• 14 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Η βελτίωση του καιρού επηρεάζει θετικά τους πάντες. Βοηθά την πόλη μας να «τρέξει» σε κάτι που τόσο της έλειψε. Την υποδοχή και την εξυπηρέτηση επισκεπτών. Τουριστών, όπως μάθαμε να τους χαρακτηρίζουμε. Από την Κυριακή που έπαψε να βρέχει οι Καβαλιώτες βγήκαν έξω προκειμένου να ξανασυναντήσουν ότι επί μακρόν έχασαν. Μια όμορφη βόλτα από το Φάληρο ως την Καλαμίτσα, μια συζήτηση στην παραλία. Είναι σημαντικό ότι οι κάτοικοι της πόλης προτιμούν να περπατούν. Να απολαμβάνουν την ήπια θερμοκρασία γυρίζοντας στα στέκια τα Καλοκαιρινά. Μια απλή διαδικασία που έχει την σημασία της. Αφήνουμε πίσω μας τον Χειμώνα που φέτος ήταν δύσκολος, ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε την Άνοιξη. Κι αμέσως μετά το Καλοκαίρι.

 

Κακά τα ψέματα. Η Καβάλα δεν είναι πόλη του Χειμώνα. Θέλουμε δε θέλουμε, μας αρέσει δε μας αρέσει η Καβάλα είναι πόλη της Άνοιξης. Του Καλοκαιριού. Το βλέπουμε στα πρόσωπα των ανθρώπων. Το ακούμε στα σχέδια των επαγγελματιών. Καλομαθημένοι σε Χειμώνες σύντομους και «μαλακούς», μας ενόχλησε που φέτος όλα ήταν αλλιώς. Κι αυτό όμως πέρασε. Ήδη η ΕΜΥ προβλέπει καλό καιρό όλη την εβδομάδα. Αυτό που ήρθε και μας άρεσε, δεν ήρθε για λίγο. Ήρθε για να μείνει.

 

Στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός αιφνιδιάζει τους αντιπάλους του, ανακοινώνοντας Κυριακή βράδυ συζήτηση στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση. Η οποία πάλι δεν πάει καλά. Στην χώρα μας εκτός από τα χρήματα λείπει και κάτι άλλο. Ίσως πιο σημαντικό. Η ενότητα υπέρ της επίτευξης ενός στόχου που θα έπρεπε να είναι ίδιος για όλους. Δυστυχώς συνεχίζουμε να μαλώνουμε μεταξύ μας μιας και μυαλό απ’ όσα προηγήθηκαν δεν βάλαμε. Οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Οι καταστάσεις είναι ίδιες.

 

Εκτός από την βουλευτή Αλεξάνδρα Τσανάκα και ο πολιτευτής με το κόμμα το Ποτάμι Γιάννης Εριφυλλίδης έτρεξε την Κυριακή στην εκδήλωση της Παιδόπολης για τα ΑμΕΑ. Ο κ. Εριφυλλίδης εκμεταλλεύτηκε άδεια από την εργασία του στο Λονδίνο, ήρθε στην Καβάλα όπου μεταξύ όλων των άλλων το πρόγραμμα είχε και τρέξιμο. Το προαναφερθέν. Οι επαφές με το κόμμα Θεοδωράκη συνεχίζονται  σε κεντρικό επίπεδο. Νεότερα για τον Γιάννη Εριφυλλίδη θα μάθουμε όταν κάποιες συζητήσεις οριστικοποιηθούν, λάβουν την μορφή αποφάσεων.

 

Την υπεράσπιση του παλαιού ποδοσφαιριστή του ΑΟΚ Στάθη Τριανταφυλλίδη ανέλαβε την περασμένη εβδομάδα στο Μονομελές ο Δημήτρης Παπουτσής. Η υπόθεση ήταν από αυτές που «βγάζει» η καθημερινότητα. Αθώος ο κατηγορούμενος, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έφυγε ικανοποιημένος, όπως κι ο συμπολίτης δικηγόρος και πρώην βουλευτής. Μπάλα, πολιτική, δικηγορία ταιριάζουν άλλωστε. Φτιάχνουν άριστο συνδυασμό όπως φαίνεται.

 

Το περιοδικό της αεροπορικής εταιρίας Aegean το γνωρίζουμε επειδή αρκετές φορές πρόβαλε την περιοχή. Το νέο τεύχος του περιοδικού φιλοξενεί εκτενές αφιέρωμα στην πόλη της Ξάνθης. Πριν από λίγα τεύχη το ίδιο περιοδικό είχε κείμενο σχετικά με τις ομορφιές της Καβάλας.

