μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Η οργάνωση Καβάλας των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι δραστήρια. Το ξέρουμε από καιρό. Το διαπιστώνουμε σε κάθε ευκαιρία. Ακόμη και χθες ο Γιώργος Τσακίρης μετέφερε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης πρωτοβουλία του κόμματος σε κεντρικό επίπεδο, έτσι ώστε να γνωρίζουμε κι εμείς στην επαρχία τι κάνει το κόμμα στην Αθήνα. Το κόμμα που ας μη ξεχνάμε συνκυβερνά. Χαιρόμαστε που είναι «ζωντανοί» και παρόντες. Είναι όμως (ως οφείλουν) πρώτα Καβαλιώτες, μετά Ανεξάρτητοι Έλληνες; Έχουν την ανεξαρτησία τους; Την δική τους φωνή και άποψη;

 

Ιδού η Ρόδος. Ο πρόεδρος του κόμματος ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας σνομπάρει την Καβάλα συνεχώς. Την «προσπερνά» ενώ αυτή του θέτει επίμονα το ζήτημα του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου». Η συμπεριφορά Καμμένου είναι κάκιστη, εκθέτει τους υποστηρικτές του στην Καβάλα. Οι οποίοι τι κάνουν αλήθεια; Σιωπούν; Κάνουν ότι δεν βλέπουν, δεν ακούν; Προσπαθούν να αλλάξουν τη συζήτηση, θέτοντας άλλα ζητήματα στο τραπέζι της συζήτησης; Δυστυχώς έχουν κι αυτοί τις ευθύνες τους. Ή θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα του τόπου, στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα στον Πρόεδρο, ή θα συνεχίσουν να κάνουν την.. πάπια μιλώντας για τον καύσωνα και το φετινό Καλοκαίρι. Αυτοί αποφασίζουν.

 

Τα ίδια ισχύουν και για τον Βαγγέλη Παππά. Αν διαφωνεί με την στάση Καμμένου στο θέμα του στρατοπέδου πρέπει να μας το πει αμέσως. Αν τον πίεσε, επίσης. Αν δεν μπόρεσε κι αυτός να τον βρει στο τηλέφωνο, να το δηλώσει να το ξέρουμε. Κάποιοι άνθρωποι –συγκεκριμένοι άνθρωποι- εκτέθηκαν υποστηρίζοντας τον. Τώρα που ο Καμμένος αποδεικνύεται σνομπαρία σε σχέση με την Καβάλα, αυτοί οι ντόπιοι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δεν πρέπει πρώτοι να του στείλουν το μήνυμα;

 

Τα γράφουμε όλα αυτά επειδή χθες το απόγευμα λάβαμε ηλεκτρονικό μήνυμα προερχόμενο από τον κ. Γιώργο Τσακίρη, πολλές φορές υποψήφιο με τους ΑΝΕΛΛ. Μας γράφει άλλα, κατά το «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Ευχόμαστε και ελπίζουμε να έχει κάνει τη σωστή δουλειά προς την Αθήνα ως γνήσιος Καβαλιώτης. Δικαίωμα του αν θα το πει και δημόσια ή όχι. Του θυμίζουμε (όπως και στους άλλους ΑΝΕΛΛ της περιοχής) ότι αυτό το διάστημα ο Πρόεδρος τους εμφανίζεται κατώτερος των περιστάσεων. Οι πρώτοι που δικαιούνται να του το πουν είναι αυτοί που στην Καβάλα τον υποστήριξαν με πάθος. Το έκαναν;

 

Η βουλευτής Αλεξάνδρα Τσανάκα συνεχίζει να προσπαθεί ώστε να βρεθεί λύση στα προβλήματα της Αγίας Μαρίνας. Προσπαθεί κινούμενη προς το κράτος. Αυτό καλό είναι να το γνωρίζουν και οι υπεύθυνοι του ιδρύματος. Ταυτόχρονα πρέπει να γίνει γνωστό και το ότι οι φιλότιμες προσπάθειες της δεν έχουν αποτέλεσμα. Το κράτος ενημερώνεται αλλά δηλώνει αδυναμία παρέμβασης. Οπότε το βάρος πέφτει πάλι στους εθελοντές και την τοπική αυτοδιοίκηση. Τα πράγματα είναι απλά. Αν ως τον Σεπτέμβρη δεν βρεθεί λύση το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα» θα κλείσει.

