• 15 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 

Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας Χαράλαμπος Κουφατζής υπέγραψε απόφαση με την οποία αναθέτει απευθείας στην Μελίνα Χλώρου την προμήθεια ημερολογίων με αμοιβή 400,68 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Σε ερώτηση μας για την σκοπιμότητα της προμήθειας, ο κ. Κουφατζής υποστήριξε ότι έγινε δέκτης σχετικού αιτήματος. Το οποίο έκρινε σωστό να ικανοποιήσει.

 

Δεν θυμόνταν – όπως μας είπε- αν εκτός από τη δική του απόφαση υπήρξε και απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ωδείου. Στο επόμενο δε ερώτημα μας, «… ποιος άλλος μπορεί να αγοράζει ημερολόγια της νέας χρονιάς μήνα Απρίλιο;» χαμογέλασε. Πριν η συζήτηση ολοκληρωθεί έσπευσε να εξηγήσει: «Τα ημερολόγια παραδόθηκαν την περίοδο των εορτών». Αυτό το τελευταίο φυσικά και είναι υπό μεγάλη αμφισβήτηση.

 

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ξανθόπουλος υπέγραψε απόφαση που αφορά δαπάνη υπηρεσιών δημοσίευσης ύψους 750 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Αποφάσισε επίσης την έκδοση του σχετικού χρηματικού εντάλματος στο όνομα του δικαιούχου. Δικαιούχος η κ. Μελίνα Χλώρου. Επειδή τέτοιες δημοσιεύσεις η εφημερίδα της κ. Χλώρου δεν έκανε, πιθανότερο είναι η δαπάνη να αφορά τα προαναφερθέντα ημερολόγια. Μένει να μάθουμε αν πρόκειται για προμήθεια ημερολογίων ή διαφήμιση (της ΔΕΥΑΚ) σε αυτά. Αρμόδιος να λύσει τις σχετικές απορίες είναι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.

 

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πέτρος Πετρόπουλος αποφάσισε δαπάνη 369 ευρώ για προβολή σε διαφημιστικά έντυπα- ημερολόγια. Κι εδώ υπάρχει τουλάχιστον υποψία συναλλαγής με την κ. Μελίνα Χλώρου. Προμήθεια ή διαφήμιση στα γνωστά ημερολόγια, θα μας το πει (αν το θεωρεί σκόπιμο) ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ.

 

Υπάρχουν κι άλλα, παρόμοια έγγραφα αποφάσεων- απευθείας αναθέσεων. Το πιο πρόσφατο είναι αυτό που αφορά την εκτύπωση εντύπων στην Αραβική γλώσσα, τα οποία όπως λέγεται μοιράστηκαν στους πρόσφυγες που είναι φιλοξενούμενοι στο Εκθεσιακό Κέντρο. Διαβάζοντας την σειρά αυτών των αποφάσεων, διαπιστώνοντας τον πλουραλισμό αυτών που αποφασίζουν και αναθέτουν προμήθειες στο ίδιο πρόσωπο καταλαβαίνουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει κάθε μήνα μία απευθείας ανάθεση στην εν λόγω νέα επιχειρηματία. Η οποία εκδίδει και την καθημερινή εφημερίδα της Καβάλας «7η Μέρα».

 

Μακάρι ο Δήμος Καβάλας να υποστηρίζει όλους τους νέους επιχειρηματίες- επαγγελματίες όπως το πράττει στις περιπτώσεις που ήδη σημειώσαμε. Για τους πρώτους μήνες του 2016 συστηματικά. Αποφεύγουμε να «γυρίσουμε» πιο πίσω. Ας ψάξουν αυτοί που ενδιαφέρονται περισσότερο, όσοι με ποικίλους και χλιαρούς τρόπους προσπαθούν να διαψεύσουν όλα όσα … μιλούν από μόνα τους. Δηλαδή έγγραφα, αποφάσεις, χρηματικά ποσά.

 

Είπε κανείς ότι όλα αυτά είναι παράνομα; Φυσικά και όχι. Όλα γίνονται δια της νόμιμης οδού. Έτσι άρχισαν, σχεδόν με την ανάληψη των καθηκόντων της κ. Τσανάκα, Φθινόπωρο του 2014. Έτσι συνεχίζονται. Επειδή ωστόσο οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι πρόεδροι μπερδεύονται, καλό είναι να μην συγχέεται η εφημερίδα με τις λοιπές δραστηριότητες της κ. Χλώρου. Απόφαση του (τότε) προέδρου της ΔΕΥΑΚ με αιτιολόγηση όπως αυτή της 7ης Αυγούστου 2015 καλό είναι να αποφεύγεται. Να ξεχωρίζει η εφημερίδα με όλη την υπόλοιπη δραστηριότητα που η επαγγελματίας αναπτύσσει. Δεν έχουν καμία απολύτως σχέση.

 

Χαρούμενοι οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επειδή έλυσαν το πρόβλημα του άδικου ειδικού φόρου κατανάλωσης στη ΒΦΛ, σπεύδουν σήμερα το μεσημέρι να δώσουν συνέντευξη τύπου. Η συνάντηση με τους δημοσιογράφους θα γίνει στα νέα γραφεία του κόμματος, τα οποία βρίσκονται στο κτίριο του ΟΛΚ. Η θέα από το παράθυρο και το μπαλκόνι είναι θαυμάσια ενώ η επίπλωση καινούργια. Αν δεν κάνουμε λάθος πρόκειται για τα γραφεία που χρησιμοποίησε (αφού πρώτος τα ανακαίνισε) ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ντίνος Κλειτσιώτης. Οι χώροι έμειναν άδειοι καιρό, δεν άλλαξαν χρήση. Άλλαξαν κόμμα.

 

«Θα υπάρξουν κι άλλα τέτοια» δηλώνει ο Κώστας Μορφίδης που φυσικά δεν κρύβει την ικανοποίηση του επειδή οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ ωφελούνται έστω εμμέσως από την κατάργηση του συγκεκριμένου φόρου. Ο Τάκης Εμμανουηλίδης θυμάται την ίδια προσπάθεια πριν από έναν χρόνο. Τότε δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα επειδή οι συνεννοήσεις και οι διατυπώσεις ήταν ολίγον πρόχειρες. Λέγεται δε ότι τότε οι σχέσεις των 3 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν και τόσο καλές ώστε να ξεπεραστεί το τυπικό πρόβλημα. Αντίθετα τώρα οι 3 είναι ενωμένοι σαν γροθιά.

 

Η ΒΦΛ δεν σχολίασε (ακόμη) την κατάργηση του ειδικού φόρου. Κανονικά έπρεπε πάλι να απευθυνθεί στην τοπική κοινωνία και με μια ανακοίνωση να ευχαριστήσει όσους την απάλλαξαν από κάτι εντελώς άδικο. Όχι μόνο τους 3 βουλευτές που είχαν την πολιτική πρωτοβουλία αλλά και όλους τους υπόλοιπους (και κομμάτων της αντιπολίτευσης) που ψήφισαν την τροπολογία στην Βουλή. Η παθητική στάση της ΒΦΛ, η σιωπή της εταιρίας αν και γλίτωσε 8 με 9 εκ ευρώ το χρόνο δεν είναι καλό μήνυμα για όσα έρχονται…

 

Εκτός αν είναι αλήθεια ότι λέγεται. Η ΒΦΛ, φημολογείται, ήθελε η τροπολογία να έχει μεγαλύτερη αναδρομική ισχύ. Να «διαγράψει» υποχρεώσεις και του 2015. Δυστυχώς αυτή που ψηφίστηκε έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Γενάρη του 2016.

 

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Χατζηεμμανουήλ αναμιγνύεται όλο και περισσότερο στα θέματα της τοπικής ΝΔ, επιβεβαιώνει με αυτόν τον τρόπο τις φήμες ότι σκοπεύει να επιδιώξει να εξασφαλίσει θέση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Καβάλας. Όσοι μιλούν συχνά μαζί του λένε ότι σιγά σιγά τον αναφέρει συγκεκριμένα τον μεγάλο του στόχο ο Γιάννης. Θέλει να γίνει ένας ακόμη δημοσιογράφος που μεταπηδά στην πολιτική. Εξ αυτού του λόγου αρχίζει και ενοχλεί όλους αυτούς που έχουν ίδιες βλέψεις!

 

Τα ίδια λέγονται και για τον Μακάριο Λαζαρίδη. Έσπευσαν να συνδέσουν την ιδιωτική επίσκεψη του στην Καβάλα με μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του στις βουλευτικές εκλογές. Δεν είναι βέβαιο. Ο κ. Λαζαρίδης έχει σχέσεις, δεσμούς και καταγωγή από την Καβάλα αλλά όπως σωστά άπαντες παρατηρούν έχει εξασφαλισμένη θέση στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πλην όμως σε αυτή τη ζωή ποτέ δεν πρέπει να αποκλείεις τίποτα.

 

Όπως δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Μπάμπης (Δράκος) να έχει τελικά αντίπαλο. Αυτή η συζήτηση «σέρνεται» εδώ και πολύ καιρό. Πέρασε από διάφορα στάδια, σταμάτησε σε διάφορα ονόματα αλλά στο τέλος δεν επιβεβαιώθηκε τίποτα. Αν είναι να γίνει κάτι θα γίνει εντός των ημερών. Αν αυτό το «κάτι» θα είναι η αντίδραση των ηττημένων (ένα πείσμα που θυμίζει μικρά παιδιά) τότε η υποψηφιότητα Δράκου αντί να κινδυνεύσει θα ενισχυθεί περισσότερο.

 

Γέμισε από κόσμο χθες το πρωί το γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» για τους πετυχημένους αγώνες του ταεκβοντό. Υπήρξαν άσχημες εικόνες έξω από το γυμναστήριο όπου τα σκουπίδια έκαναν πάρτι. Η υπηρεσία καθαριότητας δεν τα απομάκρυνε, οι κάδοι ήταν γεμάτοι από την δραστηριότητα στην ίδια περιοχή την προηγούμενη μέρα. Κακώς. Το άλλο μεγάλο πρόβλημα της αθλητικής εγκατάστασης αφορά τα βρώμικα νερά. Εδώ και καιρό οι αρμόδιοι δεν μπορούν να λύσουν οριστικά το πρόβλημα των φρεατίων με αποτέλεσμα πάλι χθες να υπάρξει υπερχείλιση λόγω βλάβης. Ελπίζουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα να βρει λύση εντός του … έτους.

 

Σπάνιο γεγονός ο κ. Κωστής Σιμιτσής να δίνει συγχαρητήρια στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Γράφει λοιπόν: «Τα καλά να λέγονται: συγχαρητήρια στους τοπικούς βουλευτές του Σύριζα, που πέτυχαν να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του φυσικού αερίου, δίνοντας έτσι προοπτικές βιωσιμότητας στη ΒΦΛ». Σχεδόν ταυτόχρονα ο Κώστας Παπακοσμάς συνεχίζει την κριτική, με αφορμή δηλώσεις του Τρύφωνα Αλεξιάδη σε εκπομπή της ΕΤ3: «Ο κ. Αλεξιάδης κυβερνητικό στέλεχος, στην ΕΡΤ 3 .Θεωρεί μύθο ότι Ελληνικές Επιχειρήσεις φεύγουν για την Βουλγαρία , λέει ότι κάτι τέτοιο δεν δείχνουν τα στοιχεία του Υπουργείου του.Μήπως ζούμε σε άλλη χώρα;».

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης