• 20 Μαΐου 2024,

Μπόλικη αστυνομία, καθόλου επεισόδια

 Μπόλικη αστυνομία, καθόλου επεισόδια

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της πόλης από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι περίπου τις 10 το βράδυ όπου τελείωσε η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής (εγκαίνια των γραφείων της) εκδήλωση που τελικά έγινε στην οδό Δαγκλή κοντά στη διασταύρωσή της με την οδό Βενιζέλου.

Σ’ αυτή την εκδήλωση παρευρέθηκαν 100 φίλοι της Χρυσής Αυγής, οι περισσότεροι προερχόμενοι από διάφορα σημεία του Νομού, διάφορα σημεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Μίλησαν οι εκπρόσωποι της οργάνωσης στην Καβάλα και δύο βουλευτές του κόμματος οι οποίοι νωρίτερα είχαν δώσει συνέντευξη τύπου.

Είδηση δεν ήταν αυτό το γεγονός, ούτε το ότι ταυτόχρονα στο Πάρκο Φαλήρου πραγματοποιούνταν συγκέντρωση αντιφασιστικού περιεχομένου όπου οι συγκεντρωμένοι κυρίως αντιεξουσιαστές ήταν περίπου 100.

Η είδηση αφορά την τεράστια κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας που απομόνωσε ένα ολόκληρο κεντρικό τετράγωνο προκειμένου να γίνουν χωρίς επεισόδια οι εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής.

Περικυκλωμένοι από αστυνομικούς ήταν και οι συγκεντρωμένοι στο Πάρκο Φαλήρου οι οποίοι στις 9:30 το βράδυ με πορεία αποχώρησαν προς το Κόμβο Φαλήρου και από τον Πυθαγόρα συνέχισαν στα στενά του Αγίου Ιωάννη, προκειμένου να φτάσουν στο σπίτι της κατάληψης της οδού Βύρωνος.

Η αστυνομία συνόδευσε κατά την αποχώρησή τους, τους αντιεξουσιαστές, τους οποίους είχε προειδοποιήσει να μην βγουν από το πάρκο.

Οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας είχαν κλείσει την οδό Βενιζέλου, λίγο μετά το στενό της Ηπείρου, την οδό Δαγκλή μπροστά από το ξενοδοχείο ΩΚΕΑΝΙΣ, την οδό Δαγκλή στη διασταύρωσή της με την οδό Φιλίππου και την οδό Βενιζέλου στο ύψος του Δημοτικού Κήπου.

Οι οδηγοί ταλαιπωρήθηκαν, πολλοί πολίτες χάζευαν τα γεγονότα από μακριά, ενώ το πάρκο Φαλήρου που το Σάββατο το απόγευμα είναι χώρος που συγκεντρώνονται μαθητές, ήταν ουσιαστικά ένας αποκλεισμένος χώρος καθώς αστυνομικοί βρισκόταν τόσο από την πλευρά της Ερυθρού Σταυρού όσο και από την πλευρά του Κολυμβητηρίου.

Οι μαθητές αντί να συγκεντρωθούν μέσα στο πάρκο Φαλήρου όπως συνηθίζουν κινούνταν αμήχανα κοιτώντας περίεργα τους αστυνομικούς στην περιοχή του κολυμβητηρίου.

Κοντά στους αντιεξουσιαστές όση ώρα διήρκεσε η συγκέντρωσή τους, ήταν δύο δικηγόροι αλλά και κάποια από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε διαμαρτυρία από την πλευρά των αντιεξουσιαστών ότι ήθελαν να κάνουν πορεία στο κέντρο της πόλης και δεν τους επιτράπηκε κάτι τέτοιο.

Οι ομιλίες που έγιναν στα εγκαίνια – εκδήλωση της Χρυσής Αυγής δεν διέφεραν σε τίποτα από όσα βλέπουμε στην τηλεόραση. Περίπου στις 10 το βράδυ ο συναγερμός των αστυνομικών έληξε χωρίς προβλήματα. Επικεφαλής της δύναμης ήταν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Σαλαμάγκας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας Αβραάμ Κοσκερίδης.

 

Διαβάστε επίσης