 

Δύο δελτία τύπου εξέδωσε χθες το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Το πρώτο για τη δωρεά που δέχθηκε από ιδιώτη. Το δεύτερο για τις θεατρικές παραστάσεις ερασιτεχνικών σχημάτων που θα φιλοξενηθούν στο «Αντιγόνη Βαλάκου» στο τέλος του Μάη. Δυστυχώς το ΔΗΠΕΘΕ δεν εξέδωσε ανακοίνωση εκεί όπου εξ αιτίας του υπήρξε η είδηση. Εννοούμε τις δύο παραστάσεις του έργου «Δάφνες και Πικροδάφνες» στην Πόλη. Ακούμε ότι και οι δύο πήγαν πολύ καλά. Δελτίο τύπου αργότερα. Προέχουν άλλα.

 

Η συζήτηση για τα ασθενοφόρα είναι επίκαιρη αυτό το διάστημα λόγω των νέων οχημάτων που βρίσκονται στον χώρο στάθμευσης μπροστά από το Νοσοκομείο. Με αφορμή την παρέλαση της 25ης Μαρτίου η ΧΧ Μεραρχία μας έδειξε το δικό της ασθενοφόρο. Εκείνη την ημέρα ήταν παρκαρισμένο μπροστά από την ΛΑΦ Καβάλας. Κάπως έτσι μάθαμε (ή ξαναθυμηθήκαμε) ότι ασθενοφόρο έχει και ο Στρατός.

 

Πρώτη απάντηση στην ερώτηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου για την καταβολή δεδουλευμένων στο διοικητικό και υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας. Η ερώτηση κατατέθηκε σε δύο υπουργεία αρχές του μήνα. Πρόσφατα απάντησε το Υπουργείο των Οικονομικών. Η απάντηση δεν «φώτισε» την υπόθεση. Απομένει η απάντηση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

 

Η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν διαφορετική. Η Δήμαρχος απάντησε στις ερωτήσεις που επρόκειτο να δεχθεί πριν καν αυτές διατυπωθούν! Υπολόγισε σωστά τα θέματα που είχαν έτοιμα να θέσουν υπόψη της οι σύμβουλοι, στα κυριότερα μίλησε αμέσως με την έναρξη της διαδικασίας. Υπό αυτές τις συνθήκες οι ερωτήσεις έγιναν συζήτηση… Κι ο στόχος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για μία ώρα συζήτηση πριν την ημερήσια διάταξη δεν επετεύχθη. Πριν την ημερήσια διάταξη συζητούσαν δύο ώρες! Έγινε πάλι ότι ήθελαν να αποφύγουν.

 

Ξαναρχίζει το… ντέρμπι του αρσενικού στο Παγγαίο με αφορμή τις αποκαλύψεις τόσο του Β. Ξουλόγη όσο και του Θ. Μπόνου. Η ΔΕΥΑ Παγγαίου παρουσιάζει δικά της στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το πρόβλημα ήταν προσωρινό. Ο Λευθέρης Κοκκινίδης απ’ την άλλη επιμένει να προβάλει ηλεκτρονικά το αρχικό πρόβλημα. Όλα αυτά κάτι από το παρελθόν μας θυμίζουν.

 

Προέχει η επίλυση του προβλήματος, η ΔΕΥΑ Παγγαίου επιμένει ότι αυτό έγινε ήδη. Τα υπόλοιπα τα ρωτά με δημόσια επιστολή του προς τη διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης ο ιδιαίτερα δραστήριος Λευθέρης Κοκκινίδης: «Επιστολή προς την ΔΕΥΑΠ μέσω Facebook από πολίτη του Δήμου Παγγαίου. Κύριοι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑ Παγγαίου, για ποιους λόγους δεν ενημερώνεται τους πολίτες για τα επίπεδα Αρσενικού το διάστημα 19/12/2014 έως και 04/02/2015 στην περιοχή της Νικήσιανης; Γιατί δεν ενημερώνετε τους πολίτες της Ελευθερούπολης από που πίνανε νερό το 20ημερο της βλάβης στην γεώτρηση στους Αντιφιλίππους; Γιατί δεν επαναλειτουργείτε την σελίδα της ΔΕΥΑΠ έτσι ώστε να ενημερώνονται οι δημότες του Παγγαίου όπως κάνουν σχεδόν όλες οι νοικοκυρεμένες ΔΕΥΑ; Γιατί δεν μειώνετε όπως υποσχεθήκατε προεκλογικά την αξία του κυβικού στο νερό; Γιατί αφού περνάμε δύσκολη οικονομική περίοδο σαν Δημος και γενικότερα σαν επιχείρηση θέλετε να μετακομίσετε και να κάνετε έξοδα όσον αφορά την διαμόρφωση του χώρου σε ένα άλλο κτίριο; Δεν σας φτάνει ο χώρος εκεί που είστε; Μεγάλωσαν οι δουλειές σας; Αυτά προς το παρόν, έχουμε κι άλλα να πούμε σε λίγες ημέρες».

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης