μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας σκέφθηκαν να έρθουν μεσοβδόμαδα στην πόλη προκειμένου να βρίσκονται κοντά στον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου. Ήθελαν να του σταθούν μιας και οι σχεδιαζόμενες από τους αγρότες κινητοποιήσεις ήταν πολύ σοβαρές. Μορφίδης και Παπαφιλίππου επέστρεψαν νωρίς στην Καβάλα το πρωί της Τετάρτης, περίμεναν τον Υπουργό. Αυτός εγκλωβίστηκε στην Κομοτηνή και δεν ήρθε ποτέ.

 

Οι δύο βουλευτές ήταν στα … τηλέφωνα την Τετάρτη το μεσημέρι, το απόγευμα αλλά και το βράδυ. Μιλούσαν και με τον Βαγγέλη Αποστόλου. Κι όταν οριστικοποιήθηκε η μη άφιξη του, επέλεξαν να μείνουν στην πόλη αντί να γυρίσουν πίσω στην Αθήνα και στις υποχρεώσεις τους στο κοινοβούλιο. Γιατί όμως ο Υπουργός επέμενε να έρθει στην ΑΜΘ ενώ το καζάνι των αγροτών έβραζε;

 

Η απάντηση δίδεται από το περιβάλλον του κ. Αποστόλου. Λέει λοιπόν ο υπουργός (εμμέσως φυσικά) ότι: 1) Η επίσκεψη του ήταν προγραμματισμένη πριν τις κινητοποιήσεις των αγροτών και δεν είχε καμία σχέση με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο 2)Αν δεν έρχονταν θα έλεγαν ότι φοβήθηκε, κάτι που δεν ίσχυε. Με αυτό το σκεπτικό ο κ. Αποστόλου ήρθε στην… φωλιά του λύκου και ταλαιπωρήθηκε. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι με την ευκαιρία γύρισαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στην Καβάλα οι Μορφίδης- Παπαφιλίππου. Θα έρχονταν κι ο Τάκης Εμμανουηλίδης αλλά χθες έπρεπε να είναι στη Βουλή λόγω του γνωστού αιτήματος άρσης της βουλευτικής του ασυλίας.

 

Η υπόθεση παραπέμπει στην εποχή που ο κ. Εμμανουηλίδης ήταν δημοτικός σύμβουλος. Εξ αιτίας μιας άδειας καταστήματος και ενός σφραγίσματος που δεν έγινε ποτέ, βρέθηκε κατηγορούμενος. Στο μεταξύ εξελέγη βουλευτής κι έτσι η υπόθεση του μπλέχθηκε στα περί άρσης της ασυλίας. Ο ίδιος θα ήθελε να δικαστεί. Έλα όμως που δεν θέλουν οι συνάδελφοι του!

 

Ο Μιχάλης Λυχούνας είναι άνθρωπος των γραμμάτων. Παρόλα αυτά η άλλη πλευρά τον πρόλαβε. Τον διέγραψε πριν κάνει πράξη την οριστική του απόφαση να ανεξαρτητοποιηθεί. Ο ίδιος επιρρίπτει ευθύνη στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Κακά τα ψέματα, όταν αποφασίζεις να δηλώσεις και να γίνεις ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος προβαίνεις σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα. Δεν περιμένεις να σε διαγράψουν.

 

Το έχει αυτό το πρόβλημα ο κ. Λυχούνας. Ικανότατος στα λόγια, αργός στην πράξη. Το μικρό διάστημα που ήταν αντιδήμαρχος Πολιτισμού έκανε τα ίδια. «Πλούσια» σχέδια. «Μεγάλα» λόγια. Πράξεις ελάχιστες. Στο τέλος αντικαταστάθηκε κι επί της ουσίας δεν είχε προλάβει να κάνει το παραμικρό.

 

Έχει συμπάθειες μέσα στην ομάδα ο Μιχάλης Λυχούνας. Έγραψε όμως τέτοια κείμενα που ακόμη κι οι φίλοι του δεν μπόρεσαν να τον υπερασπιστούν. Αντί της διαγραφής του, ακούστηκε ως εναλλακτική πρόταση το εξής: Να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι και βλέπουμε. Σενάριο που δεν προχώρησε αφού η κατάσταση ήταν ήταν πολύ σοβαρή.