 

Στα 2.000 βαρέλια αυξήθηκε η ημερήσια παραγωγή στα Πετρέλαια. Είναι κι αυτό μια επιτυχία δεδομένου του ότι πρόσφατα υπήρξαν τα αρνητικά ρεκόρ των 800 βαρελιών. Η Ενεργειακή Αιγαίου ετοιμάζει την πρώτη γεώτρηση που αν όλα πάνε καλά θα γίνει σε υφιστάμενο κοίτασμα στο τέλος Αυγούστου- αρχές Σεπτέμβρη. Σημειώνουμε επίσης ότι αυτό το διάστημα η τιμή του πετρελαίου στις αγορές είναι πάλι πεσμένη.

 

Γιατί όμως ενώ η τιμή του πετρελαίου πέφτει, αγοράζουμε τη βενζίνη από τα πρατήρια ακριβά; Ο Φώτης Πούλος (πρόεδρος των πρατηριούχων του Ν. Καβάλας) ρωτήθηκε χθες κι απάντησε: « Το έχω πει αρκετές φορές. Το ερώτημα πρέπει να το απευθύνετε στα διυλιστήρια. Στα ΕΛΠΕ. Εκεί τη χρυσή μετοχή την έχει το κράτος. Αυτό έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τις τιμές. Εκεί πρέπει να απευθυνθούν οι ερωτήσεις. Εμείς ότι μειώσεις έρχονται από τα διυλιστήρια τις περνάμε κατευθείαν στον καταναλωτή. Αυτό φαίνεται στο διαδίκτυο. Φαίνονται οι τιμές που αγοράζουμε χονδρική και οι τιμές που πουλάμε».

 

Η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έγινε χωρίς τον Γιώργο Παυλίδη, απουσίαζε στην Αθήνα. Τόσο ο Πρόεδρος Κώστας Αντωνιάδης όσο και ο Θόδωρος Μαρκόπουλος (αντικατέστησε τον κ. Παυλίδη) ευχήθηκαν: Στον Παντελή Λασκαρίδη χρόνια πολλά για την ονομαστική του εορτή, στον Χρήστο Γάκη για την κόρη που πρόσφατα απέκτησε.

 

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμΕΑ εξασφάλισε για τα μέλη του δωρεάν είσοδο στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ. Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει: ‘Υστερα από σχετική επικοινωνία και ενημέρωση που είχαμε από τη διοίκηση του δήμου Καβάλας ως Νομαρχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ Ν.Καβάλας ενημερώνουμε τα μέλη μας και τα άτομα με αναπηρία της περιοχής ότι: Tις παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου 2015 τα άτομα με αναπηρία μπορούν να τις παρακολουθούν ΔΩΡΕΑΝ, επιδεικνύοντας σχετικό έγγραφο, που θα αποδεικνύει την αναπηρία τους, με ποσοστό 67% και άνω.

 

Ανακοινώθηκαν οι εκδηλώσεις της ΚΝΕ για το φεστιβάλ της φέτος. Το πρόγραμμα έχει Καβάλα και Λιμενάρια, σε ημερομηνίες του Σεπτέμβρη. Η πρώτη ανακοίνωση αναφέρει το θέμα Με σύνθημα «Την ορμή μας την έχουμε απ’ τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές…» (στίχοι του Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ), απλώνονται σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» και προετοιμάζονται οι κεντρικές φεστιβαλικές εκδηλώσεις στις πόλεις που είναι προγραμματισμένες για τα τέλη του Αυγούστου και τις αρχές του Σεπτέμβρη. Το 41ο Φεστιβάλ θα κορυφωθεί στην Αθήνα, στο γνωστό χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον, στις 17, 18 και 19 Σεπτέμβρη, ενώ μια βδομάδα νωρίτερα θα γίνει το Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά», στις 10, 11, 12 Σεπτέμβρη.

=========================================================================================

Τα καλά νέα του τουρισμού και του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος»

Ο Κώστας Παπακοσμάς με τη δημοσιογραφική ιδιότητα αυτή τη φορά, αναφέρεται στους φίλους του στο διαδίκτυο και τους ενημερώνει. Γράφει ευχάριστες ειδήσεις σχετικά με τον τουρισμό και το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» στη Χρυσούπολη:

Συχνά γράφουμε και γκρινιάζουμε. Σήμερα ειδήσεις αισιοδοξίας. Έμαθα από καλούς φίλους που έχουν σχέση με την επίγεια εξυπηρέτηση αεροσκαφών στο Αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», για τις αφίξεις επισκεπτών στην περιοχή μας με ιδιόκτητα αεροπλάνα αλλά και ελικόπτερα. Δεν είναι πολλές, αλλά είναι ενδεικτικές ότι η περιοχή μας προσελκύει σιγά – σιγά και τέτοιας μορφής τουρισμό. Σε μια περίπτωση μάλιστα, Τούρκος επιχειρηματίας χρειάστηκε να μετακινηθεί επιστρέφοντας στην πατρίδα του , έτσι το ελικόπτερο τον πήρε από την Θάσο , τον πήγε στην Τουρκία, τελείωσε τις δουλειές του και επέστρεψε αυθημερόν στις διακοπές του. Οι δε πιλότοι του ελικοπτέρου του, προτίμησαν ξενοδοχείο της Καβάλας.
Σε μια άλλη περίπτωση Βούλγαροι με αεροπλάνα, έφτασαν στο Αεροδρόμιο μας, και απόλαυσαν τις διακοπές τους στην Θάσο. Τρίτη περίπτωση Πολωνών ιδιοκτητών Αεροπλάνων που αφού στάθμευσαν στο Αεροδρόμιο, έβγαλαν ποδήλατα από τα αεροπλάνα τους και περιηγήθηκαν στην περιοχή μας με αυτά.

 

Η δραστηριότητα του Κυνηγετικού Συλλόγου στο Έθνος

Στην προχθεσινή έκδοση του το Έθνος- στο ένθετο για το κυνήγι- ασχολήθηκε με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καβάλας. Παρουσίασε δραστηριότητα του στα μέσα του περασμένου Ιούνη:  Εκπαιδευτική κυνηγετική εκδήλωση για το κυνήγι του αγριόχοιρου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιουνίου στην Καβάλα. Ήταν άλλη μία ακόμη, καλοκαιρινή σκοπευτική εκδήλωση της εταιρείας Σ. ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ ΑΒΕΕ σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καβάλας. Πολύτιμος βοηθός, όπως πάντα, ο τοπικός σκοπευτικός σύλλογος ΣΚ.Ο.Ν. Καβάλας. Μια πετυχημένη εκδήλωση με μεγάλη συμμετοχή κυνηγών και σκοπευτών οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη FRANCHI AFFINITY και τα μονόβολα LAMBRO PALLA. Η εκδήλωση άρχισε με έναν σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Καβάλας, κ. Καϊλατζίδη, και ακολούθησε μια επιμορφωτική ενημέρωση από τον Γιάννη Ναυπλιώτη σε συνεργασία με τον Φάνη Καραμπατζάκη, επιστημονικό συνεργάτη της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ, και φανατικό κυνηγό αγριόχοιρου, με πλούσιο έργο στον χώρο και με μεγάλη εμπειρία σε θέματα διαχείρισης μεγάλων θηραμάτων.

Η παρουσίαση αναφέρθηκε στην ηθική του κυνηγίου, στον τρόπο αναγνώρισης και επιλογής του θηράματος και στα σημεία βολής που πρέπει να σκοπεύουμε ή να αποφεύγουμε. Επίσης αναλύθηκαν και τεκμηριώθηκαν τα πλεονεκτήματα της χρήσης του μονόβολου και πώς αυτό συμβάλλει στην ορθολογικότερη διαχείριση του θηράματος και φυσικά στην ασφάλεια.

Στη συνέχεια ο κ. Γιάννης Ναυπλιώτης εξήγησε τη βαθμονόμηση των χάρτινων στόχων και η ομάδα του Σκοπευτικού Συλλόγου τους κανόνες ασφαλείας και την ορθή χρήση των όπλων κατά τη διάρκεια του αγώνα.

 

Διαβάστε επίσης