• 19 Μαΐου 2024,

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ 2016 ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» ΚΑΒΑΛΑΣ

 ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ 2016 ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» ΚΑΒΑΛΑΣ

Σε συνέχεια προηγούμενων πετυχημένων εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων η συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο αλλά και η συμμετοχή στο πρόγραμμα της «Ονειρούπολης» Δράμας, το ωδείο «Νεάπολις» επανέρχεται με ποικίλες δράσεις (συναυλίες – σεμινάρια – διαλέξεις – μουσικοθεατρικές παραγωγές) για το προσεχές τρίμηνο Απριλίου – Μαΐου – Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο του εορτασμού των 10 χρόνων ευδόκιμης λειτουργίας του.

Είναι η Μουσική Άνοιξη 2016 του ωδείου «Νεάπολις»! Σημειώστε ότι αναλυτικά δελτία τύπου θα δίνονται για κάθε εκδήλωση ξεχωριστά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων αποτελείται από:

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

 

18/4: Συναυλία Ιάσονα Κεραμίδη (1ο βιολί στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μονάχου) και της Καρλότας Αμάντο (πιάνο) στο σινεματοθέατρο Όσκαρ, ώρα 20.30. Γενική είσοδος 5€ (παιδιά δωρεάν).

19-20/4: Σεμινάριο – masterclass στο ωδείο «Νεάπολις» για τους σπουδαστές βιολιού και πιάνου.

23/4: Ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας Γιώργου Μπεχλιβάνογλου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ιμαρέτ, ώρα 20.30. Γενική είσοδος 5€ (παιδιά δωρεάν).

24/4: Διάλεξη του Γ.Μπεχλιβάνογλου στο ωδείο «Νεάπολις» με θέμα: «Το δεξί χέρι – Ο αφανής ήρωας και όλη η τεχνική του», ώρα 10.00 στην αίθουσα συναυλιών του ωδείου «Νεάπολις», όπου θα δοθούν και ασκήσεις στους συμμετέχοντες για όλη την πορεία των σπουδών τους. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει σεμινάριο – masterclass για τους σπουδαστές (κλασικής) κιθάρας.

 

ΜΑΪΟΣ

 

5-7/5: 3ο Φεστιβάλ κιθάρας στην Κομοτηνή. To ωδείο “Νεάπολις” θα συμμετάσχει με το σύνολο κιθάρων, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή μας κ.Τάσου Δέλιου, τόσο στο διαγωνισμό συνόλων όσο και στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής στις 6/5. Επίσης θα έχουμε και ατομικές συμμετοχές στους διαγωνισμούς. Τέλος, στις 6/5, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα πραγματοποιήσουν συναυλία με έργα για βιολί και κιθάρα (και την περίφημη “Ιστορία του Τανγκό” του Α.Piazzolla) οι καθηγητές του ωδείου “Νεάπολις” Γ.Κεραμίδης (βιολί) και Κ.Χίζαρης (κιθάρα).

10/5: Συναυλία των Γιάννη Κεραμίδη (βιολί) και Κώστα Χίζαρη (κιθάρα) με επιλεγμένα έργα από την ισπανική ανθολογία στο σινεματοθέατρο Όσκαρ, ώρα 21.00 υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας. Είσοδος ελεύθερη.

15/5: Συναυλία των καθηγητών του ωδείου «Νεάπολις» στο σινεματοθέατρο Όσκαρ, ώρα 20.00. Συμμετέχουν το κλασικό και παραδοσιακό τμήμα του ωδείου μας σε ένα πρόγραμμα υψηλής ποιότητας αλλά και ποικιλίας. Θα παρουσιαστούν επίσης σύνολα του ωδείου μας, καθώς επίσης θα γίνουν βραβεύσεις των μαθητών μας που είτε διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς είτε απέκτησαν απολυτήριο τίτλο. Θα απονεμηθεί επίσης η υποτροφία του ωδείου μας για το έτος 2015-16. Στη συναυλία αυτή γιορτάζει το ωδείο μας και η Μουσική! Είσοδος ελεύθερη.

20/5: Άκρως ενδιαφέρουσα συναυλία ηλεκτρονικής μουσικής του καθηγητή πιάνου του ωδείου μας, κ.Πάρη Τσίρτση, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας, ώρα 21.00. Είσοδος ελεύθερη.

 

ΙΟΥΝΙΟΣ

 

Για το μήνα Ιούνιο έχει προγραμματιστεί επίσης πληθώρα εκδηλώσεων, των οποίων οι ακριβείς ημερομηνίες  και χώροι πραγματοποίησής των, θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.

§         Παράσταση με τα αγαπημένα τραγούδια της «Λιλιπούπολης». Συμμετέχουν η παιδική χορωδία του ωδείου μας και η μαθητική ορχήστρα.  Τη διεύθυνση και διδασκαλία των τραγουδιών έχει η καθηγήτρια του ωδείου μας κ.Γιάννα Τριποδιαννάκη. Tην ενορχήστρωση των τραγουδιών επιμελήθηκαν οι Κώστας Χίζαρης και Νίκος Αγάογλου.

§         Παράσταση των σπουδαστών του τμήματος φωνητικής. Υπεύθυνη καθηγήτρια η Ελένη Γαλανοπούλου.

§         Παράσταση του τμήματος Μουσικοκινητικής Αγωγής – Προπαιδείας. Tη διδασκαλία και επιμέλεια έχει η υπεύθυνη καθηγήτρια του τμήματος, κα. Γιούλι Αραμπατζόγλου.

§         Σεμινάριο για το ειδικό μάθημα της “Αρμονίας”, στο οποίο εξετάζονται οι υποψήφιοι για τα πανεπιστημιακά τμήματα μουσικών σπουδών. Θα γίνουν λύσεις επιλεγμένων θεμάτων Αρμονίας πανελληνίων εξετάσεων προηγούμενων ετών, καθώς επίσης θα συζητηθούν ζητήματα που άπτονται της σωστής αντιμετώπισης και λύσης των θεμάτων. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί επίσης το αντίστοιχο βιβλίο με τις προτεινόμενες λύσεις όλων των θεμάτων αρμονίας των πανελληνίων εξετάσεων ετών 1986-2015. Διδάσκει ο διευθυντής του ωδείου μας και διδάκτωρ Σύνθεσης κ. Κων/νος Χίζαρης.

§         Τα ροκ εργαστήρια (διδασκαλία και επιμέλεια: Ευριπίδης Ταρασίδης) καθώς επίσης και η λαϊκή ορχήστρα του ωδείου μας (διεύθυνση και επιμέλεια: Νίκος Μπογιάρης) θα παρουσιάσουν την αξιόλογη δουλειά τους στο κοινό της πόλης μας, στο πλαίσιο των εορτασμών των Ελευθερίων Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης