μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο Κωνσταντίνος Γκράνας είναι ένας ικανός και έμπειρος εκπαιδευτικός, διευθυντής σήμερα του 21ου δημοτικού σχολείου Καβάλας. Προχθές στον αγιασμό που έγινε στο σχολείο, λόγω της επιστροφής στο κτίριο της συνοικίας του Αγίου Λουκά, διατύπωσε προσεκτικά μια συγκεκριμένη καταγγελία. Μίλησε τόσο ευγενικά που μετέτρεψε την καταγγελία σε ένα απλό παράπονο. Ισχυρίστηκε λοιπόν ότι όταν το σχολείο έκλεισε λόγω των γνωστών τεχνικών προβλημάτων, 30 -40 μαθητές του μεταγράφηκαν σε άλλο και δεν ακολούθησαν τη «μετακόμιση» και τη φιλοξενία στο σχολείο του Φλωρέξ.

 

Ο κ. Γκράνας πολύ σωστά υποστήριξε ότι εκείνες οι μεταγραφές μαθητών ήταν παράνομες αφού λόγω της διεύθυνσης κατοικίας των μαθητών αυτών δεν έπρεπε να αλλάξουν σχολείο. Κάλεσε δε τα παιδιά να επανέλθουν στο σχολείο τους τώρα που αυτό γύρισε στην φυσική του έδρα. Τα λόγια του κ. Γκράνα απευθύνονταν και σε όσους ενέκριναν τον Σεπτέμβρη του 2014 τις παράτυπες αυτές μεταγραφές. Σε όσους κακώς τις αποδέχθηκαν αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα ένα σχολείο που προσωρινά μόνο βρέθηκε σε δύσκολη θέση.

 

Απόλυτη ησυχία χθες στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας. Οι συνεδριάσεις του δικαστηρίου αρχίζουν στις 11 το πρωί κι οι περισσότερες υποθέσεις αναβάλλονται. Οι συμπολίτες δικηγόροι από τη μια αναγνωρίζουν τη «σφαγή» που τους επιφυλάσσει το νέο ασφαλιστικό, από την άλλη αρκετοί δεν πιστεύουν ότι η αποχή τους θα έχει οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Αναγνωρίζουν ότι η αποχή θα συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες ακόμη. Οπότε η χθεσινή ησυχία στο δικαστήριο θα είναι ίδια για καιρό!

 

Για τη νέα Δημοτική Αστυνομία Καβάλας είναι ζητούμενο η συνεργασία και ο συντονισμός με το τμήμα Τροχαίας. Αυτή την αποστολή θα αναλάβει η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Φωτεινή Κόγια. Ως πρώην αστυνομικός ξέρει τον κώδικα επικοινωνίας με τους έως πρόσφατα συναδέλφους της. Η κ. Κόγια συνεχίζει στη δημοτική αστυνομία την παράδοση που δημιούργησαν οι κύριοι Εγγλέζος και Λαλίνης.

 

Πραγματοποιείται σήμερα στην Αλεξανδρούπολη συνέδριο της ΚΕΔΕ με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων. Πολλοί εκπρόσωποι των 4 Δήμων του Νομού Καβάλας θα είναι σήμερα στην Αλεξανδρούπολη για να το παρακολουθήσουν. Ειδικά από τον Δήμο Καβάλας, επικεφαλής της αποστολής του οποίου φέρεται να είναι η Δήμαρχος. Εκεί οι Καβαλιώτες θα συναντήσουν- εκτός απροόπτου- τον Βασίλη Λιόγκα, ως εκπρόσωπο του αρμόδιου υπουργείου!

 

Φίλος που εργάζεται στη ΒΦΛ διορθώνει χθεσινό κείμενο της εφημερίδας. Μας αναφέρει ότι ο σημερινός επικεφαλής της ΔΕΠΑ Θόδωρος Κιτσάκος διετέλεσε γενικός διευθυντής της ΒΦΛ και όχι διευθύνων σύμβουλος. Το χρονικό διάστημα δε που είχε αυτά τα καθήκοντα ήταν σύντομο. Από την 1η Οκτώβρη του 2009 έως τις αρχές Φεβρουαρίου του 2010. Κάπου 4 μήνες δηλαδή.

 

Κατά την εκδήλωση της Τετάρτης στο Λούσυ διατυπώθηκε, παρουσία της διοίκησης του Δήμου, το αίτημα δημιουργίας αθλητικού μουσείου στην πόλη μας. Αίτημα που πρώτος διατύπωσε ο νέος σύλλογος φίλων κλασσικού αθλητισμού. Ο πρόεδρος του ίδιου συλλόγου Παναγιώτης Χατζηεμμανουήλ ήταν σα να είπε στην παρούσα δήμαρχο ότι ενώ αποδέχθηκε την ιδέα δεν κάνει τίποτα για την υλοποίηση της. Κάπως έτσι τα μουσεία στην πόλη μας αυξάνονται συνεχώς. Ποιος τη χάρη μας.

 

Μικρή προσέλευση στελεχών το απόγευμα της Τετάρτης, στα γραφεία της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Καβάλας. Υποψήφιοι βουλευτές, πρώην βουλευτές και πρώην αιρετοί προβληματίστηκαν έντονα με την εκλογή Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ. Για το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον του ήταν μάλλον απαισιόδοξοι. Παραδέχθηκαν ότι η Φώφη έτσι όπως κινείται πολιτικά, δεν τραβάει…

 

Εδώ και πάρα πολύ καιρό ο ΟΤΕ μετατρέπει καθημερινά τμήμα του Δημοτικού Κήπου σε χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων του. Η συστηματική χρήση του κήπου ως πάρκινγκ γίνεται χωρίς να αντιδρά κανείς. Ο Δήμος Καβάλας κάνει ότι δε βλέπει, ενθαρρύνει κατά συνέπεια την είσοδο στον κήπο και άλλων αυτοκινήτων. Γιατί μόνο του ΟΤΕ; Όλοι οι άλλοι δεν έχουμε δικαίωμα να παρκάρουμε στην ίδια περιοχή; Θα είναι πρωτότυπο αφού πρώτη φορά δημοτικός κήπος θα είναι και δημοτικό πάρκινγκ!

========================================================================================

Βενιζέλου και δημοτική αστυνομία στο ραδιόφωνο

Με μικρή χρονική διαφορά μίλησαν χθες στο Ράδιο Πρωινή τόσο η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα όσο και ο πρώην Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής. Ασχολήθηκαν με το έργο της οδού Βενιζέλου και τη νέα δημοτική αστυνομία.

Η κ. Τσανάκα επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι το έργο (Ερυθρού Σταυρού- Βενιζέλου) θα συνεχιστεί, τόνισε ότι η νέα μελέτη που πρόσφατα ολοκληρώθηκε είχε ως βασικό αντικείμενο το πλάτος της οδού Βενιζέλου στη νέα της μορφή, δηλαδή ως μονόδρομος. Από τις δηλώσεις της Δημάρχου και τις προτάσεις της νέας μελέτης προκύπτει ότι η Βενιζέλου ως μονόδρομος θα είναι πιο πλατιά. Ειδικότερα από τα 3 μέτρα και 20 εκατοστά (αρχική μελέτη του έργου) θα κατασκευαστεί με πλάτος 3 μέτρα και 75 εκατοστά. Μικρή αλλά σημαντική διαφορά.

Πιο αναλυτικός ήταν στις δηλώσεις του ο πρώην Δήμαρχος. Είπε ειδικότερα: «Το έργο πρέπει να ξαναρχίσει, αυτό μου είπε η διαχειριστική αρχή. Η νέα μελέτη εκπονήθηκε γιατί ήθελαν να διαψεύσουν τις προηγούμενες μελέτες που έγιναν επί των ημερών μας».

Σχετικά με την νέα δημοτική αστυνομία ο κ. Σιμιτσής τόνισε: «Δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα γιατί οι δημοτικοί αστυνομικοί αυτή τη φορά είναι λίγοι. Σας θυμίζω ότι δεν υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Στο δημοτικό συμβούλιο μας ανακοινώθηκε μόνο η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας». Κατά τον πρώην Δήμαρχο την δουλειά της δημοτικής αστυνομίας είναι προτιμότερο να κάνει το τμήμα Εσόδων του Δήμου Καβάλας. Ο κ. Σιμιτσής συμφώνησε (!) με την κ. Δήμαρχο στο ότι οι ενστάσεις των πολιτών επί των βεβαιωμένων παραβάσεων (κλήσεις) πρέπει να εξετάζονται από επιτροπή στην οποία θα μετέχουν μόνο υπάλληλοι. Συμφώνησε επίσης ότι η νέα δημοτική αστυνομία πρέπει να είναι αυστηρή.

Αυτή την εβδομάδα δεν συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο. Είναι βέβαιο ωστόσο ότι στην επόμενη συνεδρίαση, όποτε κι αν γίνει αυτή, θα συζητηθεί (μέσω ερωτήσεων της αντιπολίτευσης) και το θέμα της δημοτικής αστυνομίας και το θέμα του έργου στην οδό Βενιζέλου. Μέχρι τότε ο Δήμος Καβάλας πασχίζει να έχει σίγουρη οριστική και επίσημη υπόσχεση για χρηματοδότηση του έργου είτε από το κράτος (δημόσιες δαπάνες) είτε από την Περιφέρεια ΑΜΘ. Με το έργο της οδού Βενιζέλου ασχολείται (σχεδόν καθημερινά) ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Φίλιππος Φιλιππίδης. Ο οποίος ενημερώνει άμεσα την κ. Δήμαρχο.

 

Δήλωση Θέμη Καλπακίδη

Με αφορμή την νέα υπογραφή Σκουρλέτη στο έργο του αγωγού ΤΑΡ ο πρόεδρος των αγροτών του Δήμου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης δήλωσε χθες:  «Ακριβώς πριν έναν χρόνο, στις 13 Γενάρη του 2015, δόθηκαν οι ψεύτικες υποσχέσεις. Είχαν δηλαδή γενέθλια. Τότε ο κ. Τσίπρας μας υπόσχονταν στην Πλατεία Καπνεργάτη ότι το αίτημα μας είναι δίκαιο κι έτσι θα ικανοποιηθεί. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ισχύει ότι έχουμε ήδη πει. Ραντεβού στα χωράφια. Είχαμε μία ελπίδα. Τώρα η τελευταία ελπίδα είναι στα δικά μας χέρια. Να αντισταθούμε. Δεν θέλω να πω ότι θα κάνουμε κάτι παρόμοιο με τις Σκουριές, εκεί υπήρξε αποτέλεσμα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να μην τους αφήσουμε να περάσουν, να διαλέξουν έναν άλλο δρόμο. Ευελπιστούμε σε μια λύση που θα βρεθεί νωρίτερα. Όπως όμως εξελίσσεται η κατάσταση προφανώς και θα έρθει η ώρα του ραντεβού στα χωράφια.

Διαβάστε επίσης