• 17 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρος

Αμέσως μετά το τέλος της κατάληψης του Δημαρχείου από τους αντιεξουσιαστές ανέκυψε το θέμα του Γιώργου Γραμμένου. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας -από εκεί που δεν το περίμενε κανείς- καταγγέλθηκε από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό. Οι δηλώσεις Γραμμένου φέρονται να συνέδεαν τους υποκινητές της κατάληψης του Δημαρχείου στην πόλη μας με τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Οι εξηγήσεις που ακολούθησαν την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν επηρέασαν την ουσία της υπόθεσης. Κάπως έτσι ο κ. Γραμμένος βρέθηκε σε δύσκολη θέση μιας που την Παρασκευή σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο Δημαρχείο για την επίσκεψη του πρέσβη της Βενεζουέλας στη Δήμαρχο. Ο κ. Γραμμένος ενώ ήταν στο Δημαρχείο απέφυγε να εμπλακεί στην συνάντηση. Ήταν έξω από το γραφείο της κ. Τσανάκα ασχολούμενος με άλλα θέματα. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ τον απέφυγαν επίσης, θα τον συναντήσουν ωστόσο την Τετάρτη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκεί θα δούμε αν θα δοθεί συνέχεια στην καταγγελία, αν και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται.

Υπέρ του Γιώργου Γραμμένου τάχθηκε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου με το ακόλουθο κείμενο στο διαδίκτυο: «Με αφορμή τα όσα έχουν ειπωθεί για το επεισόδιο ΣΥΡΙΖΑ και Γ. Γραμμενου θα ήθελα να εκθέσω τα εξής· Ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου επέδειξε παρά τις οποίες προσωπικές του αντιλήψεις υψηλή προσήλωση στο σχέδιο της δημάρχου , στον θεσμό του προέδρου και συνέδραμε ουσιαστικά, στο να καταστεί δυνατή η έκτακτη συνεδρίαση της προηγούμενης Δευτέρας , καθώς και να ψηφιστεί το ψήφισμα για την υπόθεση Ρωμανου . Ως εξ τούτου θεωρώ άδικη την επίθεση στο πρόσωπο του. Λειτούργησε , παραμερίζοντας ενδεχομένως προσωπικες του προσεγγίσεις στο πρόβλημα της κατάληψης , με υψηλό αίσθημα ευθύνης προασπίζοντας το κύρος του θεσμού».

 

Σύντομες ειδήσεις

*Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης κι επιδιόρθωσης βλαβών στον νοτιοανατολικό πυλώνα φωτισμού του Εθνικού Σταδίου. Το έργο έγινε με απευθείας ανάθεση από το Δήμο Καβάλας, κόστισε περίπου 5.000 ευρώ.

*Δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση της διοίκησης της ΔΕΥΑ Καβάλας για τον μισθό του προέδρου της επιχείρησης. Ορίζεται στα 700 ευρώ περίπου.

*Στην πόλη μας ήταν την προηγούμενη εβδομάδα γκρουπ μαθητών από το Λύκειο Περιστερίου. Έκαναν την εκδρομή τους, διέμεναν στο ξενοδοχείο Γαλαξίας. Φεύγοντας δήλωσαν ότι πέρασαν πολύ ωραία.

*Συνταξιοδοτήθηκε και η πνευμονολόγος του Νοσοκομείου Καβάλας Σταυρούλα Μπουσμουκίλια. Θυμίζουμε ότι για μικρό χρονικό διάστημα η κ. Μπουσμουκίλια εκτελούσε και χρέη διοικητή του Νοσοκομείου. Ένας ένας φεύγουν οι καλοί και γνωστοί γιατροί του Νοσοκομείου. Δυστυχώς λόγω μνημονίου δεν αντικαθίστανται.

*Με την ευκαιρία της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Αλεξανδρούπολη την Παρασκευή, η περιφερειακή σύμβουλος (Καβάλας) Κατερίνα Γεροστεργίου φιλοξενήθηκε στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού Δέλτα. Εκεί θύμισε ότι αιτήσεις για έρευνες χρυσού κατατέθηκαν και για περιοχές στο Νομό Καβάλας ενώ όπως σωστά είπε αιτήσεις πρόσφατα κατατέθηκαν για περιοχές της Δράμας. «Πρέπει να επαγρυπνούμε» κατέληξε η κ. Γεροστεργίου.

