• 18 Μαΐου 2024,

Νέα μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο

 Νέα μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο

Το αργότερο το προσεχές καλοκαίρι θ΄ αλλάξουν τα δεδομένα για τη λειτουργία του δικαστικού μεγάρου, όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας. Πλέον δρομολογούνται μόνιμα μέτρα ασφαλείας, με χρήματα που εξασφαλίστηκαν για το πρωτοδικείο Καβάλας από το ταμείο χρηματοδότησης δικαστικών κτηρίων του υπουργείου δικαιοσύνης. Δεσμεύτηκε πίστωση 64.500 ευρώ, για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας τα οποία θα προμηθευτεί με ξεχωριστή διαδικασία το πρωτοδικείο Καβάλας. Κατόπιν της εφαρμογής της απόφασης της προμήθειας και της εγκατάστασης των επιπλέον μέτρων ασφαλείας, το δικαστικό μέγαρο Καβάλας θα λειτουργεί σ΄ ένα καινούριο καθεστώς όπου όλοι και όλα θα ελέγχονται.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι με την εγκατάσταση και την λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας θα πρέπει ή να υπάρχει μόνιμο προσωπικό της ελληνικής αστυνομίας, όπως λειτουργούν οι υπηρεσίες του δικαστικού μεγάρου ή τον ρόλο αυτό να παίξει προσωπικό σεκιούριτυ, το οποίο σήμερα υπάρχει στο δικαστικό μέγαρο, αλλά τις απογευματινές και βραδινές ώρες που οι υπηρεσίες δεν λειτουργούν.

Βάσει της απόφασης του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων το δικαστικό μέγαρο της Καβάλας αποκτά:

-Κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

-Σύστημα ελέγχου προσβασιμότητας.

-Σύστημα «τουρνικέ», όπως ίδιο σύστημα διαθέτουν τα γήπεδα ποδοσφαίρου.

-Σύστημα ελέγχου ανθρώπων και χειραποσκευών όπως ακριβώς γίνεται στους επιβάτες μίας αεροπορικής πτήσης, πριν μπούνε στο αεροπλάνο.

Το σύστημα ανθρώπων και χειραποσκευών ειδικότερα προβλέπει την εγκατάσταση και λειτουργία μίας μαγνητικής πυλης ενώ οι χειραποσκευές θα περνούνε από άλλο έλεγχο ειδικών ακτίνων, για να μπορεί να ελέγχεται το περιεχόμενό τους.

Όλα αυτά βρίσκονται στη φάση της εκκίνησης. Είναι αιτήματα του πρωτοδικείου Καβάλας που εκκρεμούσαν πολύ καιρό στο ταμείο χρηματοδότησης δικαστικών κτηρίων αλλά απ΄ ότι φαίνεται ήρθε η ώρα να υλοποιηθούν. Η γραφειοκρατία είναι το μόνο εμπόδιο. Έτσι υπολογίζοντας αυτή τη διαδικασία που μεσολαβεί εκτιμούμε ότι όλα τα προαναφερθέντα θα προμηθευτούν, θα εγκατασταθούν και θα λειτουργήσουν, το αργότερο στη διάρκεια του προσεχούς καλοκαιριού. Αφορούν δε την κύρια είσοδο στο δικαστικό μέγαρο, την είσοδο δηλαδή από την πλευρά της οδού Τενέδου.

 

Διαβάστε επίσης