδρίαζε το Περιφερειακό Συμβούλιο ζήτησε (κι οι άλλοι το δέχθηκαν) να μην συζητηθούν τα θέματα που τέθηκαν πριν την ημερήσια διάταξη. Παρακάλεσε να αναβληθούν για την ερχόμενη Δευτέρα. Αυτό το έκανε διότι ήθελε να τελειώνει γρήγορα με τη συνεδρίαση ώστε να προλάβει τα εγκαίνια της έκθεσης του Επιμελητηρίου στη Νέα Καρβάλη. Είδατε; Είδατε πόσο μας αγαπούν; Πόσο μας σκέπτονται και μας υπολογίζουν; Κι εμείς ως άκαρδοι κι απαιτητικοί τίποτα δεν τους αναγνωρίζουμε. Μόνο ζητάμε και δεν λέμε ποτέ ούτε ένα απλό «ευχαριστώ».

Αμ το άλλο; Τα δύο μηνύματα που λόγω της Παγκόσμιας Μέρας Τουρισμού υπήρξαν από τον κ. Παυλίδη και τον κ. Αμοιρίδη; Αυτό πάλι πώς να το αξιολογήσουμε; Ως θετικό; Ως αρνητικό; Τέτοια αοριστολογία δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε σε κείμενο για τον τουρισμό. Λες και σε αυτή την υπόθεση (και Περιφέρεια) όλοι είναι ίσοι κι όμοιοι. Έχουν την ίδια μεταχείριση και προβολή αφού όλοι έχουν την ίδια επίδοση κατά τη θερινή περίοδο.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να αλλάξουμε θέμα προκειμένου να σχολιάσουμε τη σειρά ευχάριστων ειδήσεων που μεταδίδουν όλα τα δελτία ειδήσεων των πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικών σταθμών. Θα το κάνουμε επειδή αυτές οι ειδήσεις πρέπει να προβληθούν. Δεύτερον, επειδή λόγω έλλειψης πομπών της Digea κάποιοι μπορεί –επειδή δεν βλέπουν τηλεόραση- να μην έμαθαν τα νέα. Λοιπόν, το αφεντικό τρελάθηκε και τα δίνει όλα. Όπως εκείνο το αξέχαστο «Τσοβόλα δώστα όλα».

Η Κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα των δημοσκοπήσεων, προετοιμάζεται για εκλογές και την «γυρίζει την πλάκα». Εκεί που τα εισέπραττε όλα, τώρα τα υπόσχεται όλα. Δόσεις έως 100. ΦΠΑ μόνο επί των τιμολογίων που πληρώθηκαν, κατάργηση των τόκων και λοιπών επιβαρύνσεων για τα υφιστάμενα χρέη και άλλες πολλές φοροελαφρύνσεις. Ακούμε καλά; Βλέπουμε σωστά; Μάλλον ναι. Όλα αυτά- μεταδίδει η κρατική τηλεόραση- θα ανακοινωθούν για συμβολικούς λόγους όταν η τρόικα θα είναι στη χώρα. Δηλαδή πολύ σύντομα. Αμεσα.

Υπάρχει καλύτερη απόδειξη ότι οδεύουμε σε εκλογές; Το είπε κι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Το έγραψε στο facebook. Πληροφορία έγκυρη- υποψιαζόμαστε- απευθείας από την επετειακή εκδήλωση της ΝΔ στη Χαλκιδική όπου ο βουλευτής παραβρέθηκε. Το θέμα είναι το εξής: Ο «καμένος» χρεωμένος ταλαιπωρημένος έλληνας πολίτης, ο αδικημένος και ευρισκόμενος σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση είναι δυνατόν να αλλάξει απόψεις λόγω των προαναφερομένων αλλαγών; Απαντάμε αμέσως. Όχι. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει την ιστορική φράση «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω». Δεν εννοούσε «Το Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη. Εννοούσε αυτό που σήμερα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Και λεφτά να μοιράσουν το πράγμα δύσκολα θα τροποποιηθεί.

Είναι σίγουρο ότι στις προσεχείς εκλογές αυτή η πολιτική θα αποδοκιμαστεί. Το θέμα είναι έως ποιού βαθμού. Θα φτάσουμε σε αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ ή η επόμενη συμμαχική κυβέρνηση θα έχει κορμό και βάση τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθούν για το πρώτο. Τη χώρα –εδώ που έφθασαν τα πράγματα- της είναι καλύτερο το δεύτερο. Ο λαός πάντως θα αποφασίσει όταν θα ψηφίσει. Κάτι που δεν αργεί καθόλου.

Χαιρόμαστε που η αντιδήμαρχος Καθαριότητας επανήλθε στην ωραία της καθημερινότητα. Αναρτά συνεχώς περιπτώσεις όπου έδρασε με επιτυχία. Αμέσως μετά τα ίδια πάνω κάτω πρόσωπα την συγχαίρουν, την προτρέπουν έτσι να συνεχίσει. Όλα αυτά στο διαδίκτυο το οποίο προτιμά για να μας ενημερώνει η κ. Κορίνα Χιώτη Πρασά. Ο καυγάς της προηγούμενης εβδομάδας ξεχάστηκε, ο… πυρετός έπεσε. Όλοι πήραν το μάθημα τους. Όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Ο Δήμος Καβάλας οφείλει να επανέλθει στο πρόβλημα, θα το κάνει όπως ακούμε. Με τη συνεργασία των φιλόζωων να φτιάξει τις ομάδες που προβλέπει ο νόμος προκειμένου όλοι μαζί να μαζέψουν και να στειρώσουν τα επικίνδυνα ζώα. Σε αυτό φανταζόμαστε συμφωνούμε. Το δε συλλαλητήριο της ερχόμενης Παρασκευής (θα γίνει;) είναι ευκαιρία ενός διαφορετικού ραντεβού. Θα συναντηθούν στον δημοτικό κήπο τα ζώα των φιλόζωων με το συμπαθέστατο σκύλο της κ. Δημάρχου. Έτσι πρέπει να προσέλθει στο γεγονός η Δήμαρχος. Με τον σκύλο που όπως μας είπε την προηγούμενη εβδομάδα έχει σπίτι της πολλά χρόνια τώρα.

Το Public ήρθε στην Καβάλα. Μπορεί το κατάστημα να λειτουργήσει σε λίγους μόνο μήνες, η εταιρία πάντως ήρθε. Έχει το δικό της περίπτερο στην έκθεση του Επιμελητηρίου. Πρόκειται για περίπτερο που ξεχωρίζει αφού στέλνει μηνύματα στους καταναλωτές για όσα προϊόντα θα υπάρχουν στο κατάστημα στο κέντρο της πόλης. Ως το τέλος Νοεμβρίου θα είναι έτοιμο, λένε όσοι ξέρουν λεπτομέρειες.

Στην έκθεση ήταν την Κυριακή το απόγευμα και ο Σύλλογος Αγροτών Δήμου Καβάλας. Ετοίμασε και μοίρασε στους επισκέπτες φυλλάδια σχετικά με την όδευση του ΤΑΡ από την επαρχία Καβάλας. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε, έδωσε κουράγιο στους εκπροσώπους του συλλόγου. Οι οποίοι σήμερα θα είναι στην Αθήνα για το νέο ραντεβού, αυτή τη φορά στο γραφείο του κ. Καλαντζή στη Βουλή. Ευχόμαστε σήμερα να βρεθεί η λύση που δεν βρέθηκε σε όλες τις προηγούμενες ίδιες συναντήσεις. Αρκεί όσοι κάνουν τους δύσκολους να υποχωρήσουν. Αλλιώς θα γίνει ότι είπε στη προηγούμενη συνάντηση ο Θέμης Καλπακίδης, θα τα πούμε στα χωράφια.

Κι άλλο ρεπορτάζ από την έκθεση. Αυτή τη φορά δελτίο τύπου της Πνοής για το περίπτερο της: Άλλη μια χρονιά για την Kavala Expo και μαζί με τους εκθέτες φέτος δίνει το παρόν και ο σύλλογός μας. Μαζί με το πρόγραμμα για την Άμεση Αντιμετώπιση της Φτώχειας στο δήμο μας (στηρίΖΩ), ενημερώνουμε τους επισκέπτες για τις δράσεις μας και προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και τις επιχειρήσεις ώστε να συνδράμουν με τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο. Παράλληλα ενημερώνονται και για τις υπόλοιπες δομές του «στηρίΖΩ» (Δημοτικός Λαχανόκηπος, Τράπεζα Χρόνου, Γραφείο Διαμεσολάβησης και Συσσίτιο). Η ανταπόκριση των πολιτών είναι θετική και ήδη κάποιοι συμπολίτες γεμίζουν με τρόφιμα και φάρμακα τα ράφια, βοηθώντας έτσι περίπου 500 οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.Η παρουσία μας στην έκθεση θα διαρκέσει ως την Τετάρτη 01/10. Θα μας βρείτε στα περίπτερα 79 και 81. Σας περιμένουμε.

Κινητικότητα αστυνομικών υπήρξε το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι πλησίον των γραφείων της Χ. Αυγής στην Καβάλα. Επρόκειτο λέει να αναχωρήσουν οπαδοί της για να συμμετάσχουν σε εκδήλωση κι η Αστυνομία έλαβε προληπτικά μέτρα μήπως γίνει κάποιο επεισόδιο. Τελικά δεν έγινε τίποτα απολύτως. Μεταξύ μας, αυτό ήταν εξ αρχής το πιθανότερο. Ποιος ασχολείται με την Χ. Αυγή;

 

 

 

 

 

 

 
 

Διαβάστε επίσης