 

Αν και υποψήφιος βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Βαγγέλης Παππάς κινήθηκε προχθές αρκετά προς την Αριστερά. Σε σημείο που συμφώνησε πλήρως με το προτεινόμενο για το ασφαλιστικό ψήφισμα του Χρήστου Ποτόλια! Καλοί οι ΑΝΕΛΛ αλλά για τον Βαγγέλη Παππά προέχει ένα δίκαιο, λογικό ασφαλιστικό σύστημα. Αυτό που προτείνει το κόμμα με το οποίο συντάχθηκε στις δύο προηγούμενες εθνικές εκλογές, δεν έχει τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις.

 

Όλες οι πληροφορίες οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα. Ο καθηγητής του ΤΕΙ Τάσος Καρασαββόγλου κατέθεσε αίτηση για τη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας. Μπορεί να έκαναν κι άλλοι, προς το παρόν τα ονόματα τους δεν έγιναν γνωστά. Εκτιμώντας όλα τα δεδομένα της υπόθεσης- άσχετα από το ποιοι είναι οι άλλοι ενδιαφερόμενοι- εκτιμούμε ότι είναι φαβορί για τη θέση είναι ο κ. Καρασαββόγλου.

 

===================================================================

Πρωτόκολλο με τα ΔΗΠΕΘΕ υπέγραψε ο Π. Πετρόπουλος

Τα νέα του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Πέτρου Πετρόπουλου τα διαβάζουμε στην ηλεκτρονική εφημερίδα της Βέροιας imerisia-ver. Gr. Ειδικότερα: Πρωτόκολλο συνεργασίας για τη δημιουργία δικτύου των «ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού» υπέγραψαν χθες, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, εκπρόσωποι των ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, Σερρών, Καβάλας, Κομοτηνής, Ιωαννίνων και Βέροιας, με στόχο την εδραίωση του πολιτισμού στην Περιφέρεια. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το επισφράγισμα αυτή της συνεργασίας. Μέσα από την ανασυγκρότηση και τον επαναπροσδιορισμό των στόχων και δράσεων, σε μία περίοδο όπου ο πολιτισμός συναντά την αδιαφορία των θεσμικών οργάνων, ο μετέωρος βηματισμός των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων φαίνεται να γίνεται πιο σταθερός. Είχε ήδη προηγηθεί συνάντηση των προέδρων των ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Βέροιας, Κοζάνης, Σερρών, Καβάλας και Κομοτηνής, στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2015, στην Καβάλα, όπου ο κοινός προβληματισμός του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Νίκου Μαυροκεφαλίδη και της Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, υπήρξε η αιτία αναζήτησης λύσεων μέσω της αδεφλοποίησης και της ένωσης δυνάμεων. Στη χθεσινή συνάντηση υπεγράφη το πρωτόκολλο συνεργασίας, παρουσία του δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, ο οποίος χαιρέτισε την πρωτοβουλία συνεργασίας του δικτύου των «ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού».

Στη συνέχεια, μέσα από τους χαιρετισμούς που απηύθυναν οι εκπρόσωποι των ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων κ. Αλεξάνδρα Βακαλοπούλου, Καβάλας κ. Πέτρος Πετρόπουλος, Κοζάνης κ. Μελίνα Ηλικίδου, Κομοτηνής κ. Σοφία Μενεσελίδου και Σερρών κ. Σοφία Μπιτζίδου, αναδείχθηκαν οι κοινές αγωνίες, αλλά και η ελπίδα πως, μέσα από τη συνεργασία και τη σύμπραξη, θα επιτευχθεί η καλλιτεχνική, πολιτισμική, ιστορική και τουριστική ανάδειξη του άξονα της Εγνατίας Οδού, από την Ηγουμενίτσα μέχρι την Αλεξανδρούπολη.

 

 

Διαβάστε επίσης