μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 

Το Επιμελητήριο Καβάλας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Όταν έπρεπε έκανε αυτό που έπρεπε. Παρότρυνε τον Εμπορικό Σύλλογο να συνεχίσει τον σχεδιασμό και την δουλειά του, να πραγματοποιήσει την Λευκή Νύχτα σε χρόνο κατάλληλο. Σε μια από τις Παρασκευές του Μάη. Ο Εμπορικός Σύλλογος ακούγοντας τα μέλη του, κυρίως την τοπική κοινωνία, επανήλθε δριμύτερος. Την Τετάρτη το βράδυ αποφασίστηκε η Λευκή Νύχτα να γίνει την τελευταία Παρασκευή του ερχόμενου μήνα. Από αυτή την απόφαση κερδίζει η πόλη.

 

Ηττημένη είναι η γραφειοκρατία κι ότι άλλο εξέφραζε με τρόπο αυστηρό μα και άδικο ο υπηρεσιακός παράγοντας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος. Στόχος των διοργανωτών τώρα είναι η Λευκή Νύχτα του 2016 να είναι η καλύτερη όλων όσων προηγήθηκαν. Στόχος εφικτός. Είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα που για την συγκεκριμένη εκδήλωση δεν θα εργαστούν μόνο όσοι ξέρουμε. Μαζί τους θα είναι όλη η Καβάλα!

 

Στον απόηχο αυτής της περιπέτειας και της ψυχοφθόρας διαδικασίας όλα τα υπόλοιπα. Τα «πως» και τα «γιατί». Δικαιολογίες διατυπώνονται ένα σωρό. Αλήθεια είναι ότι πουθενά αλλού δεν συνέβη ότι στην περίπτωση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Ακόμη κι αν αυτό ήταν το σωστό, προτιμότερο είναι να επιλέξουμε το… λάθος. Το λέει άλλωστε και το τραγούδι, που στην περίπτωση μας είναι το κατάλληλο. Άσε με να κάνω λάθος…

 

Άφησε με να προσπεράσω τους τύπους που θέτει η υπηρεσία, να αδιαφορήσω για την κακή εφαρμογή του αυτονόητου, να δω αυτό που επιθυμώ κι όχι αυτό που πρέπει. Μπορώ να κάνω το συγκεκριμένο… λάθος γνωρίζοντας ότι στην πραγματικότητα κάνω ότι επιβάλλεται. Αυτό που είναι το πραγματικά σωστό. Καλή Λευκή μας Νύχτα λοιπόν!

 

Κάποιοι άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες- αυτή τη φορά στο Δημαρχείο- προγραμματίζουν μειοδοτικούς διαγωνισμούς προκειμένου να δρομολογηθεί η αποκατάσταση των φθορών στο Εκθεσιακό Κέντρο. Το παράδειγμα της Λευκής Νύχτας επαναλαμβάνεται. Στο τέλος αναρωτιέται κανείς: Ποιος κάνει κουμάντο στο Διοικητήριο; Ο Θ. Μαρκόπουλος ή οι υπηρεσίες του; Ποιος έχει τον πρώτο λόγο στο Δημαρχείο; Η Δήμαρχος ή οι υπηρεσιακοί παράγοντες;

 

Όπως είναι γνωστό δύο τουλάχιστον πρόεδροι της κ. Τσανάκα αγόρασαν ημερολόγια του 2016 μήνα Απρίλιο. Ξόδεψαν χρήματα Καβαλιωτών και όχι δικά τους. Θυμόμαστε επίσης ότι τα συγκεκριμένα ημερολόγια μοιράζονταν δωρεάν από ένα τουλάχιστον (κεντρικό) περίπτερο της πόλης. Τότε μάλιστα ήταν παραμονές του νέου έτους κι δωρεάν διανομή των ημερολογίων ήταν δικαιολογημένη.

 

Αυτοί που δεν τα προμηθεύτηκαν δωρεάν από το περίπτερο, είναι νόμιμο και ηθικό να πληρώνουν; Να τα αγοράζουν τον Απρίλιο; Μήπως τα παιδιά πρέπει να ετοιμάζονται να γυρίσουν πίσω, στο ταμείο του φορέα που εκπροσωπούν, τα συγκεκριμένα ποσά; Δεν είναι άλλωστε μεγάλα, ούτε καν ο μισθός που εισπράττουν κάθε μήνα.

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις όσων γνωρίζουν το θέμα εκ των έσω (γνωρίζουν δηλαδή την διαδικασία που ακολουθεί το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας) το όνομα του νέου διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας θα το μάθουμε περίπου σε έναν μήνα από σήμερα. Εκεί όπου η «ονοματολογία» καλά κρατεί! Εσχάτως άρχισε να «κυκλοφορεί» εκ νέου το όνομα του Σάββα Εμινίδη! Ακούγεται επίσης το όνομα του κ. Λασκαρίδη αλλά και του κ. Καρασαββόγλου.

 

Ο κ. Μπεχράκης θύμωσε. Θεώρησε λάθος του σωματείου να κάνει γενική συνέλευση ενώ η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη. Κι όμως, έπρεπε να είναι χαρούμενος. Η απόφαση της συνέλευσης- με την πραγματοποίηση της οποίας ήταν και παραμένει αντίθετος- διευκολύνει τα σχέδια της εταιρίας. Με συντριπτική πλειοψηφία οι εργαζόμενοι ζήτησαν η διαπραγμάτευση να συνεχιστεί. Μια διαπραγμάτευση που για το σωματείο γίνεται σε εντελώς εσφαλμένη βάση.

 

Αντιγράφουμε ανάρτηση σχολικής καθαρίστριας της πόλης, η οποία δεν θα πληρωθεί έγκαιρα παρά το ότι έρχεται Πάσχα. Το κείμενο της αναρτήθηκε με αφορμή την σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Για άλλη μια φορά θα περάσουν το Πάσχα όπως και τα Χριστούγεννα, που πέρασαν οι εργαζόμενες στα σχολεία χωρίς να έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους. Αίσχος, ντροπή, αγανάκτηση αισθάνονται οι 100 οικογένειες του Νομού για την κατάντια. Στο σύνολο 8.500 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. Μόλις χθες δήλωσε ο υπουργός ότι υπέγραψε για να σταλούν τα χρήματα που θα τα λάβουν οι εργαζόμενες στις 13 Μαΐου. Δηλαδή 12 ημέρες μετά το Πάσχα. Τι να εξηγήσεις στα παιδιά. Θα πρέπει να περιμένουν να φάνε, να πάρουν λαμπάδες, να ζήσουν μετά το Πάσχα. Ντροπή».

 

Την επόμενη είδηση την αντιγράφουμε από το δελτίο του Λιμενικού Σώματος: Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες της 20ης Απριλίου 2016 ,η Λιμενική Αρχή Καβάλας,  από τον πλοίαρχο του Ε/Γ – Υ/Γ “ΗΛΙΔΑ ΙΙ” Ν.Κ. 43, ότι κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου δρομολογίου του από λιμένα Πρίνου Θάσου  για Καβάλα, με δώδεκα (12) επιβάτες, παρατηρήθηκε δυσλειτουργία στην αριστερή κύρια μηχανή. Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Καβάλας και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο οργανισμό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης