Νέα διοίκηση στο σκάκι

 Νέα διοίκηση στο σκάκι

Μετά την εκδήλωση του Σαββάτου, χθες ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας είχε εκλογές. Ο πρόεδρος του συλλόγου άλλαξε, στη θέση του Βασίλη Λιόγκα εξελέγη ο Δημήτρης Καφετζής. Ειδικότερα Πρόεδρος Δημήτρης Καφετζής, Αντιπρόεδρος Χ. Αποστολακάκης, Γενικός Γραμματέας Ζησιάδης Χ, Ειδική Γραμματέας Γ. Ράπτου, Ταμίας Χ. Τσιβελεκίδης, Αναπληρωτής ταμία Ν. Σταμάτης, Έφορος Α. Μανελίδης, μέλη Μπότσαρης Γ, Υφαντίδης Κ.

Η δεύτερη επιτυχία της Σταυρούλας πέρασε στο ντούκου

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου εκδήλωση του Σκακιστικού Ομίλου για την κοπή της βασιλόπιτας για το 2016. Παραβρέθηκαν εκτός από σκακιστές που ήταν στην εκδήλωση με τους γονείς τους, ο βουλευτής Κ. Μορφίδης, η δήμαρχος Δ. Τσανάκα. Ήταν επίσης ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ Κ. Αντωνιάδης, εκπρόσωπος του Θ. Μαρκόπουλου, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρ. Γάκης. Ο Δήμος Καβάλας εκπροσωπήθηκε επίσης από το Γ. Φιλόσογλου, την Ευαγ. Δρακονάκη, το Ν. Ξανθόπουλο, η Δημωφέλεια από το Δημ. Καζανίδη, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησε κι ο Κ. Σιμιτσής.
Αυτός προκάλεσε τη δήμαρχο για το στεγαστικό πρόβλημα του Σκακιστικού Ομίλου, αφού όπως έχουμε σημειώσει το 2016 για το Σ.Ο. θα είναι έτος μετακόμισης. Η δήμαρχος απάντησε ότι για τον Σκακιστικό Όμιλο θα διατεθεί ο πρώην παιδικός σταθμός στην οδό Κ. Τσολάκη. Ο Σ.Ο. δεν συμφωνεί με αυτή την πρόταση. Διεκδικεί τον πρώτο όροφο της Μεγάλης Λέσχης κι εναλλακτικά το χώρο όπου στεγάζεται σήμερα το μουσείο καπνού. Ας μην ξεχνάμε ότι το μουσείο καπνού θα μετακομίσει στη δημοτική καπναποθήκη στην πλατεία Καπνεργάτη.
Εκτός από τη κοπή της βασιλόπιτας, βραβεύτηκαν οι διακριθέντες σκακιστές του ομίλου για όλο το 2015. Βραβεύτηκαν επίσης όσοι διακρίθηκαν στο κύπελλο των Χριστουγέννων και στον αγώνα γρήγορου σκακιού που προηγήθηκε της εκδήλωσης.
Ο Β. Θεοδωρίδης τόνισε ότι οι επιτυχίες του 2015 για το σκάκι της Καβάλας, προήλθαν κυρίως από τα κορίτσια. Αναφέρθηκε ειδικότερα στην παγκόσμια νίκη της Σταυρούλας Τσολακίδου, λέγοντας ότι η δεύτερη παγκόσμια πρωτιά της πέρασε στο ντούκου. Πολύ διακριτικά άσκησε κριτική στον υπουργό αθλητισμού Κοντονή, ο οποίος ούτε καν συνάντησε την Σταυρούλα Τσολακίδου, μετά την δεύτερη παγκόσμια επιτυχία της. Γι΄ αυτό και μπροστά στον κόσμο είπε ότι βουλευτής Κώστας Μορφίδης πρέπει να τακτοποιήσει αυτή την εκκρεμότητα, να συναντήσει η Σταυρούλα Τσολακίδου τον κ. Κοντονή, να εξασφαλίσει από αυτόν υποστήριξη.
Κατά τον Β. Θεοδωρίδη η Σταυρούλα Τσολακίδου χόρτασε κύπελλα και πλακέτες, έχει ανάγκη χορηγίας. Εξήγησε ότι οι χορηγίες αυτές αφορούν τους προπονητές αλλά και τις μετακινήσεις της.
Η βράβευση της Στ. Τσολακίδου ήταν η κορυφαίας στιγμή της εκδήλωσης. Έγιναν αρκετές ακόμη βραβεύσεις, μικρών παιδιών, μαθητών. Απόδειξη ότι το σκάκι της Καβάλας έχει μέλλον και η επιτυχία της Στ. Τσολακίδου είναι η κορυφή μιας πυραμίδας, όπου συναντά κανείς πολλούς μικρούς σκακιστές που σύντομα θα μας απασχολήσουν περισσότερο.

 

Διαβάστε επίσης