 

Ο ΤΑΡ και το ΤΑΠ

Η συνάντηση του Θόδωρου Μαρκόπουλου με τον πρέσβη της Βενεζουέλας ήταν σε εξέλιξη στο γραφείο του πρώτου. Ο κ. Μαρκόπουλος άρχισε να δίνει συμβολικά δώρα στον κ. πρέσβη. Η σακούλα που κρατούσε στα χέρια του, από την οποία έβγαλε το πρώτο δώρο, έγραφε ΤΑΠ. Όσοι πρόσεξαν εξωτερικά την σακούλα σκέφθηκαν τον αγωγό ΤΑΡ. Τελικά ήταν ένας άλλος ΤΑΠ. Το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του Υπουργείου Πολιτισμού. Από εκεί ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας αγόρασε ένα πιστό αντίγραφο αρχαίου αγαλματίδιου, το οποίο ευγενικά δώρισε στον κ. Φαρίντ Φερνάντες.

Με τη σειρά του ο κ. Φερνάντες έδωσε στον κ. Μαρκόπουλο το δικό του δώρο, ένα βιβλιαράκι με το σύνταγμα της χώρας του. «Θα το διαβάσω» υποσχέθηκε ο κ. Μαρκόπουλος.

*Για τον αγωγό ΤΑΡ σε σχέση με μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η βουλευτής του κόμματος κ. Νάντια Βαλαβάνη. Μεταξύ των άλλων είπε και τα εξής «Ο TAP είναι έτσι και αλλιώς μια πραγματικότητα, αλλά για μας είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να ξανακοιταχτεί η συγκεκριμένη συμφωνία βάσει της οποίας διέρχεται ο TAP από εδώ».

 

Η Αμφίπολη «ανοίγει» πόρτες

Στην Υπουργό Τουρισμού έφθασε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος της Αμφίπολης. Όλοι αντιλαμβάνονται τον λόγο. Η τουριστική αξιοποίηση της αρχαιολογικής ανακάλυψης μας αφορά. Ο Νομός Καβάλας συνολικά κι ο Δήμος Παγγαίου ειδικότερα κάτι θα κερδίσουν από την Αμφίπολη. Το ρεπορτάζ αναφέρει: Η τουριστική αξιοποίηση της Αμφίπολης και της ευρύτερης περιοχής, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο δήμαρχος της Αμφίπολης Κωνσταντίνος Μελίτος. Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του ΕΟΤ στην Αθήνα, η υπουργός Τουρισμού εξέφρασε το μεγάλο ενδιαφέρον της για τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα και τόνισε ότι η περιοχή έχει τα χαρακτηριστικά για να προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Υπογράμμισε ακόμη ότι η ανάδειξη της Αμφίπολης πρέπει να γίνει σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο πολιτιστικό και φυσικό κάλλος της περιοχής.

Να δημιουργηθεί –είπε – ένα νέο πρότυπο αξιοποίησης του ευρήματος, με συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας.  Η κυρία Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα της Αμφίπολης θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Στη συνάντηση ο δήμαρχος Αμφίπολης ζήτησε τη συνδρομή των συναρμόδιων υπουργείων (Τουρισμού, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης) για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, ήπιας τουριστικής ανάπτυξης. Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς που συμμετείχε στη συνάντηση, είπε ότι ο ΕΟΤ θα παράσχει τεχνογνωσία για την τουριστική προβολή της περιοχής. Για να εξειδικευτούν τα μέτρα της συνεργασίας, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση.

 

============================================================================

 

Την περασμένη Τρίτη ο Νίκος Παναγιωτόπουλος παραβρέθηκε σε εκδήλωση στην Αθήνα για την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Βαρβιτσιώτη με θέμα την αναθεώρηση του συντάγματος. Κάθισε δίπλα στον επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη. Η συζήτηση του κ. Παναγιωτόπουλου με τον κ. Κουβέλη δεν «έβγαλε» είδηση. Όπως διαπίστωσε ο καβαλιώτης βουλευτής και πρώην Υφυπουργός Εργασίας ο κ. Κουβέλης κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

 

Μέσα σε ένα χρόνο –ίσως λίγο παραπάνω- το σκηνικό στην αγορά άλλαξε. Από εκεί που τον Σεπτέμβρη του 2013 άπαντες ζητούσαν επίμονα καμία Κυριακή εργασίας (έχοντας τα ισχυρά τους επιχειρήματα ) φθάσαμε στον Δεκέμβρη του 2014 όπου τα καταστήματα λειτουργούν 3 στις 4 Κυριακές του μήνα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, πάνω απ’ όλα τίποτα από αυτά δεν είναι κακό. Η αγορά προσπαθεί να προσαρμοστεί στο νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο αν μείνει ίδιο είναι σίγουρο ότι μακροπρόθεσμα θα αποβεί σε βάρος των μικρομεσαίων. Για αυτό το λόγο οι κατά τόπους εμπορικοί σύλλογοι έχουν το νου τους. Σε ένα χρόνο από σήμερα τα πράγματα μπορεί πάλι να έχουν αλλάξει!

 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι διαμαρτυρίες τις Κυριακές με ανοιχτά τα καταστήματα σταμάτησαν επίσης. Η γνωστή μας δραστήρια ΠΑΣΕΒΕ εξέδωσε μόνο ανακοίνωση για τη χθεσινή Κυριακάτικη εργασία. Συγκέντρωση, πορεία, παράσταση έξω από τα καταστήματα καμία. Περιμένουν κι αυτοί να δουν που θα οδηγηθεί η όλη κατάσταση ώστε να εκφραστεί καλύτερα μόλις τελειώσουν οι γιορτές και οι Κυριακές με τα καταστήματα σε λειτουργία. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή με την εργασία την Κυριακή. Αυτό που παρατηρείται στην Καβάλα ισχύει σε όλη την επαρχία.

 

Άλλο πράγμα οι αλήθειες του κόμματος, άλλο πράγμα η προεκλογική τακτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεκαθαρίσει πως θα πορευτεί ως τις εκλογές. Τι θα πει στον κόσμο που του δίνει σαφές προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις. Ας δούμε το παράδειγμα του κ. Τόλιου. Ήρθε το Σάββατο στη Καβάλα, συνάντησε τους δημοσιογράφους. Άρχισε να μιλά για τα πολιτικά δεδομένα, κατήγγειλε τα μνημόνια κι αυτούς που τα εφαρμόζουν. Μέχρι εδώ όλα καλά.

 

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο η χώρα να επιστρέψει στη δραχμή δεν το απέκλεισε. Κι όταν πάλι ρωτήθηκε για το ίδιο θέμα, πάλι δεν απέκλεισε την δραχμή. Λένε ότι αυτό γίνεται (όχι μόνο με τον κ. Τόλιο) επειδή είναι η αλήθεια σχετικά με τις προθέσεις του κόμματος. Θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να αλλάξει η Ευρωζώνη. Αν όμως εκβιαστεί κι αν δεν γίνεται αλλιώς τότε θα «δει» και την επιστροφή στην δραχμή.

 

Λένε ότι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για αυτό το ενδεχόμενο- που πάντως κι ο ίδιος δε το θέλει- τόσο δικαιώνεται ο φόβος που καλλιεργεί η άλλη πλευρά. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Είναι λοιπόν το κουσούρι του κόμματος στην πορεία προς τις αυτό το σενάριο της δραχμής; Είναι η αχίλλειος του πτέρνα; Ήδη τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης έγραφαν χθες και προχθές ότι κλείνει η «ψαλίδα» μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων. Όσο κι αν κάποιος διαφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ (είτε συνολικά, είτε σε επιμέρους θέματα) δεν μπορεί παρά να διαπιστώσει τον «πόλεμο» που του γίνεται. Όσο η συζήτηση φθάνει και στη δραχμή τον πόλεμο θα τον χάνει το κόμμα του κ. Τσίπρα. Θα τον κερδίζουν οι άλλοι.

 

Διακόπηκε για να συνεχιστεί εντός της εβδομάδας η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Αλεξανδρούπολη. Η συνεδρίαση άρχισε στις 12.30 το μεσημέρι της Παρασκευής χωρίς την παρουσία του Περιφερειάρχη. Λόγω των έκτακτων γεγονότων στο βόρειο Έβρο ήταν στην περιοχή αυτή. Η συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα τη δημόσια υγεία στην ΑΜΘ τελείωσε στις 3 το μεσημέρι προκειμένου να υπάρξει άμεσα το «β’ ημίχρονο». Από την Καβάλα συμμετείχαν στη συνεδρίαση το διοικητής του Νοσοκομείου Χρήστος Κοπατσάρης και ο εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Στάθης Τσαρίδης. Η προσέλευση στη συνεδρίαση περιφερειακών συμβούλων από την Καβάλα ήταν σε γενικές γραμμές μειωμένη.

 

Ικανοποιημένος για τη συζήτηση δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Αντωνιάδης που ευχαρίστησε τους φορείς του Έβρου για την υποστήριξη της διαδικασίας. Αντίθετα ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Μορφίδης είπε ότι ωραιοποιήθηκαν καταστάσεις, «κρύφτηκαν» προβλήματα, κατέστη σαφές ότι η δημόσια υγεία θα στηριχθεί στο νέο ΕΣΠΑ. «Καλά που ήταν ο κ. Τσαρίδης κι αναφέρθηκε στα πραγματικά προβλήματα» είπε επίσης ο κ. Μορφίδης.

 

Από τον ΟΠΑΠ έγινε γνωστή πρόσφατη επιτυχία ιδιώτη που έπαιξε στοίχημα στο πρακτορείο Θωμά Καραμτσιώτη στη Κεραμωτή. Το στοίχημα είχε 11 σωστά τελικά αποτελέσματα αγώνων κυρίως του Τσάμπιονς Λιγκ. Παίχθηκε με 1,2 ευρώ κι έφερε κέρδη 13.270 ευρώ. Σε καλή μεριά.

 

Συνέντευξη τύπου δίνει σήμερα το μεσημέρι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Θα μιλήσει για τις πολιτικές εξελίξεις και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα προβάλει την πρόσφατη πρόταση του, όσο ο ΤΑΡ δεν απαντά για την εναλλακτική όδευση του αγωγού να «ανοίξει» νέα συζήτηση για το πακέτο ωφελημάτων στη τοπική κοινωνία.

 

Νέα παράπονα και παρατηρήσεις από συμπολίτες αναφέρουν συχνές κινήσεις αδέσποτων αγελάδων στην αρχή της Περιμετρικής, κάτω από το Σανατόριο (προς τα σπίτια της συνοικίας του Προφήτη Ηλία). Μιλούν για περισσότερες της μιας αδέσποτες αγελάδες που άλλοτε αναζητούν τροφή δίπλα στο δρόμο κι άλλοτε μπαίνουν όλες μαζί σε αυτόν. Τα πράγματα με λίγα λόγια αρχίζουν να σοβαρεύουν μιας και το πρόβλημα δεν αφορά μία αδέσποτη αγελάδα αλλά περισσότερες!

 

Λίγο νωρίτερα σήμερα δίνει συνέντευξη τύπου στην Ελευθερούπολη η Αντιδήμαρχος Παγγαίου Αποστολία Δημητρακούδη και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του ίδιου δήμου Όλγα Αμπατζιά. Θα παρουσιάσουν το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε όλο το Δήμο Παγγαίου για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Στο μεταξύ ειδικά από τη Νέα Πέραμο διατυπώνονται παράπονα για τον στολισμό του δημοτικού διαμερίσματος. Θεωρείται ότι δεν είναι ο καλύτερος δυνατός.

 

Ρεπορτάζ για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στους περισσότερους νομούς της χώρας παρουσίασε προχθές έγκυρη ιστοσελίδα των Αθηνών. Για το ψηφοδέλτιο της Καβάλας η αναφορά ήταν πολύ εύκολη: Στη λίστα θα είναι οι νυν βουλευτές Γιώργος Καλαντζής, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Πασχαλίδης και Κώστας Κλειτσιώτης. Για τον Νομό Σερρών αναφέρθηκε: Δυνατά έχει μπει στη μάχη ο Κώστας Καραμανλής, γιος του Αχιλλέα Καραμανλή, που έχει να αντιμετωπίσει τους νυν βουλευτές, Μενέλαο Βλάχβεη, Φωτεινή Αραμπατζή και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θεόφιλο Λεονταρίδη. Τέλος για τον Έβρο υπήρξε το εξής κειμενάκι: Για μια θέση θα παλέψουν οι δυο υφυπουργοί Ακης Γεροντόπουλος (Εξωτερικών) και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος (Παιδείας).

 

Ο τηλεοπτικός σταθμός Star παρουσίασε ένα ακόμη αφιέρωμα στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θοδωρή Κοκκινίδη. Αφορμή το ομοίωμα της Ζωζώς Σαπουντζάκη. Το δελτίο τύπου του τηλεοπτικού σταθμού αναφέρει: Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Μίμης Πλέσσας, η Βούλα Πατουλίδου και η Ζωζώ Σαπουντζάκη είναι ορισμένα από τα κέρινα ομοιώματα που φιλοξενούνται στο Μουσείο της Καβάλας. Ο δημιουργός του Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων, Θεόδωρος Κοκκινίδης ο οποίος εντυπωσιάζει τους πάντες με την δουλειά και την ποιότητα των έργων του  μίλησε στην εκπομπή Live U  του Star. Mεταξύ άλλων ανέφερε πως οι επισκέπτες ανάλογα  με την ηλικία τους επιλέγουν να φωτογραφηθούν σε συγκεκριμένα κέρινα ομοιώματα. Οι μεγαλύτεροι  ποζάρουν δίπλα σε πολιτικά πρόσωπα, ενώ οι μικρότεροι φωτογραφίζονται αγκαλιά με καλλιτέχνες. Η δημιουργία ενός Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων στην Καβάλα, στα πρότυπα του παγκοσμίου φήμης «Μαντάμ Τισό», που θα φιλοξενεί τα έργα του, ήταν όνειρο ζωής για τον Θεόδωρο Κοκκινίδη.

 

Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ετοιμάζει την προκήρυξη του νέου διαγωνισμού για την άγονη γραμμή του Βορείου Αιγαίου. Όπως όλα δείχνουν θα προβλέπονται δύο δρομολόγια που και τα δύο θα έχουν αφετηρία το λιμάνι της Καβάλας. Είναι επίσης πιθανό τα δρομολόγια να φθάνουν ως το νησί της Πάτμου. Διαβάζουμε στις εφημερίδες της Μυτιλήνης ότι η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου έκανε παρέμβαση υπέρ της σύνδεσης των νησιών και με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης: Η περιφερειάρχης ζήτησε στη συγκεκριμένη άγονη γραμμή να προστεθεί ένα ακόμη δρομολόγιο, το οποίο θα συνδέει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη. Επίσης ζήτησε η θερινή περίοδος να επεκταθεί, από τις 13, στις 16 εβδομάδες το χρόνο και το πλοίο της άγονης γραμμής να προσεγγίζει μία φορά το λιμάνι του Αγίου Κηρύκου και μία του Ευδήλου στην Ικαρία. Οι παραπάνω προτάσεις υποστηρίχθηκαν από το γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Νίκο Ζωίδη, τον εκπρόσωπο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και τον εκπρόσωπο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και περιλήφθηκαν στην πρόταση που θα λάβει ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Αιτιολογώντας την παραπάνω θέση, η κ. Καλογήρου σημείωσε πως η σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη είναι αίτημα που το θέτουν τόσο τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όσο και η βόρειος Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Όποια εταιρεία κερδίσει τη συγκεκριμένη άγονη γραμμή, θα την εξυπηρετεί για τρία χρόνια. Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή, το δρομολόγιο θα έχει ως εξής: Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ ή Καρλόβασι Σάμου – Άγιος Κήρυκος ή Εύδηλος και επιστροφή, δύο φορές την εβδομάδα το χειμώνα και τρεις φορές το καλοκαίρι. Πιθανή είναι η προέκταση του δρομολογίου έως την Πάτμο κι ίσως να προστεθεί ένα επιπλέον δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης