• 25 Απριλίου 2024,

Μπροστά σε τρία μεγάλα μέτωπα η Ελλάδα …

 Μπροστά σε τρία μεγάλα μέτωπα η Ελλάδα …

Είμαστε σε μια φάση στην Ελλάδα που περιμένουμε εξελίξεις σε τρία μέτωπα.

Το ένα είναι το μέτωπο της άφιξης της Μέρκελ που ξαφνικά αγάπησε τους Ελληνες και την Ελλάδα, το άλλο μέτωπο είναι της έκθεσης της τρόϊκας απο την οποία και καλά θα εξαρτηθεί το ευρωπαϊκό μας μέλλον και κυριως η συνέχιση της χρηματοδότησης μας υπο την μορφή δανεισμού και το τρίτο και τελευταίο μέτωπο των μέτρων που έρχονται αυτήν την εβδομάδα και μαζί τους θύελλα αντιδράσεων.

Κατα την γνώμη μου απο την στιγμή που οι εταίροι αποφασίσανε, και το αποφασίσανε πρόσφατα να μας κρατήσουν εντός της Ευρωπαϊκής ΄Ένωσης και το αποτέλεσμα της έκθεσης θα είναι τίμιο όπως αναμένει η Μέρκελ αλλα και τα μέτρα θα πάρουμε.

Η Μέρκελ έρχεται στην Ελλάδα για να μας καλοπιάσει, για να μας δώσει την επόμενη δόση και να μας προτρέψει να ψηφίσουμε τα μέτρα που θα παρουσιαστούν ώς και το διαβατήριο για να περάσουμε στην άλλη όχθη του ποταμού.

Υπάρχει μια προσπάθεια και απο τους εντός και απο τους εκτός να παρουσιαστούν αυτά τα δύσκολα μέτρα ώς το τελευταίο δύσκολο πέρασμα στην πορεία της κρίσης.

Οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα περιμένουμε θα έρθει μετά την λήψη των μέτρων αυτών που θα αλλάξουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα μας.

Οσο αφορά τα αποτελέσματα της έκθεσης της τρόϊκας επειδή δεν μπορεί να είναι θετικά και δεν μπορεί να είναι και εντελώς αρνητικά αφού δουλειά έχει γίνει σίγουρα στην Ελλάδα θα είναι τίμια όπως δήλωσε και η Μέρκελ.

Αυτός ο χαρακτηρισμός θα επιτρέψει σε ολους να κάνον την δουλειά τους.

Σε εμάς τους Έλληνες να συνεχίσουμε την δύσκολη αυτή πορεία και να ψηφίσουμε τα μέτρα που έχουν αποφασίσει αλλα και τους Ευρωπαίους να μας κρατήσουν όπως αυτοί όμως θέλουν εντός της Ε.Ε.

Ολα είναι σχεδιασμένα και προγραμματισμένα και τίποτα δεν έχουν αφήσει στην τύχη.

Η μόνη περίπτωση για να στραβώσει κάτι θα είναι να μην περάσουν τα μέτρα απο την βουλή αλλα για τον λόγο αυτό έρχεται η Μέρκελ που θα επαναφέρει στον δρόμο των περικοπών και των χαρατσιών όσους σκέφθονται να μην ψηφίσουν.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για ανταρσία έρχεται απο τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ που έτσι και αλλιώς είναι στην πιο δύσκολη φάση της ιστορίας του απο την ημέρα της ίδρυσης του με αρκετά στελέχη του να φεύγουν το ένα μετά το άλλο αρνούμενοι να γίνουν και πάλι ο εύκολος στόχος για τον αγανακτισμένο λαό.

Σκέφθεται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ : Γιατι να φάω την λέζα εγώ για λογαριασμό μιας κυβέρνησης στην οποία δεν συμμετέχω αλλα στηρίζω ;

Αυτό το σκεπτικό ίσως να οδηγήσει και αλλους στην πόρτα εξόδου του ΠΑΣΟΚ και τελικά να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση Σαμαρά που αν δεν περάσει τα μέτρα θα πέσει.

Αυτά θέλει να προλάβει η Μέρκελ και έρχεται στην Αθήνα.

Ο Σαμαράς που πήρε το μήνυμα της διαρροής των ψήφων κυρίως απο την πλευρά του ΠΑΣΟΚ σήκωσε το τηλέφρωνο και κάλεσε την Μέρκελ για να έρθει και να σώσει την παρτίδα.

Για το αν τελικά θα το καταφέρει αυτό θα το δούμε τα επόμενα 24άωρα όπως θα δούμε και αν η Αθήνα γίνει και πάλι πεδίο μάχης που κανείς δεν θέλει.

Είναι αλήθεια ότι όλοι αντιδρούμε στα μέτρα και στο πρόσωπο της Μέρκελ βλέπουμε όλα αυτά που μας έφεραν σε αυτό το χάλι αλλα θα πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι και νηφάλιοι.

Είναι το πιο εύκολο πράγμα να βγούμε στους δρόμους και να μετατρέψουμε το κέντρο της Αθήνας σε ροντέο αλλα δεν είναι λύση αυτή.

Η λύση είναι κατά την γμώμη μου να βρούμε τον τρόπο και τον δρόμο που θα μας βγάλει οσο το δυνατόν γίνεται γρηγορότερα απο αυτήν την κατάσταση.

Τα μέτρα που ψηφίζουμε και θα ψηφίσουμε γνωρίζουν όλοι πολύ καλά οτι δεν μπορούν να ισχύσουν επί της ουσίας γιατί δεν υπάρχει χρήμα και γιατί δεν βγαίνουν.

Η τρόϊκα επιμένει να ζητάει να πάρουμε μέτρα που όμως δεν θα αποδώσουν γιατί ο κόσμος δεν έχει αλλα θα κόψουν και αυτά τα λίγα που έδινε το κράτος σε κάποιες συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να είστε ψύχραιμοι γιατί η εβδομάδα που ξεκίνησε θα είναι πολυ ΄δύσκολη.

Μακάρι όλα να πάνε καλά και κυρίως μακάρι να έρθει η Μέρκελ στην Ελλάδα , να ανάψει το πράσινο φώς για την εκταμίευση της επόμενης δόσης και να ματαιώσει και την λήψη των μέτρων.

Αυτό θα είναι το καλύτερο σενάριο για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης