Νέα διοίκηση στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας – Αποστασιοποίηση των παρατάξεων από τα κόμματα

 Νέα διοίκηση στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας – Αποστασιοποίηση των παρατάξεων από τα κόμματα

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της Καβάλας. Ακολούθησαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβούλιου του συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας. Το αποτέλεσμα αποδείχθηκε ικανοποιητικό για μια παράταξη που δημιουργήθηκε πρόσφατα. Πρόκειται για τη Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αποτελούμενη από παλιά στελέχη της ΠΑΣΚ και νέους συνεργαζόμενους. Άτομα προερχόμενα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της συγκεκριμένης παράταξης.

Ο Απόστολος Μουμτζάκης που πρώτευσε στις εκλογές του κλάδου, παραδέχθηκε ότι όλες οι παρατάξεις σταδιακά υποβαθμίζουν τους δεσμούς τους με τα κόμματα, αφού τα προβλήματα όλων των εκπαιδευτικών είναι κοινά. Το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο είχε καταθέσει πρόταση περί κοινής καθόδου σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, κάτι όμως που δεν ευοδώθηκε. Παρόλα αυτά, ο ενωτικός σπόρος μάλλον βρίσκει πρόσφορο έδαφος, άρα θα καλλιεργηθεί.

Ευχαριστημένος από την προσέλευση των συναδέλφων του στη διαδικασία δήλωσε ο κ. Μουμτζάκης, αναγνωρίζοντας την ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδο. 1.100 μέλη παρακολούθησαν τη γενική συνέλευση ενώ 870 άτομα προσήλθαν στην κάλπη. Υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ικανοποιημένος δήλωσε ο κ. Μουμτζάκης και από το αποτέλεσμα που εξασφάλισε η παράταξη. Εξάλλου, για πρώτη φορά στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου θα μετέχουν μέλη προερχόμενα από τέσσερις διαφορετικές παρατάξεις. Επιπλέον, οι τρεις κυρίες που εξασφάλισαν την εκλογή τους αναμένεται πως θα βοηθήσουν σημαντικά στο έργο του κλάδου.

Εντός των επόμενων πέντε ημερών τα νεοεκλεγμένα μέλη θα πρέπει να συνεδριάσουν προκειμένου να συγκροτηθούν σε σώμα. Όπως διευκρίνισε ο Απόστολος Μουμτζάκης, ήδη δρομολογήθηκαν οι προετοιμασίες για τη σύσταση του προεδρείου. Στο πάγιο ερώτημα, για ποιο λόγο παρόμοιες διαδικασίες διεξάγονται πάντα τις καθημερινές και μάλιστα πρωινές ώρες, ο κ. Μουμτζάκης μας απάντησε πως αυτό επιβάλλεται αφού κάποιοι συνάδελφοι προσέρχονται από διάφορα σημεία της περιφερειακής ενότητας όπως τη Θάσο. Επιπρόσθετα, η διεξαγωγή δύο γενικών συνελεύσεων ανά σχολικό έτος προβλέπονται από το αναλυτικό πρόγραμμα, άρα τα μαθήματα δεν χάνονται.

 

Διαβάστε επίσης